SMS война изпраща Каффе на Евровизия

Група “Каффе” печели конкурса с двойно повече гласове от дуета на Слави Трифонов и Софи Маринова
13 фев 2005 00:24,
SMS война изпраща Каффе на Евровизия
Вокалът на "Каффе" - Орлин, ще представя България на Евровизия. Снимка: Булфото

Група “Каффе” спечели конкурса с двойно повече гласове (над 52% от всички изпратени sms-и) от дуета на Слави Трифонов и Софи Маринова. Останалите 10 финалисти получават между два и пет процента от гласовете на гласувалите чрез sms.

 

Водещият на “Шоуто на Слави” - Слави Трифонов напусна конкурса "Българската песен в „ЕВРОВИЗИЯ 2005”. Конкурсът се проведе в НДК, зала 1.

 

Гологлавият шоумен излезе на сцената и обяви, че следобед резултатът от изпратените sms-и за група “Каффе” се е повишил с 60 000.

 

Той обясни, че за целта са закупени сим карти, с които се е гласувало, което прави по 12 000 sms-а на час.

 

Водещият скандално обяви, че няма да участва в нагласени неща и това е обида към всички колеги, представящи се на конкурса, след което напусна сцената заедно със своята партньорка  - ромската изпълнителка Софи Маринова.

 

Слави е известен с това , че "продаде" джип Хамър през SMS-и и вероятно  неговият щаб добре е контролирал потока на гласуването, докато не е дошъл изненадващия удар на "Каффе"  преди финала.

 


Конкурсът за първата българска песен в Евровизия обаче ще се запомни с многобройните скандали.

Първо се обидиха музиканти, които отпаднаха на предварителната селекция, после тръгнаха слухове, че песента на Слави Трифонов и Софи Маринова не отговаря на условието да не е комерсиално разпространена и публично изпълнявана преди 1 октомври 2004 г. От Министерството на културата обаче опровергаха тези слухове. След това се заредиха предположения, че Слави и Софи се класират, защото Софи Маринова е "циганка" и се дава рамо на ромската общност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание