Каквa e причината за оредяването на женската коса?

7 често срещани причини, разкрити от експертите
9
Каквa e причината за оредяването на женската коса?
Снимка: iStock

Причините за изтъняване на косата при жените варират от избор на начин на живот до медицински състояния. В тази статия ще ви изброим най-често срещаните, за които трябва да внимавате.

Ако се чудите какво причинява вашия косопад или сте забелязали напоследък промени в дебелината на косъма ви, не бързайте да се тревожите. В много случаи това е напълно нормален процес.

Всички наши космени фоликули преминават през фази на растеж, по време на които косата се удължава, последвана от период на почивка (наречен телогенна фаза). Това е, когато косата пада и нова коса я замества. Ако нещо се случи по време на последния етап от този цикъл, за да се предотврати повторното израстване, някои области може да започнат да изтъняват. Това може да бъде и една от основните причини за косопад при жените.

Гъстотата и текстурата на косата ни естествено се променят с възрастта, но някои избори на начин на живот могат да помогнат за ускоряване на процеса. Повечето жени няма да изпитат голямо изтъняване на косата, както при някои мъже, но е нормално да видите, че дебелината на косъма ви намалява с напредването на възрастта.

А  какво причинява изтъняване и оредяването на косата при жените най-често и дали косата ще може да порасне отново разберете от Тaloto.bg

Източник: Tialoto.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: оредяване на коса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Трикосместата плитка преди 1 месец
Ами да , при такива манипулации на косата и писва и започва да расте навътре или да бяга .... хахахха
7
1
 
3
 
! Отговори
Естествен процес преди 1 месец
Смяна на кожата, като при другите змии.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На празна плевня, покрив и не требе.
5
0
 
3
 
! Отговори
Щото много учат преди 1 месец
Сега всяка иска да е с диплома, а народът е казал "Умна глава коса не търпи".
4
0
 
4
 
! Отговори
Осмата причина преди 1 месец
В един дом и в общо домакинство живеят две жени, които не се разбират и не се обичат - зла свекърва и снаха скубисвекърва, две скарани етърви, злобна зълва и отмъстителна снаха. Такива жени често се хващат за косите и се скубят една друга, затова косите им оредяват.
3
0
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 1 месец
Потварждавам категорично! Затова всички клошари са силно рунтави като муфлони, капацуните им са станали като щъркелови гнезда, където вирее всякаква фауна!
2
0
 
3
 
! Отговори
ДАААА преди 1 месец
Причината за оредяването е че все пак има някой там . . .
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като си мажете косата с всякакви бълвочи. Като я къдрите, изправяте, завивате, навивате по всевъзможни начини. Шампоани, балсами, гелове, бои, пяни и т.н... рожби на химическата индустрия. На г-н Дюпон му е през грездея, че ще ви окапе кухата глава.