Момиче почина след като изяде веган тирамису

В десерта имало маскарпоне и яйца
2 апр 2024 13:04, Инна Ангелова
70
Момиче почина след като изяде веган тирамису
Снимка: tookapic от Pixabay

Момиче на 20 години почина след посещение в ресторант, където си поръчала веган тирамису. Италианката Анна Белисарио предупредила персонала, че е алергична към млечни продукти и яйца преди да направи поръчката си.
 
Момичето се почувствало зле и така разбрала, че десертът най-вероятно съдържа маскарпоне, въпреки че на етикета било обозначено като продукт, който не съдържа мляко. Изплашена, италианката изтичала до тоалетната в опит да повърне, но получила анафилактичен шок. Приятелят ѝ повикал линейка, но когато медицинският екип пристигнал, било твърде късно – Анна вече била в кома, а 10 дни по-късно починала.

Случаят предизвика бурни реакции в Милано, където прокуратурата започна разследване срещу ресторанта, от който Белисарио консумира  десерта, които бил обозначен за веган.

"Количеството млечен протеин, открит във въпросния продукт, показва, че в него е имало маскарпоне. Независимо от факта, че се е продавал като "веган", каза в изявление прокурорът Марчело Виола.

По думите на разследващите момичето е било много внимателно в избора си на храна. По-късно станало ясно, че освен тирамису Анна Белисарио си поръчала и сандвич с веган майонеза, в която по-късно се оказало, че също има яйце.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
7
 
! Отговори
Муахаха преди 1 месец
за Тва Яжте - Месо!
44
2
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
БЕРТА ЕСКОБАР ОТ НОВИТЕ СЪСЕДИ: АНТОНИО АЛЕРГИЧНА СЪМ КЪМ МЛЯКО И ЯЙЦАЛ ТОЙ- ЕТО ТИ ТЕЗИ ДВА ПРОДУКТА В ТЯХ НЯМА :D РАЗГОНИЛИ СА И ФАМИЛИЯТА ОТ РЕСТОРАНТА ДВОЙНО :D АКО БЕШЕ САМО МЛЯКО ЩЕШЕ ДА СЕ СПАСИ АМА И ЯЙЦА НАПРАВО СА Я ДОВЪРШИЛИ. ВЪПРЕКИ ТОВА БЕРТА СЕ СПАСИ СЪС СПРИНЦОВКА УРБАЗОН КОЯТО МОМИЧЕТО НЕ Е НОСЕЛО ВИНАТА СИ Е НЕЙНА!
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ужас! Тия са убийци
42
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Капиталисти, сър! Печалбата е издигната в култ, а човешкият живот не струва нищо! Същото и в магазините, ГМО, петролни остатъци, натриев нитрит, фероцианид и какво ли още не в храните за да са по евтинки и по- трайни. Ехеее едно време при бай ви Тоша имаше БДС, ама не като сегашната салфетка, и каквото пишеше на етикета, това си беше и в храната! Натурално, вкусно и полезно!
41
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На едно детско парти, в чужбина родителите се въртяхме отговориник по грил. Имаше 2 грила: халал и със свинско. Когато аз се паднах, първото което забравих беше кой грил за какво е, коя щипка за кое месо е. Миии никой от рязните не умря. Ядяха и ушите им плющяха. Жалко за момичето, същата работа е при алергични от ядки, пак може да си заминеш от нищото.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По- сщоро е от сандвича с яйцето, към яйца 2 по- силна алергичната реакция.
39
1
 
0
 
! Отговори
Хунка преди 1 месец
До На турчин, *** и---аз вярвам само на евреи.
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КОЙТО Е ТАКА СИЛНО АЛЕРГИЧЕН - ВИНАГИ ТРЯБВА ДА СИ НОСИ МЕТИЛПРЕДНИЗОЛОН - ИМА И НА ТАБЛЕТКИ. НЕЩО ПРОТИВОАЛГИГИЧНО.
37
2
 
18
 
! Отговори
До Много странно преди 1 месец
Не са нито нормални, нито полезни. Храните сега са пълни с химикали, които не са познати на организма. Третирани и обработвани са с какви ли не препарати, химикали, пестициди и антибиотици, преди да стигнат до пазара, да не говорим след това, като бъдат приготвяни, колко още неща се пъхат. Отделно всичко което ядем и пием вече е пълно с пластмаса. А за въздуха, който дишаме - да не говорим. И работата на много хора вече изисква да се седи по цял ден на един стол.
36
2
 
7
 
! Отговори
На турчин, циганин и преди 1 месец
Италианец вяра да нямаш !
35
0
 
6
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 1 месец
Да си е носила адреналина и метилпреднизолона. Отишла била да се опита да повръща, много разумно :).
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не може да си с тежка алергия, и да разчиташ на непогрешимостта на случайни хора, или живота ти да виси на зле написан етикет или меню. И да нямаш в себе си антихистамини. Не желая да прозвучи грубо, но случилото се е естествен подбор.
33
8
 
2
 
! Отговори
Много странно преди 1 месец
Какви са тия дефектни хора дето се раждат в днешно време? Какви са тия алергии към нормални полезни храни? Навремето нямаше такива неща. Интересно какво причинява тези мутации в ДНК? Може би има връзка с радиацията която вече е навсякъде.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
това е защото някои си мислят, че това са глезотии, моята съседка също получи алергия към млечни продукти и мед, а толкова обича кисело мляко
31
0
 
11
 
! Отговори
... преди 1 месец
Жалко за младата дама.
30
0
 
12
 
! Отговори
При положение че преди 1 месец
дори им е казала, че е с такова състояние, сега тия ще си плащат доживот за престъплението.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мнохо жалко за момичето, и то при положение, че в италианските заведения за хранене са много внимателни към клиента да угодят на всеки вкус и предпочитание. В България тя не би се решила изобщо да поръчва каквото и да е от ресторант!
28
10
 
7
 
! Отговори
Откакто станах вегън преди 1 месец
Не моА го вдигна. Нема сили! Спанак и коприва само преживям!
27
1
 
11
 
! Отговори
Размисли преди 1 месец
Имаше един случай с едно момиче диабетик. Отишло на първа среща с момче в ресторант, но я било срам да каже, че е деабетик, за да не се откаже момчето от нея. Яло, но не си сложоло инсулина и се почувствало много зле. Накрая си признало и си сложило инсулина, а момчето излязло добро и влюбено и след време се оженили.
26
1
 
5
 
! Отговори
една жена преди 1 месец
До Анонимен 27 Не е точно така. Ако имате предвид аспартама, съгласна, но има стевия, агаве, еритритол, кокосова захар, сироп от фурми, кленов сироп, които са естествени и добри.