Across the universe на Бийтълс ще звучи в Космоса

Така ще се отбележат две събитие - петдесетгодишнината на НАСА и рождението на британската група
2 фев 2008 11:44,
6
Across the universe на Бийтълс ще звучи в Космоса
Пол Макартни прати много поздрави на извънземните. Снимка: BBC

НАСА ще излъчи песента на Бийтълс "През Вселената" (Across the universe) в Космоса на 4 февруари, предаде BBC. По този начин ще бъдат отбелязани заедно две събитие - петдесетгодишнината на Американската космическа агенция и рождението на британската група.

Излъчването ще бъде ориентирано към Полярната звезда - най-ярката звезда в съзвездието Малка мечка, която се намира на 431 светлинни години от Земята (една светлинна година се равнява на 9 460 млрд. км., уточнява НАСА на интернет сайта си).

Бившият бийтъл сър Пол Маккартни заяви, че е много ентусиазиран от тази инициатива. "Изненадващо! Браво на НАСА, предайте моята обич на извънземните", каза той в писмо до космическата агенция.

Автор на песента е Джон Ленън. Вдовицата му Йоко Оно сметна събитието за значимо, тъй като според нея то "бележи началото на нова епоха, в която ние ще си контактуваме един ден с милиарди планети".

Това не е първият случай когато НАСА използва музиката на Бийтълс. През ноември 2005г. Пол Маккартни изпълни песента Good Day Sunshine на концерт, който бе предаден в Международната космическа станция, където постоянно има екипаж от трима руски и американски астронавти.

В рамките на събитието на 4 февруари публиката е поканена да участва в него като слуша песента в същия момент, когато НАСА я предава през Вселената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Антонов преди 16 години
Защо вместо това не пуснат някоя песен на Бичето или на Рамщайн да се накефят извънземните?
4
0
 
1
 
! Отговори
~SaKuRaA~ преди 16 години
(-= Това е хубаво да се отбележе този празник......Но защо трябва да копират от това което е направила България........?! =-)
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
te vzexa primer ot bg i sq vsi4ki pesni tragnaxa kam kosmosa
2
0
 
1
 
! Отговори
majorsf преди 16 години
"отбелязани заедно две събитиЕ ..."-не бе пичове "събитиЯ"-със "Я" сещате ли се?
1
0
 
1
 
! Отговори
Зад стъклото преди 16 години
По-добре да излъчат изпълнението на Laibach >+)