Момиче почина след като изяде веган тирамису

В десерта имало маскарпоне и яйца
2 апр 2024 13:04, Инна Ангелова
70
Момиче почина след като изяде веган тирамису
Снимка: tookapic от Pixabay

Момиче на 20 години почина след посещение в ресторант, където си поръчала веган тирамису. Италианката Анна Белисарио предупредила персонала, че е алергична към млечни продукти и яйца преди да направи поръчката си.
 
Момичето се почувствало зле и така разбрала, че десертът най-вероятно съдържа маскарпоне, въпреки че на етикета било обозначено като продукт, който не съдържа мляко. Изплашена, италианката изтичала до тоалетната в опит да повърне, но получила анафилактичен шок. Приятелят ѝ повикал линейка, но когато медицинският екип пристигнал, било твърде късно – Анна вече била в кома, а 10 дни по-късно починала.

Случаят предизвика бурни реакции в Милано, където прокуратурата започна разследване срещу ресторанта, от който Белисарио консумира  десерта, които бил обозначен за веган.

"Количеството млечен протеин, открит във въпросния продукт, показва, че в него е имало маскарпоне. Независимо от факта, че се е продавал като "веган", каза в изявление прокурорът Марчело Виола.

По думите на разследващите момичето е било много внимателно в избора си на храна. По-късно станало ясно, че освен тирамису Анна Белисарио си поръчала и сандвич с веган майонеза, в която по-късно се оказало, че също има яйце.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Мда Ресторантите не са виновни че те са мързели и не си готват вкъщи здравосоловна храна. Бг също затлъстеват най-много.
4
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С алергиите не трябва да се отнасяме пренебрежително, млечните продукти, ядките, някои ракообразни и др. могат да предизвикат тежки реакции, дори смърт. Вярно, повечете поръчки не идват от хора с алергии а такива на определени диети, били те ефективни или не, но това не е оправдание да се позлват подвеждащи етикети.
3
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Италянете гнетат само буклкуци спагете и пииц.
2
4
 
44
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
За съжаление ресторантьорската алчност по цял свят няма спиране. Ако за някой веганството е глезотия, то други са принудени да го правят, защото няма как да оцелеят иначе.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ужаст