Щраус Виена Оркестър кани на валс в НДК

Концертът в София ще бъде издаден на DVD
19 ное 2019 09:41,
0
Щраус Виена Оркестър кани на валс в НДК

Легендарният "Щраус Виена Оркестър" добавя още два вокални диаманта в колекцията си от солисти за Коледния гала концерт на 1 декември в НДК.

Звездите на „Волксопер Виена“ Михаел Халвичек и Роман Мартин ще канят дамите на валс под диригентската палка на маестро Райнер Роос. Баритонът с визия на младия Синатра и един от най-популярните австрийски тенори в Азия се присъединяват към грациозната Мириам Портман и пеещият актьор Марко ди Сапиа.

Българската публика ще бъде основен герой в официалното DVD, с което музикалната магия на "Щраус Виена Оркестър" ще завладее света през 2020-та. Осем камери, кран и специален робот-камера ще заснемат приказните изпълнения на виртуозите в София. Маестро Роос препоръчва с намигване на гостите и публиката да облекат най-хубавите си рокли и костюми - все пак присъствието им ще се увековечи на дигитален запис, който ще остане за бъдещите поколения!

Епичните си истории по тънката струна в празничната програма ще разказва концертмайсторът на "Щраус Виена Оркестър" и втора водеща цигулка на „Волксопер Виена“ Урсула Грайф. Австрийската сензация ще се включи в тричасовото приключение с 300-годишен инструмент, който е най-скъпата й вещ и е застрахован за шестцифрена сума. Грайф стартира кариерата си във Volksoper, с чиито репертоар обикаля света още преди да е навршила 25.

На официална церемония в президентския дворец Хофбург във Виена, "Щраус Виена Оркестър" е признат за част от културното наследство на Австрия от бившият президент на Австрия д-р Хайнц Фишер. Оркестърът обикаля свeтa с едничката цел да разпространява и популяризира наследството на  династията Щраус.

Началото е 19:00 часа, а билети можете да закупите на касите на НДК, онлайн в системата на eventim.bg или в търговската им мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари