Максим Ешкенази ще представи "Вивалди завинаги" в Пловдив

Музикалното пътешествие ще се състои на 24 май в Античния театър
Обновена: 22 май 2023 11:52 | 22 май 2023 11:52, Анисия Иванова
2

На 24 май световноизвестният диригент Максим Ешкенази ще се впусне в музикалното пътешествие "Вивалди завинаги", което ще се състои на сцената на Античния театър в Пловдив.

"Направили сме нещо като ретроспекция и контекстуализация на живота на Вивалди. Концертът започва с много хубаво видео, в което се разказва как се е родил, първото му кръщене, след това става абат, преподавател, развива се световната му кариера. Всичко е направено като филм с много музика. Много обичам и проповядвам, че ако създадеш контекст в това, което се случва, тогава слушателят по съвсем друг начин се наслаждава на музиката", разказа Максим Ешкенази в "България сутрин".

Гостът отбеляза, че Вивалди не е само "Четирите годишни времена", написал е опери и около 500 открити концерта.

Ешкенази изтъкна пред Bulgaria ON AIR, че сме ние сме Европа и люлката на европейската цивилизация. А афинитета към красотата тук го има от хилядолетия. Затова слушаме повече класическа музика от хората в някои други страни.

"Има няколко нови неща и ще завършим с "Върви, народе възродени". Накрая правим реверанс към цялото българско слово, има и танцов елемент, който в Античния театър ще е много по-голям", разкри още диригентът за предстоящия концерт.

"Академия "Роза" е невероятен проект, който събира деца от музикалните училища. Всичко е безплатно за децата, но струва много пари. Българска компания и кметът на Шипка подпомагат цялото това нещо. 10 дни децата са с мен, уча ги, идват ментори, правим три концерта в Шипка, Казанлък и Пловдив", каза Максим Ешкенази.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Винаги ли трябва нещо да кажете за да намалите значението на това, което друг е постигнал? Не може ли просто да се гордеете с постиженията на един българин? Що се отнася до антисемитиското Ви изказване, не смятате ли че един народ разпръснат по целия свят, унижаван, преследван и убиван, но успял да успее и да се издигне заслужава уважение? Що се отнася до Максим неговият талант и характер имат най-голям принос в неговия успех!
1
2
 
6
 
! Отговори
Шегобиец преди 10 месеца
Всички таланти на планетата задължително са с еврейски произход. Ако са с нееврейски произход, няма как да разберем дали са таланти. Защото никога не получават финансиране и няма как да имат успешни проекти.