U2 ще строят собствен небостъргач

U2 са грандомани. Уверихме се в това окончателно, след като ирландците най-накрая задействаха отдавнашния си проект за строеж на първия небостъргач в родината си.
18 окт 2007 17:15,
4
U2 ще строят собствен небостъргач
Строители на небостъргачи. Снимка: svetu.com
U2 са грандомани. Уверихме се в това окончателно, след като печените ирландци най-накрая задействаха проект за строеж на първия небостъргач в родината си, съобщи mp3.bg.

Преди много, много време, от групата обявиха това си желание и, както се казваше някъде: "Внимавай какво си пожелаваш".

Архитектурното творение ще е високо 120 метра, ще се намира в Дъблин, ще струва само 200 милиона евро, а най-отгоре, на самия покрив, ще се намира студиото на групата.

Небостъргачът е проектиран от Норман Фостър, работил над 2 доста сериозни проекта в Лондон и Париж.

Работата по "U2 Tower" ще започне следващата година и по план трябва да приключи през 2011 г.

В България също има планове за строеж на небостъргачи. Но ако случайно се забавят, да не мислите, че ще стоим със скръстени ръце? Вярно, нямаме си U2, но пък си имаме D2. Например.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
xaxa nqma takava visochina 2,4 m, osven v bgto. pone 3,60 konstruktivno za typical floors pri polojenie, che e offive tower i shte e s okacheni tavani zaradi a/c ducts i t.n. i t. n. za 200 mln. evro mojesh da postroish 3 takiva
2
0
 
0
 
! Отговори
Convers4o преди 16 години
Принципно,ако е се следва стандарта от 2,4 височина и тези щом казват 120м това прави 50 етажа ОК,но с 200млн.евро това е около 4млн,на етаж,за мен поне е смехотворно на фона,че работниците получават доста добри заплати,а за архитекта няма да говорим,200млн.евро са крайно малко за такава сграда,лично мнение.
1
0
 
0
 
! Отговори
,,, преди 16 години
И какво - с деца от африка ли ще го напълнят?