Kultur Shock: Срамната ни тайна е, че сме гейове

Kultur Shock, които след броени часове ще излязат на третия Тангра мега лайв концерт, обещаха да направят невероятно шоу за българските фенове
1 дек 2006 16:59,
Kultur Shock: Срамната ни тайна е, че сме гейове
Kultur Shock си направиха малка разходка из софийските улици. Снимка: Dnes.bg

Моменти от престоя на Kultur Shock в България

Днес, 1 декември, ще се състои третият Тангра мега лайв концерт. Водещата банда за вечерта е Кultur Shock, която в момента е на европейско турне.

Музикантите се срещнаха с българските журналисти по-рано през деня, а ние успяхме да ги сбараме шестимата на едно място и да ги разпитаме за завръщането им на Балканите след толкова години.

Kultur Shock е банда, в която няма двама души, които да говорят един и същи роден език. В нея има три тъмни балкански субекта – българинът Валери Кьосовски, босненецът Джино Йевджевич и хърватинът Марио Буткович.

Освен тях, другите членове са японецът Маса и двама американци – Крис и Мати, единият от които е с латиноамерикански произход.

Още в началото стана ясно, че те нямат намерение да започват с твърдия алкохол преди обяд. Групата геройски ни отговори на всички тъпи въпроси и обеща невероятно шоу довечера, след което се отправи към радио Тангра, което организира концерта.

Билетите вече свършиха, но ще бъдат пуснати допълнителни бройки, така че още имате шанс да видите невероятната смес между балкански фолк, пънк и метъл.

Здравейте момчета! Виждам, че не пиете. Няма ли да почнете още от обяд? Така направиха La Plebe, групата от предния Тангра мега лайв.

Джино: Ние вече сме стари за такива неща. В младините ни се правехме на маймуни преди концертите, пиехме още от сутринта. Бяхме точно като La Plebe, но те сега са млади и експлозивни, има много енергия в тях. След някоя друга година и те ще спрат.

И двете групи сте част от лейбъла Koolarrow records на Били Гууд. La Plebe разказаха ли ви за българската публика и за концерта си тук?

Валери: О, да. Казаха, че са си прекарали невероятно, че публиката е страхотна, както и че се е получило невероятно шоу. Първоначално, като разбрахме, че ще правят турне на Балканите, им казахме: “Вие луди ли сте? Да ходите да свирите такава музика там!”.

А ето че сега, няколко месеца по-късно, ние сме в тяхното положение.

Какво очаквате от българската публика?

Джино: Ами, ние нищо не знаем за нея. Не знаем как ще ни посрещнат. Най-важното е да излезем и да сме максимални добри. И точно това смятаме да направим. Засега нямаме очаквания.

Марио, твоя фенка в myspace.com те моли да й занесеш малко софийска боза в Щатите. Ще изпълниш ли молбата й?

Марио: Няма начин. Ако й купя, ще я изпия по пътя. Пък и на летищата е проблем да се пренасят течности.

Следващият въпрос отново е към Марио. Валери спомена, че си вечно напушен. Това вярно ли е?

Марио: Какво?!? Няма такова нещо. Просто по рождение съм си весел.

Валери: Не е вярно. Пуши почти нон стоп.

Не ви ли е страх от Марио, че ще се опита да пренесе трева през границата и ще ви хванат?

Джино: А, не. Ние наркотици не си носим. Сега е важно само да свирим. Тези времена отминаха. А и не можем да пътуваме с една торба наркотици през толкова много държави.

Сега правите балканска обиколка и повечето от вас ще свирят в родните си страни. Маса не е ли малко прецакан? Кога смятате да свирите в Япония?

Джино: Вече го обмисляме като вариант. Много искаме и там да отидем, даже вече плануваме нещо за следващото лято, но нищо не се знае. Рано или късно и до там ще стигнем.

Значи сега за първи път ще свирите на Балканите, макар че музиката ви е вдъхновена от местния фолклор?

Джино: Свирихме в Хърватска, в един курорт. Тогава ни посрещнаха много добре и се получи много готино шоу. Това е и основната причина да сме на балканско турне в момента.

Имате ли срамна тайна, която не сте споделяли?

Марио: Всички сме гейове.

Джино: Обичаме кучешкия стил. Мъжът седи прав отзад, а кучето на четири крака пред него, ха-ха.

Знаете ли какво е чалга?

Джино: Не съвсем.

Това е популярна фолк музика...

Джино: A, ясно. Разбрах за какво става дума. Във всяка страна по света има подобен феномен. Популярната фолк музика е навсякъде и има много хора, които се срамуват от нея и смятат, че няма нищо общо с истинската фолк музика. Не сте единствени. И в Щатите го има, и навсякъде другаде.

Моменти от престоя на Kultur Shock в България

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание