Лош късмет за 20 000 фена на Whitesnake и Def Leppard

Техниката на двете банди закъсня заради гранични проблеми, после запра и дъжд...
5 юли 2008 15:07,
140
Лош късмет за 20 000 фена на Whitesnake и Def Leppard
Феновете, които са отишли първи, са стояли 5 часа прави до започването на първите акорди. Снимка: Васил Христов

Лош късмет споходи над 20 000 човека, които посетиха снощи концерта на Whitesnake и Def Leppard.

Шоуто започна с огромно закъснение заради проблеми на границата, а за капак и дъждът не ни прости.

Иначе всичко стартира добре - повозихме се из София на двуетажния автобус, който циркулираше между стадиона и центъра на София - вътре звучаха хитове само на двете банди, пийвахме бира, беше весело.

Към 20 часа стадионът вече беше пълен и, както бе обявено, първи на сцената излезе Тома.

Той изпълни няколко хита, като Highway To Hell на AC/ DC, Paranoid на Sabbath и I Wanna Rock на Twisted Sister.

След неговото изпълнение, организаторите съобщиха, че тировете с техника на Def Leppard и Whitesnake са били задържани на македонската граница и че концертът със сигурност ще се състои, но ще закъснее.

Минути преди това видяхме два големи тира да влизат на стадиона, така че може да се каже, че версията е потвърдена и организаторите наистина нямат вина в случая.

Колкото и трескаво да кипяха работите по сцената и по разтоварването, шоуто се забави невероятно много и Whitesnake излязоха на сцената малко преди 23 часа (а по програма трябваше да са там към 20).

Макар феновете да бяха седели прави няколко часа, всички изригнаха и се зарадваха, че се е свършило с чакането и може да се започне с куфеенето (тези на първия ред, ако са влезли при отварянето на вратите в 17 часа, значи са стърчали прави 6 часа...).

Междувременно и дъждът започна да се изсипва, с което дойде и студът.

След толкова премеждия това май не изненада никого (пък то и се очакваше да вали...).

Whitesnake не изпълниха най-големия си хит - "Crying In The Rain", макар че едва ли можеше да има по-добри условия за това...

Сетлистата на групата беше приятна смес от новите им парчета и големите хитове.

Дейвид Ковърдейл и компания спряха да свирят минути след 12, а дебютът на Def Leppard в България се състоя малко преди да изтече първия час на 5-ти юли.

Все пак, хиляди фенове са чакали този миг и останаха стоически да видят легендарната банда.

В крайна сметка, след концерта мненията са противоречиви.

Повечето фенове на рока въобще не си спомнят лошите моменти, а само минутите под музиката на двете групи.

Други помнят само дъжда, калта, студа и чакането...

Ако и ти си бил там, искрено се надяваме да си от първите. Мизерии се случват, но важното е, че концертът се състоя въпреки всичко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Vsi4ko be6e pod vsqkakva kritika.za 3 4asa stignah ot stara zagora do sofia.I posle 2 4asa nemojeh da stigna do koncerta.S mnogo nervi stignah 8:30 i si misleh 4e sym zakasnql no za moe 6tastie ne be6e taka.No vsi4ko se razvali.3 4asa zakasnenie na grupite2 4asa redene za bira.I posle za kapak edno taxi ne iska6e da me ka4i.
58
0
 
0
 
! Отговори
Miro преди 15 години
Това беше най-гадния концерт бях на първия ред а озвучението беше адски смотано презирам Уайт снеик че ня изпяха Crying In The Rain , Леппард се представиха добре особени като изпяха Let`s get rocked времето беше вкиснато е нищо ся пия упасарин :Д тоя фънки да *** и дебелака скапан нямам думи скайпа ми е black_fox4 ako reshi nqkoi da me nameri i pishe
57
0
 
0
 
! Отговори
С преди 15 години
абе, не знам дали звукът е бил с лошо качество, но беше ужасно силен. аз живея до стадиона и съм слушал доста концерти, но такъв трясък до сега не бях. сега и аз ще напсувам организаторите (щото Фънки е противен), че ако не беше закъснял концерта, нямаше и да свърши в 2!!!!!! (не е нормално)
56
0
 
0
 
! Отговори
Надежда преди 15 години
Мисля, че вече концертите на големи изпълнители тук не са рядкост. Точно заради това можем да си позволим да сме по-критични и да не купуваме дрешките на глупаците, които се гаврят с нас - Фънки и Амебата. Време е да си вдигнем носовете и да не ходим на тези долнопробни прояви, които на всичкото отгоре ни представят любимите изпълнители в най-гадната възможна светлина. Ковърдейл пак ще дойде, просто изчакайте да го покани някой другр като Жокер медия или Цонко!
55
0
 
0
 
! Отговори
Val преди 15 години
Евала пич! Нещо подобно имах и аз предвид и все още горчиво съжалявам, че не дочаках леопардите...
54
0
 
0
 
! Отговори
Val преди 15 години
"Аз и съпругът ми,сме само 2 от 20000 човека.Сървайвъра,който ни предложиха от СМЕ беше неочакван!Чакане повече от 5часа,лош звук,дъжд и отбиване на номера!" Чакането беше заради спиране на тока на границата, дъждът си беше обявен във всички прогнози за времето - за кое до тук са виновни СМЕ? Отбиване на номер? Че те много добре знаят колко ще ги псуват хората като кажат, че концертът ще закъснее.. Но го направиха. И аз се скапах от цялото чакане, но не разбирам ти защо точно СМЕ обвиняваш за гафовете?
53
0
 
0
 
! Отговори
Ni преди 15 години
Всички коментари дотук са верни, просто защото всеки е изживял нещата по своему!!!Звукът беше наистина лош, Дейвид просто нямаше микрофон, дъждът и студеният вятър ни попиляха, от чакането краката ни едва издържаха, самият концерт беше кратък и т.н и т.н. Но който е истински фен си спомня само доброто - колко секси беше мокрия Дейвид, който се разчекна да тича по сцената и да надъхва фланговете и средата, колко истински рокаджийско е преживяването да пееш с любимците ти всички мокри под дъжда сякаш сте едно цяло с тях, колко страхотни китарни сола имаше, колко шеги се изшегуваха докато чакахме и змиите, и леопардите, колко ни загряха последните със своите хитове, как Джо ни благодари, че разбираме английски, че сме останали да сме с тях, как ни надъха да крещим първо хората седящи отзад, след това ние долу на тревата, след това всички заедно изригнахме в един мощен рок-рев, а накрая остави велик спомен с последната Let`s Get Rocked и не обещание, че ще дойдат пак (тва пък кой го измисли!?!?), а простичкото: "Don`t forget about us and we won`t forget you!" Концертът беше един път, поне за мен, надявам се да преглътнете горчивината от лошите неща и да се опитате да си спомните добрите моменти! ROCK ON!
52
0
 
0
 
! Отговори
Val преди 15 години
Абе хора, защо смятате, че цялата организация зависи от промоутъра, в случая СМЕ?!? Според вас Фънки е решил техниката на групите да пътува в последния момент ли?!? Тва е направо смешно! Аз пък им правя евала, защото съм присъствала на куп концерти, които започват с жестоко закъснение, но никой не се появява да каже, че има проблем и че концертът ще закъснеее, но ще се състои! Което ни беше съобщавано през половин час! Хайде малко помислете! А за тези, които обвиняват времето, наистина има прогнози - след като пишете във форума, значи имате нет; да бяхте прочели. То имаше и куп народ с дъждобрани, но едва ли намокрените мрункащи тук са сред тях.
51
0
 
0
 
! Отговори
Дени Милушева преди 15 години
Пропуснах да ви напиша тел.на СМЕ-02 9549704,02 9531807, 029530311,02 9531062,02 9522364.А ако си пазите билетите е чудесно.Успех!
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лош късмет????? ВЪРНЕТЕ НИ ПАРИТЕ ИЗМАМНИЦИ ОТ СОФИЯ МЮЗИК ЕНТЕРПРАСИСС!!!!!
49
0
 
0
 
! Отговори
Славчо преди 15 години
Не че съм мрънкало....обаче не мога да приема да бъде буквално развалян и опорочаван един невероятен рок празник, какъвто трябваше да бъде снощният. Но не беше. Шерше ла СМЕ.
48
0
 
0
 
! Отговори
Дени Милушева преди 15 години
Аз и съпругът ми,сме само 2 от 20000 човека.Сървайвъра,който ни предложиха от СМЕ беше неочакван!Чакане повече от 5часа,лош звук,дъжд и отбиване на номера!За съжаление не останахме за Лепърд,но здравето ни епо-важно!На СМЕ трябва да им се забрани изобщо да организират концерти,а ако имат смелостта да продължат да го правят да бъдат бойкотирани!Справка отвратителната организация на Депеш Мод!Повече на вечеринки организирани от СМЕ не отиваме!А ние сме решили да си поискаме парите!Бих искала да добавя,че мероприятия организирани от Жокермедия са перфектни!Пчиху....
47
0
 
0
 
! Отговори
LS преди 15 години
Каквото и да си гововориме Девид Ковърдейл се доказа за пореден път че е ВЕЛИК! Организацията на концерта беше ужасна, озвучаването отвратително, закъснението безобразно и неоправдано, единственото хубаво беше да чуя Ковърдеил на живо! Ако можех да се върна с един ден назад пак бих отишъл на този концет въпреки всичките безумия! WHITESNAKE FOREVER
46
0
 
0
 
! Отговори
Miki преди 15 години
"40. - 18:56 - . .От: gВсички можем да обвиняваме. Дошли са ви едни от най-великите групи на всички времена и пак намирате кусури. Като искате кристално качество и приятна температура, отидете на клуб.Според мен беше страхотно. Единственото, което не ми хареса е, че Снейк не изпяха Crying In The Rain. :/Бяхме под дъжда и куфяхме до края.Сега гълтам упсарин през половин час, но няма значение след шоуто снощи."(rock) този коментар най-ми хареса: )
45
0
 
1
 
! Отговори
KLM преди 15 години
Whitesnake се изложиха. Def Leppard бяха велики на техен фон. Въобще не съжалявам, че ги дочаках. Ако концерта беше почнал по-рано щяха да свирят още...След 2-рата песен на Def Leppard дори не усещах повече дъжда и студа, а около средата на техния концерт даже дъжда изцяло спря :)
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пропътувах 1000 километра, за да видя Whitesnake и особено Def Leppard, а видях Тома Здравков!!???Организаторите просто се подиграха...
43
0
 
0
 
! Отговори
Николо преди 15 години
az ne znam kolko koncerta trqbwa da ima, za da bydat zawedeni pod otgowornost g-n Funky i shajkata JALKI SMESHNINICI - LAKEI okolo nego. Zapochjwajki ot predi poweche ot 10 godini, toq PALQCHO prodyljawa da prawi fiktiwni koncerti - piramidi, Maiden, Antrax, Funk, kup hip - hop sybitiq i t.n. TWA PRASE, TRQBWA DA LEJI, mnogo wreme po narowete na Sofijskiq - AKO BQHME NOMALNA DYRJAWA, TWA SHTESHE DA E FACT.
42
0
 
0
 
! Отговори
Милена Велчева преди 15 години
Провал, провал и пак провал!!!!!!!!СМЕ sucks!!!!!!!!!!!На кой нормален концерт, техниката пристига минути преди концерт, на десетките големи концерти на, които съм ходил техниката е готова още сутринта, а през деня се вършат довършителни работи. Винаги има аванс във времето, предвиден точно за такива обърквания. Според мен организаторът само си изми ръцете с македонската митница. Помислете тировете са задържани 3 часа, концерта закъснява 2:50 минути. Да бе да добре!!!!!!!За вас не знам, но оттук нататък основно ще ходя на концерти в чужбина, некъдърността на "най-великия" организатор СМЕ, просто вече не знае граници!!!!!!!!!СМЕ, повече на ваш концерт няма да стъпя!!!!!!
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прасето-касичка Фънки отново се на*ра ... и аз повече на концерт на СМЕ няма да стъпя.
40
0
 
0
 
! Отговори
g преди 15 години
Всички можем да обвиняваме. Дошли са ви едни от най-великите групи на всички времена и пак намирате кусури. Като искате кристално качество и приятна температура, отидете на клуб.Според мен беше страхотно. Единственото, което не ми хареса е, че Снейк не изпяха Crying In The Rain. :/Бяхме под дъжда и куфяхме до края.Сега гълтам упсарин през половин час, но няма значение след шоуто снощи.