Цветове в дома, които премахват стреса

Жълтото е чудесен слънчев цвят
11 авг 2023 15:09, Михаела Лазарова
1
Цветове в дома, които премахват стреса
Снимка: Istock

Цветовете имат огромно влияние върху здравословното и психическото състояние. Важно е с какви нюанси сте обградени в дома си, защото те могат да помогнат да сте по-спокойни, уравновесени и щастливи. По същия начин неподходящите цветове могат по скрит и неподозиран начин да ви стресират и да пречат на нормалната ви почивка и уют, които домът ви би трябвало да ви носи.

Кои са най-подходящите цветове за дома, които носят уравновесеност, спокойствие, подобряват съня и спомагат за премахване на стреса?

Цветове в бежовата и кремавата гама

Земните цветове в бежовата гама във всичките им разцветки – от светло до тъмно, са сред най-подходящите за релакс в дома. Не само това, но кремавите, кафявите и бежовите цветове са и едни от най-елегантните, които можете да съчетаете с всичко в дома. Те са винаги актуални, стилни и носят уют, топлина, спокойствие.

Бяло

Бялото е класика, която винаги е добър избор. Мнозина не го предпочитат, защото се поддържа трудно и лесно се замърсява. Но бялото е един от най-подходящите цветове за дома, защото носи изключително спокойствие, подобрява състоянието на нервната система и намалява стреса.

Зелено

Зеленото е един от най-подходящите цветове за всяко помещение в дома, особено спалнята. То улеснява съня, понижава стреса, стимулира оздравителните процеси в тъканите и съдейства за потискане на тревожността.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Къде е синю-зеленуту? Една стенъ със крищящо синю-зелену е нужна поне. На терасата най-добре че и ората навън да успукоява.