REM без ограничения

Бандата обяви, че новият им албум излиза на 8 март и песните в него са разнообразни и с универсална тематика
21 дек 2010 14:30,
1
REM без ограничения
Снимка: Warner Music International/Орфей Мюзик

R.E.M. обявиха, че новият им албум Collapse Into Now ще излезе на осми март догодина.

В новия си проект членовете на групата – вокалистът Michael Stipe, китаристът Peter Buck и басистът Mike Mills, работят с носителя на Грами – продуцента Jacknife Lee. Той продуцира и предишния албум на бандата – Accelerate.

Lee е известен и с работата си по албуми на U2, Snow Patrol, The Hives и много други. R.E.M. записват Collapse Into Now в студио в Ню Орлеанс и в Берлин в Hansa Studios, където са създадени няколко легендарни албума, като например Heroes на David Bowie, Achtung Lady на U2 и Lust For Life на Iggy.

Допълнителни записи и миксирането на проекта са направени в Нешвил.

Сравнявайки новия запис с предишния, Mike Mills разказва: "Искахме да направим този албум по-мащабен. Да добавим разнообразие и да не се ограничаваме в нито един тип песни. Има няколко, които са доста бавни и красиви, има и такива със средно темпо, както и класическите рок записи. Като цяло албумът е по-скоро личен, отколкото политически. Злободневни теми наистина ни хрумват, докато пишем, но тези в албума определено са по-универсални", добавя той.

R.E.M. разкриха също, че в Collapse Into Now ще вземат участие и някои много специални гости: Patty Smith, китаристът Lenny Kaye, Peaches, Eddie Vedder и Joel Gibb – фронтменът на The Hidden Cameras.

Още по темата

Специалният подарък за феновете е, че всички, които се регистрират на официалния сайт на бандата, ще могат да свалят безплатно новата им песен Discoverer.

Предишният албум на групата – Accelerate от 2008, дебютира под номер 2 в класацията за албуми Billboard Top 200, както и на върха на американските Alternative, Rock, Digital Internet (physical goods) чартове.

Албумът дебютира на първа позиция и в Канада, Великобритания, Германия, Норвегия, Швейцария и Чехия. Миналият октомври групата издаде и R.E.M. Live At The Olympia в две CD-та.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: AccelerateCollapse Into NowDiscoverer
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
bono преди 13 години
Албумът на U2 е Achtung Baby, кога порастна до Lady?:))) Авторът не е много на "ти" с музиката или спелчекъра ни изигра...