5 знака, че пералнята ви вече не пере и не работи добре

Претоварвате пералнята с повече пране
12 яну 2024 21:15, Михаела Лазарова
17
5 знака, че пералнята ви вече не пере и не работи добре
Снимка: Istock

Пералнята е един от уредите в дома, който се използва най-често. С нейна помощ поддържаме чистотата на дрехите си. С почти ежедневната употреба на пералнята обаче често допускаме грешки, които скъсяват живота ѝ и правят прането по-некачествено. С течение на времето пералнята се амортизира, дори да спазваме всички указания за безопасност и употреба.

Кои са признаците, че пералнята ви вече не пере и не работи добре?

Нетипични звуци

Ако пералнята ви е започнала да издава странни звуци, които допреди това не сте чували, вероятността скоро да се развали е голяма. Много е възможно да се появят и признаци, че не пере добре, като недобре изплакнати дрехи, остатъци от замърсяване или препарат за пране, лоша миризма.

Дрехите излизат мръсни или твърде смачкани

Друг признак, че пералнята не пере добре е състоянието на дрехите. Ако те излизат от нея недостатъчно добре изпрани или са прекалено смачкани, това значи, че уредът не работи правилно. Възможно е и да излязат недостатъчно изстискани след центрофуга, което е признак, че или сте я претоварили, или е пред разваляне.

Неприятен мирис

Ако при изваждане на дрехите от пералнята усещате лоша миризма, която няма общо с чистите дрехи, с които сте свикнали, това е признак, че пералнята не работи добре. Има вероятност това да се дължи просто на запушени дюзи, но може и да е знак, че пералнята скоро ще се развали и не работи добре.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: дрехипералняпране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
4
 
! Отговори
пък аз преди 3 месеца
Помислих, че пак ще пише да се слага калгон на всяко пране.Който е умен ще сметне, че ако прави това примерно 6-10 години, ще е дал за таблетките пари колкото за поне една нова пералня, т.е. ползвайте си пералнята без тях и ако се наложи ремонт ще струва доста по-малко, а ако са минали 10 години, то може направо и варианта с нова пералня.
12
1
 
3
 
! Отговори
лимонена киселина преди 3 месеца
Сложете 4 пакетчета лимонена киселина и пуснете на самопочистване или високи градуси! Същото и с електрическата кана, но 1 пакетче!
11
3
 
2
 
! Отговори
Ивайло преди 3 месеца
АЕГ 24 г употреба
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обувам левия чорап на десния крак, ако ми става, значи всичко е наред. Пералнята ми е напълно автоматична. Слагам си мръсните дрехи в коша за пране, и след 2 дни си ги намирам изпрани и изгладени в гардероба. Ако забележа, че нещо се променя, веднага ще я сменя с по- млада и хубава.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И така ги харесваме!
8
3
 
5
 
! Отговори
Тео преди 3 месеца
Жените не подозират за съществуването на едно малко магическо кръгче, обикновено отдолу в дясно на пералнята. Отвара се, слага се *** да попие и съдче отдолу. Чисти се ситото. Не се претоварва пералнията и не се слагат в никакъв случай единични големи неща, които попиват много вода (килими примерно). Все едно тухла да сложиш и може да видиш барабана да тръгне да простира. Калгон - два пъти в годината. Не я товарете на макс. Уж за 7-8 кила перални са с лагери за 5 кила!
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жълтото отпред, кафявото отзад.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Моят мъж пере по добре от индезит. Ако след това прането е още мръсно - ще яде лобут.
5
3
 
10
 
! Отговори
Знак преди 3 месеца
На прашките ви продължава да има кафяви черти.
4
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В пералнята никога не слагам прахове за пране... Никога! Понеже химията в праховете после ми влиза в кожата и ми разваля функциите на кожата.... !
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пералните които купувам са с горно пране а странично - тоест слагаш прането като отваряш пералнята отгоре, а не странично.... щото си спомням едно време бяс си купил пералня със странично вкарвне на дрехите и детенцито ми отишло и отворило вратичката и цялата водичка с прането се излели в стаята.... та единствено от тогава си купувам само пералня със горна вратичка.....
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За старите си дрехи всеки ден си купувам нова пералня и ги одновявам. Но нови дрехи не купувам!
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Отворете дренажния отвор да изтиче застоялата вода на дъното. Проветрявайте, не допускайте да се появи мухъл. За останалото потърсете техник.