След 18 г.: Матераци се разкайва за инцидента със Зидан

Досега италианецът не съжаляваше
2 апр 2024 07:53, Петър Бойчев
20
След 18 г.: Матераци се разкайва за инцидента със Зидан
Снимка Фейсбук

Бившият италиански национал Марко Матераци изрази съжалението си за прословутия инцидент от финала на Световното първенство по футбол през 2006 г. между него и полузащитника на Франция Зинедин Зидан.

В началото на второто продължение бранителят обиди своя съперник, след което французинът го удари с глава в гърдите. След това Зизу получи червен картон, а това се оказа ключово за двубоя.

Националният отбор на Италия стана световен шампион, побеждавайки французите след изпълнение на дузпи с 5:3 (редовно време и продължения - 1:1).

До момента италианецът настояваше, че не съжалява за провокацията си към Зидан, щом това е помогнало на родината му да стане световен шампион.

В интервю за "Таймс", 18 години след случката, бранителят обаче се разкайва.

"Не обичам да мисля за този момент, защото това не е отражение на цялата ми кариера. Не трябваше да се случва", каза Матераци и добави, че не се е срещал със Зидан след този мач.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от Миш-маш
Каквa e причината за оредяването на женската коса?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Точно затова е велик преди 3 седмици
Защото не се оставя да го мачкат, па ако ще потоп да става
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зидан ако беше толкова велик, не би отговорил по тоя начин. Този мач на франсетата не спореше, а сестра му на тоя арабела беше спала половината отбор на Матераци!!
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Матераци беше непробиваем и вкара с глава гола за Италия а това със Зидан не го помня.
13
0
 
4
 
! Отговори
Fena преди 3 седмици
Четох за една пopнo актриса, дето на дърти години решила да пише приказки за деца.... Когато си нищо и правиш мръсотии, за да станеш нещо, после няма как да се измиеш. Остава си завинаги. Никой не помни Матераци с нещо друго.
12
2
 
8
 
! Отговори
Deep Zone преди 3 седмици
Матераци култов с провокацията - "Нали знаеш, че шия сестра ти и тя доста се раздава?" И Зизу откачи :D Точно в този период от време (2005-2006) Матераци излиза със сестрата на Зизу и я води по луксозни дискотеки :D
11
3
 
8
 
! Отговори
D9S преди 3 седмици
Че Матераци е л,айнар спор няма, че Зидан е *** мюсли и в това спор няма, ама поне беше един от най-добрите в своето време, ама капацитета му не му стигна да не отговаря на провокациите на жабарина....
10
2
 
9
 
! Отговори
OZZY преди 3 седмици
По тази логика Стоичков всички съдии трябваше да го блъскат с глава в гърдите....и да си показват червения картон!
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 9 Виновен е Зидан защото не му отпра един юмрук в тиквата на този жабар. Ако имаш поне капка достойнство няма да подминеш тази обида. Тук не говорим за селски мачове където постоянно се псуват играчите на майчици , лели, стринки. Тук говорим за финал на световно първенство! Правиш ли разликата?
8
5
 
16
 
! Отговори
OZZY преди 4 седмици
Зиден си е виновен,че не подмина репликите на Матераци,а му се върза!По принцип на терена непрекъснато се споменават майки,лели,сестри,в някои държави братя и бащи,но след мача всичко се забравя!
7
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 7 Да ме удариш с глава в гърдите както Зидан Матераци от 20 сантиметра разстояние и да съм в нокаут??? Ти нормален ли си? Да, ако се засилиш от два метра и ме удариш с глава в гърдите е друго. Ти изобщо гледал ли си случката ве, паляяяячоооо ако изобщо я помниш? Преди 18 години може да си бил прав под масата...пикльооооо...
6
6
 
8
 
! Отговори
До 5 преди 4 седмици
А искаш ли да пробваме аз да те ударя с глава така и да видим дали няма да си в нокаут след това ?
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На мястото на Зидан Стоичков щеше да приспи Матераци с една тупаница в тиквата.
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 3 Какъв нокаут те гони бе? Удари го с глава в гърдите и жабарят преигра все едно го е ударил с юмрук в главата. Нокаут ти е главата на тебе.
3
0
 
21
 
! Отговори
До 2 преди 4 седмици
Нещо за сестра му беше казал и Зидан го нокаутира.
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Матераци обиди Зинедан на талибан :)))
1
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Напротив точно това е олицетворение на цялата ти кариера. Всеки клип в youtube с твоето име или е с брутални и опасни балтии или е с провокации към останалите футболисти. Абсолютен долен ***. Жалко че успя да прецака великия Зидан в последния му мач в кариерата.