Фантастика ли? Не! Гущери и цветя на Венера... и още нещо!

Конференция в София разкри сензационни открития за извънземните
10 ное 2016 12:44,
162
Фантастика ли? Не! Гущери и цветя на Венера... и още нещо!
Снимка: Кадър bTV

Последните сонди, които са се приземявали на Венера, са открили цветя, гущери, скорпиони, насекоми. Новината, която граничи с фантастиката, обяви проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания и технологии.

Сензационното откритие е било обявено по време на научна конференция в София миналия уикенд. Тя е била посветена на контакта с извънземните и на това какво предстои, ако официално бъде осъществен контакт с тях. На форума участвали учени от Канада, Норвегия, Русия, Италия, Унгария и др.

Руските сонди "Венера 12" и "Венера 13" са открили живот на Венера още преди 15-20 години, обясни проф. Филипов.

Още по темата

Той разказа, че на конференцията са били показани неразкривани досега кадри, на които се вижда как животните на Венера се движат изключително бавно. Причината за това вероятно е "смачкващото за хората налягане" от около 10-15 атмосфери. Откритията са шокиращи за учените и защото температурата на Венера е 650 градуса по Целзий.

"Ние не можем да си представим флора и фауна, които живеят при тези темпераури. Това се премълчава, защото ние не можем да си го обясним", каза професорът пред bTV и допълни: "Руснакът показа кадрите. То се вижда как се движи, бавно-бавно... Растения и цветя, които са много странни, защото нашите имат фотосинтеза, тя е свързана със слънчева светлина, а там няма слънчева светлина, защото Венера е обвита с плътна обвивка".

За учените е шокиращо и че цветята имат венчелисчета. "Тоест има нещо, което ги опрашва, там нещо лети от типа на насекоми", каза още проф. Филипов.

Според него през последните години имало тенденция подобни факти да се скриват, защото науката не може да ги обясни. Според него в момента САЩ най-много подкрепят укриването на тази информация, защото по всяка вероятност американците са използвали най-много данни от контактите си с извънземни.

По време на конференцията в София били направени и други сензационни открития. Унгарецът например показал снимки на извънземни в една църква, които приличат на нашите ангели – светещи малки човечета с ореоли около главите.

"И той каза: "Ето откъде са взети прототипите на ангелите в църквите", обясни професор Филипов.

Норвежците пък смятат, че са открили на своя територия портал – район, в който се наблюдават много летящи чинии.

"Има нещо там, но не могат да обяснят какво е. Там има много желязо и мед. От 1982 година норвежкото правителство финансира изследването. В техен университет има дисциплина за изучаване на тази зона", обясни още професорът.

На конференцията в София били показани и документи, свързани с мистериозния случай с падането на двете летящи чинии през 1947 г. в Розуел. Професорът разказа, че станало ясно, че още от самото начало, когато военните са отишли в американския град, са констатирали присъствието на тела, но били били принудени да замаскират всичко и да обяснят, че е паднал балон.

В действителност обаче комисията, която изследвала случая, назначена от тогавашния президент на САЩ Хари Труман, стигнала до заключението, че това били апарати от извънземен произход. Нейни ръководители били не кои да е, а гениалните физици Алберт Айнщайн и Робърт Опенхаймер.

"За да назначи президентът такава комисия, там не е паднал балон", категоричен бе българският професор.

Той обясни, че в България също има аномални зони, но никой не прави нищо, за да подпомогне проучванията. Съществували например места, където по прав участък на шосе шофьорите изведнъж губят ориентация и се пребиват. Такова място било и местността Перперикон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след 5 до 8 минути северно от София бааавно ще прелети едно бело извънземно.марш всички от БАН да снимат!
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това виц ли е? Събпрали се Руснака, Унгареца и Бай ***...
64
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все още не е открит интелигентен живот на БАН... Търсенето продължава.
63
6
 
26
 
! Отговори
Трактор преди 7 години
На всеки е ясно, че в БАН правят само такива открития, които не могат да се проверятОткрили планета на 1 млн. светлинни години, на която имало животили открили цветя и жаби на Венерапонеже никой не може да иде да провери дали е вярно, учените си пишат заслугиА да открият нещо на земята, не ги търсиАз откога чакам да открият как трактора ми да върви с вода вместо с нафта, ама ядец
62
1
 
7
 
! Отговори
do 56 преди 7 години
До До 39Всичко ти е наред, ама пропускаш едно, че научната работа се измерва с наукометрични показатели, а не къде си я правил: не зависи от помещението. Затова има и т.н. свободни професии. Научните работници да не са стадо, та да им отчиташ брой клечене часове.
61
1
 
13
 
! Отговори
Ити преди 7 години
Моля, който не вярва на статията да си пусне" Men in Black" !
60
3
 
9
 
! Отговори
Министър Лукарски преди 7 години
С тези революционни открития няма как да не ви направя заплатите по 2-3000 лв!!!
59
1
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Истината е че извънземното в случая е Проф. Филипов !!! Това е революционно откритие и Професора трябва да бъде изследван от ЦРУ и НАСА .
58
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откачалници и търсачи на лесни сензации.Натирени ченгета и пенсионирани военни, квартални пияници и изкукуригалници,петно за сериозната уфология.
57
1
 
2
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 7 години
До Анонимен Да такае и аз съм на това мнение но тук става дума за Венера ... а там определено няма среда за живот основан на въглерода ... да не говорим за кислирод азот .. и т.н. Виж за цветя може ... но да са употребявали Мери Джейн да кажем или конопче ... такива ми ти цветя да на говорим, че може и кока да е ...-:):):):):)
56
3
 
22
 
! Отговори
Турчинь преди 7 години
Извънземните са като честните бг политици. Много хора са чували за тях, но никой не ги е виждал;)))
55
4
 
8
 
! Отговори
До 39 преди 7 години
400-500 лева е заплатата в БАН. Какви хора мислите, че ще работят там? Само откачалници!!И връзкари, господине, и връзкари. Защото, ако си имаш други доходи, в БАН ти върви трудовия стаж и като бонус всеки месец взимаш малка, но сигурна сума под формата на заплата. Ако пък си много мързелив, лежиш си у дома, ходиш "на работа" само във вторник следобед или пък всеки ден, но от 10.00 до 15.00 ч. За такова "натоварване" 400-500 лв са нелоша ежемесечна социална помощ.
54
1
 
8
 
! Отговори
сс преди 7 години
Колоко луди хора има на тоя свят:)))))) - " Руснакът показа кадрите. То се вижда как се движи, бавно-бавно... Растения и цветя..."
53
0
 
10
 
! Отговори
Редакцията, ало преди 7 години
Кажете и други вицове...
52
1
 
8
 
! Отговори
синсация преди 7 години
До Анонименкакви други видове, ние помежду си не можем да говорим - кьотеци, мучене, крясъци.а при среща с непознато, трите фундаментални въпроса са: яде ли се, е*е ли се, опасно ли е, после идва комуникацията.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнгелНе в София изобщо, а в БАН.
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
човека не спира да ме изумява до какви нива на глупост може да стигне...
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато се научим да практикуваме безусловно отдаване, като звездите, може и да си обелим няколко думи с тях, ама докато се избиваме за пари, петрол, власт и заради това, че сме комплексирани то мозъка на костите си всеки с по-развит интелект ще ни отбягва, Вие така отбягвате по-глупавите от Вас, кажете не е ли истина? Тук става въпрос за измерения, паралелни реалности, неща които ние все още само загатваме за тях, но не разбираме, не можем да осъзнаем. Ако оцелеем този век, ще осъществим контакт
48
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вероятно Радев междузвездния летец е управлявал сондата :)))))81217
47
2
 
5
 
! Отговори
До Киро Кофражиста преди 7 години
Не бре, Кире.Не са само изкуфелите старци.В БАН са и техните деца,внуци,племенници, балдъзи, снахи, зетьове и т.н. Ако не са успели да се уредят на по-апетитни места, в БАН назначението и кариерното развитие им е осигурено.Те не си правят труда дори глу_пости да говорят.Могат да си позволят да не правят нищо и пак да си получават заплатите и повишенията. Но понякога все пак се изтопорчват на конференция, за да представят като свое постижение резултатите от труда на някой, който е без протекция