Лош късмет за 20 000 фена на Whitesnake и Def Leppard

Техниката на двете банди закъсня заради гранични проблеми, после запра и дъжд...
5 юли 2008 15:07,
140
Лош късмет за 20 000 фена на Whitesnake и Def Leppard
Феновете, които са отишли първи, са стояли 5 часа прави до започването на първите акорди. Снимка: Васил Христов

Лош късмет споходи над 20 000 човека, които посетиха снощи концерта на Whitesnake и Def Leppard.

Шоуто започна с огромно закъснение заради проблеми на границата, а за капак и дъждът не ни прости.

Иначе всичко стартира добре - повозихме се из София на двуетажния автобус, който циркулираше между стадиона и центъра на София - вътре звучаха хитове само на двете банди, пийвахме бира, беше весело.

Към 20 часа стадионът вече беше пълен и, както бе обявено, първи на сцената излезе Тома.

Той изпълни няколко хита, като Highway To Hell на AC/ DC, Paranoid на Sabbath и I Wanna Rock на Twisted Sister.

След неговото изпълнение, организаторите съобщиха, че тировете с техника на Def Leppard и Whitesnake са били задържани на македонската граница и че концертът със сигурност ще се състои, но ще закъснее.

Минути преди това видяхме два големи тира да влизат на стадиона, така че може да се каже, че версията е потвърдена и организаторите наистина нямат вина в случая.

Колкото и трескаво да кипяха работите по сцената и по разтоварването, шоуто се забави невероятно много и Whitesnake излязоха на сцената малко преди 23 часа (а по програма трябваше да са там към 20).

Макар феновете да бяха седели прави няколко часа, всички изригнаха и се зарадваха, че се е свършило с чакането и може да се започне с куфеенето (тези на първия ред, ако са влезли при отварянето на вратите в 17 часа, значи са стърчали прави 6 часа...).

Междувременно и дъждът започна да се изсипва, с което дойде и студът.

След толкова премеждия това май не изненада никого (пък то и се очакваше да вали...).

Whitesnake не изпълниха най-големия си хит - "Crying In The Rain", макар че едва ли можеше да има по-добри условия за това...

Сетлистата на групата беше приятна смес от новите им парчета и големите хитове.

Дейвид Ковърдейл и компания спряха да свирят минути след 12, а дебютът на Def Leppard в България се състоя малко преди да изтече първия час на 5-ти юли.

Все пак, хиляди фенове са чакали този миг и останаха стоически да видят легендарната банда.

В крайна сметка, след концерта мненията са противоречиви.

Повечето фенове на рока въобще не си спомнят лошите моменти, а само минутите под музиката на двете групи.

Други помнят само дъжда, калта, студа и чакането...

Ако и ти си бил там, искрено се надяваме да си от първите. Мизерии се случват, но важното е, че концертът се състоя въпреки всичко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
само на мен ли ми се стори че звука беше отвратителен, бях на 10 метра фронтално срещу сцената и през цялото време се чуваше яко бас и леко вокали
38
0
 
0
 
! Отговори
Яна Янкова преди 15 години
Наистина организацията не беше от най-добрите, но все пак за истинските фенове и на двете групи, мисля, че цялото чакане, дъжд и студ си заслужаваха. Аз съм на 17 и страшно много харесвам и двете групи и за мен преживяването беше феноменално. Бих казала, че, ако не беше цялото това чакане, концертът нямаше да ни се хареса толкова много (е всичко това нека си остане в рамките на шегата). Тълпата и гората от ръце, обаче са доказателство, че независимо от времето и всички останали "гадости", феновете на истинския рок останаха повече от доволни!!!
37
0
 
0
 
! Отговори
Miki преди 15 години
абе яко,но организацията наистина беше под всякаква критика...и все пак ще ги чакаме отново (rock) !)
36
0
 
0
 
! Отговори
Гената преди 15 години
на концерт организиран от тия смешници повече не стъпвам! а и интересно значи на концерта на Майк Патън, на който звука беше жесток и се разбихме от кеф закъснението беше показано тук като ужасна грешка на организаторите, а тук те не са виновни? хахаха:))
35
0
 
0
 
! Отговори
darki преди 15 години
много жалко ако бяха дошли на време можеше да си изкараме и по добре иначе не беше много зле , поздрави и на Тома , които пя яко ! :) (rock)
34
0
 
0
 
! Отговори
Miki преди 15 години
абе яко,но организацията наистина...под всякаква критика...и все пак ще ги чакаме отново !))
33
0
 
0
 
! Отговори
вехт преди 15 години
кофтии... децата мокри,вефа не се чувал,купона сгъбен...ццц ...тъжно.
32
0
 
0
 
! Отговори
mr.j преди 15 години
И аз смятам, че организацията беше лоша, че звука беше лош, особено за тези от нас, които бяхме встрани, а не директно срещу сцената, Ковърдейл вече не е нужно да се появява да пее - всичко е изгубил, Деф Лепърд, освен че бях по-добри, бяха и по-радушни към нас, жалко че закъсняха, можеше да стане по-дълъг концерт, тъкмо се бяхме разкуфели накрая, трябваше да изсвирят и "Too late", "Rock till you drop", "bringin' on the heartbreak", въобще толкова много хитове имат...
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хора, има един add-ons за Mozilla Firefox. Казва се Forecastfox. Като се инсталира и ти показва актуалното за момента време, както и бъдещата прогноза за края на деня, за през нощта и за утрешния ден. Тя ми показа, че ще вали дъжд с гръмотевици. Взех си дъждобрана, който ме спаси по-късно на концерта. Бях на десет метра от сцената и изобщо не мръднах до края на целия концерт. Относно самият концерт. СМЕ е на оня *** -Фънки, какво да очакваме от тоя дебелак. Нормално по света когато има концерт апаратурата идва един ден по-рано. Когато се построи сцената се слага апаратурата, прави се саунд-чек, настройва се. А тук какво? - дойдоха, нахвърлиха набързо всичко, нямаха време за настройки и като следствие звука беше УЖАСЕН. Гласът на Ковърдейл не се чуваше изобщо, колоните гъгнеха, чуваше се само един общ звуков фон. Все едно слушах ужасно усилено някое малко моно касетофонче от '80 година. Техниката беше според мен проблема,а не Ковърдейл. И да, Def Leppard сякаш седяха по-добре на сцената. Ами това е моето мнение.
30
0
 
0
 
! Отговори
бъг преди 15 години
ахил .. ти да неси от Троян случайно :) абе несам много по Рок-а ам .. това са велики имена ;)
29
0
 
0
 
! Отговори
Ахил преди 15 години
Обичам и двете групи. Но вчера съжалявах, че бях на концерта. Ковърдейл беше далеч от предишната си изяви на Академик. Чудех се дали това е същата група. Def Leppard заслужават уважение, че се постараха да позамажат многото гафове на този концерт и да повдигнат духа на зрителите. За съжаление и те звучаха ужасно, дори на места фалшиво. Все пак сме на концерт не само да врещим и скачаме, а и да чуем любими парчета. За организаторите, нямам коментар. Тук всички сме единодушни.
28
0
 
0
 
! Отговори
rock baby преди 15 години
Като видях Ковърдейл, забравих цялото чакане, заслужаваше си. Деф Лепард също бяха супер. жалко, че пяха пред малко публика, защото много хора не издържаха студа и дъжда.... Аз обаче ДА!Изкуфяхме на макс.
27
0
 
0
 
! Отговори
ot neprezakanite преди 15 години
На нас българите в това ни е силата нали, да се чувстваме прецакани и да ни взимат парите!?Аз съм от тези, които се намокриха до кости и които останаха докрая. Пих два аспирина и нямам пневмония. Не се чувствам прецакана и не съм мазохист. Наистина от концерта имаше още много какво да се желае. Уайтснейк почти без изключение свириха без вокали, но това за истинските фенове като че ли остана без значение. Публиката и атмосферата бяха невероятни. Прецакаха се тези, които си тръгнаха преди Деф Лепард, тогава започна истинския концерт. Стори ми се много кратко, но се надявам, че THERE WILL BE NEXT TIME :)
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
жалко за тези, които се изнесоха след whitesnake.ние бяхме под козирката и останахме за втората част. браво на def leppard-извадиха по добър звук и се раздадоха заради публиката.
25
0
 
0
 
! Отговори
Val преди 15 години
Според мен СМЕ нямат вина за забавянето. Но се питам - защо транспорта на техниката се организира в същия ден на концерта, при положение, че такива неща се случват (да спре тока) и че прогнозата за времето в целия район беше неблагоприатна. Това май е гаф на мениджърите на групите.Иначе, съжалявам много, че не дочаках Деф Лепард, особено като чета някои коментари тук..
24
0
 
0
 
! Отговори
nqma преди 15 години
Organizaciq na nivo NULA !!! Spomnqm si to4no 5 qki momenta ot nqkvi 5 qki pesni deto 4uh whitesnake izob6to ne dadoxa vsi4ko ot sebe si taka kakto sum go gledala po zapisite ... a ozvu4avaneto be6e pod vsqkakva kritika bqx na 20 metra ot scenata glasa na Coverdale e super silen a go 4uvax qsno samo kato sprat da svirqt kitarite...kato izklu4im zakusnenieto i slaboto predstavqne na Whitesnake nai golqmata izcepka be6e 4e sled kato te svur6iha polovinata stadion se iznese az 4akax 30min 4udeiki se kakvo stava i nadqvaiki se nqkoi da obqvi da koncerta svur6i tova be6e !!! ili ne iz4akaite o6te 30min (vupreki 4e 6te6e da zvu4i super sme6no) za da 4uete Def Leppard nakraq si trugnax sled kato 2/3 ot stadiona ve4e se bqxa iznesli i sled 30min razbrax 4e Def leppard ve4e svirqt ... totalna preebavka jalko za horata deto o4akvaha tolkova mn a polu4ixa mn po malko jalko za whitesnake 4e se predstaviha tolkova slabo i nai golqmo jalko za ogranizatorite na tva mega subitie za koeto sa dadeni 10 puti pove4e pari za reklama otkolkoto za organizaciq ... :#
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много съм разочарован. Нямаше никаква организация, а обяснението че 3 аса ги забавили македонците е олигофрения. Да не са мислели да настройват апаратурата в 19.00. Ковърдейл въобще не се чу. Бях напълнил главата на сина ми с приказки за тяхното величие, но май е по-добре да му пускам само записи.Повече на концерт организиран от SME не отивам, не Ви препоръчвам и на Вас.
22
0
 
0
 
! Отговори
разочароващо преди 15 години
боли ме глава от снощния дъжд, бях мокър с часове, за да гледам граченето на Дейвид. Никога няма да забравя концерта във фестивална преди 11 години - отново грачене, той и не може да пее от 20 години, това се знаеше, но тогава шоуто бе пълно. Концерта през 2003 на академик беше разкошен, а Дейвид почти безупречен - с добър и отпочинал глас и добри музиканти. За каварна преди две години не знам как е било, но вчера беше ужас, не броя озвучаването. Просто беше ненормално да се рискува здравето на 20 000 заради неспособността на СМЕ вчера. Деф Лепард бяха на висота, но нормален човек не би издържал мъки като снощните. Аз явно не съм нормален, защото реших, че ще остана заради именно втората група. Не харесвам Деф, обожавам Дейвид, но просто той ме разочарова всякак, накрая дори не благодари, че стояхме там под бурята. А Деф бяха уникални, истински джентълмени. Те пяха заради нас и не съжалявам, че им дадохме шанс и останахме да ги чуем!
21
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
*** tia deto gi pi6at tea statii sa qko zle
20
0
 
0
 
! Отговори
izruda преди 15 години
DO NOMER 19: *** NE SAM METAL SLUSHAM HIP HOP ... AMA DA KAJESH NA METALISTITE SELQNI E NAI SMESHNOTO NESHTO SHTOTO METALA SI E GRADSKA KULTURA ...PROSTO TI SI EDNO SELQN4E I NE SA TI QSNI RAOTITE ... SLUSHAI SI LEPA BRENA U VAS I PERI KI4ECI NA MASATA ... SLED TUI KATO VLEZESH V GOLFA SI SI PUSNI HAUS I SA KEFI NA GEISKATA SI PRI4ESKA I DRESHKI ... S 2 DUMI..... SMESHEN SI