Неповторимо или кич? Хубава си, моя горо... от Иво Димчев

Нестандартният артист с музикална провокация
18 дек 2018 08:14, Александър Попов
44

Един от най-нестандартните родни артисти - Иво Димчев, предложи своя версия на популярната народна песен "Хубава си, моя горо". Клипът вече се върти седмица в сайтовете за видеосподеляне, а отзивите са от "неповторимо" до "подигравка".

Клипът също носи провокация и на пръв поглед няма нищо общо с римите на Любен Каравелов.

Още по темата

Всяка изява на Димчев предизвиква полярни коментари, само преди два месеца той шокира и британците с изявите си в английския X Factor, начело с председателя на журито Роби Уилямс.

Иво Димчев призна в своя книга, че от 12 години живее с вируса на ХИВ, с който се е заразил при случаен хомосексуален контакт в Хърватия.

"Аз съм личност на ръба на нормата. Отнасям се отговорно към изкуството, себе си и занаята си. Искам да се повдигне несъществуващият дебат и да дам смелост на хората", обясни посланието на книгата си, в която разкрива как се живее с вируса на ХИВ.

 


44
Още по темата: Иво Димчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Svetoslav Grigorov преди 4 години
Невероятно изпълнение, концепция и страст! Това не е за простички българи! Хората , които познават творчеството на Jamie Irrepressible знаят за какво става дума. Останалите нека тънат в неведение. Простено да Ви е , овци!
25
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Гавра с Каравелов. Този да спре да се занимава с изкуство, това ще е най-добре.
24
2
 
6
 
! Отговори
Мухаха преди 4 години
Значи това било артист. Човек който няма собствено творчество , който ШОКИРА публиката си а произведенията му са базирани основно на чужди творби които той осмива, карикатуризира , опростачва , разваля ......П.С. Добре че Леонардо навремето е бил *** художник а не АРТИСТ иначе каква ли "Мона Лиза" щеше да нарисува ............... шокиран съм само като си го помисля .
23
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само е развалил хубавата сръбска песен! Успокойте се, патриотарчета, песента е СРЪБСКА, а дядо Каравелов умно я е пренесъл и е написал великолепния български текст.Изпълнението е неврастенично, а клипчето като че ли показва група шимпанзета! Отврат!Лошо е, когато порочността и некадърието се обединят!Но, както казва мъдрият ни народ: за всеки влак си има пътници...
22
3
 
13
 
! Отговори
Ъ преди 4 години
Не издържах и я спрях.Ще развия психоза.Много неприятно действа и те напряга до много висок праг на лудост.
21
12
 
5
 
! Отговори
trafalgar преди 4 години
Страхотна е, просто булгарите не са свикнали на нетрадиционни хора и представяне. Димчев е артист радикал! Това е неговата музикална ниша. В 21 в всеки пее всичко, а той пълни зали и клубове като тук така и по цял свят. Тесногръдието не би понесло Иво Димчев.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слушах я - не ми хареса. Хубав замисъл, кофти изпълнение и клип.
19
1
 
9
 
! Отговори
До Кънчо Путкодеров преди 4 години
Г-н Путкодеров, Каравелов е поет и не би било невероятно да би се почувствал горд от факта, че след повече от 140 години българите се вдъхновяват от творбата му. Как би се почувствал от факта, че хора с Вашата фамилия коментират под статията - нямам идея...Само предположения;)
18
8
 
7
 
! Отговори
И на мен... преди 4 години
...по-скоро ми хареса тази интерпретация, колкото и абсурдна да изглежда на пръв поглед...Това е разказ за гората в един свят, който вече няма нужда от нея, най-малкото заради това, че я е погубил - и в прекия, и в преносния смисъл на думата...Тъжно и силно!Поздравления и от мен за Иво Димчев!
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писна ми от провокации на откачалници.
16
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво му e прекрасното на "оригинала"? Това е една толкова тегава песен че направо изпадам в хронична депресия от нея. Не знам даже за някакво робство ли пак се пее в нея? Сега тоя тук пък я редактирал така че все едно през сирената на Гражданска защита я пее. Ми Българска работа дето се вика...
15
4
 
28
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 години
Да си измисли собствена песен и да си я пее както си иска!
14
18
 
10
 
! Отговори
Mnogo si e dobre преди 4 години
Много си е добре и клип и изпълнение.
13
7
 
25
 
! Отговори
читател преди 4 години
Този за артист ли счита?Според мен е за някой зоокът.
12
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никак не е зле. По-скоро е като за фенове на Фейт но Мор, статистическия чалгар нама да му хареса и в това няма нищо лощо, вкусове различни
11
13
 
13
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Че какво му е на момчето бе? Я гледай какъв хубав глас има и как го върти, та ти драго става. То както има зевзеци в говоренето, тъй има и в пеенето бе.Забравихте ли оня, дето пееше за лудите жаби, ами другия, дето пиел с боби кафе и само туй повтаря, ами най-другия дето го болял газат ама много го болял, та на нахалство го избило и президент искаше после да става? Та били музикални зевзеци , викат...А туй момче лоша дума не казва и пее по-хубаво от оня, дет събирал съчки и обичал пръчки
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Вникнах. И там нямаше нищо друго освен суета.
9
13
 
12
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Странно е, не ми е по вкуса, но не ме дразни, това е което изпитвам. Май съм по-скоро положително настроен.
8
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не знам според медицината какво точно поразява ХИВ, но явно много размеква мозъка.
7
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такава простотия.