Непознатата Шиниъд О'Конър

Певицата подари на публиката едно уникално преживяване
Обновена: 23 юни 2011 14:49 | 23 юни 2011 13:39,
166

Снимка: Dnes.bg

 

За тези, които отидоха да чуят онази Шиниъд О`Конор, известна най-вече с култовото си парче "Nothing compares 2 U", снощният концерт в зала 1 на НДК сигурно е бил голямо разочарование.

На сцената излезе зряла жена в непринуден вид, облечена в свободна всекидневна рокля. Поведението й беше изключително естествено, сякаш искаше да ни каже: “Аз съм най-обикновен човек, който просто иска да ви изпее нещо специално за истински важните неща“.

Певицата откри вечерта с парчето "Something beautiful", последвана от "Feel so different" и "Never get old".

Повечето от песните Шиниъд посвети на близките си – децата си, брат си Джон, Боб Дилън, приятели...

И като една естествена среща, публиката непринудено прие леките недоразумения, предизвикани от ненастроените инструменти, разлятата от певицата вода на сцената и дори забравянето на текста.

Особено трогателен бе моментът, в който Шиниъд прекъсна песента, посветена на майка й, тъй като вълнението й не й позволи да продължи: "Съжалявам, но това винаги ме кара да плача", заяви тя. Другият силен момент беше "вледеняващото" акапелно изпълнение на "I am stretched on your grave".

Всяка пауза между песните звездата запълни с топло чувство за хумор.

Шиниъд О'Конър изпълни и няколко песни от новия си албум "Home", сред които "Reason with me", "The wolf is getting married" и "VIP".

Певицата завърши тематично с "Thank you for hearing me", но поканата продължи този път от публиката. Така всички в залата чуха още три от песните й.

Но чути по нов начин. "Nothing compares 2 U", която за много от нас се бе превърнала в символ на първите ни любовни трепети, бе изпята не от младо момиче с уникални очи, а от зряла жена. И тогава разбрахме, че посланието вече беше друго, по-дълбоко, изпратено от майка на четири деца, от дръзка личност, която се осмели да разкъса снимката на папата.

Концертът на  ирландската „бунтарка“ бе изключително музикално преживяване, без капка сценичен блясък и натруфеност. Шиниъд О`Конър доказа, че е творец с мисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още по темата: Шиниъд О Конър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
голямо уважение към феновете си е да се покажеш мърляв на концерта
53
2
 
22
 
! Отговори
Хейтър преди 12 години
Тази беше луда и сладка, сега е само луда :)
52
9
 
5
 
! Отговори
Di преди 12 години
Стела, имам новина за теб - ти вече си грозна! :-))))
51
2
 
22
 
! Отговори
45 преди 12 години
Ъ...тая жена кога се е променила толкова много...тя си беше направо красива въпреки че си бръснеше главата...бах какви са тия деформации.
50
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега разбрах що тая се постригваше 0 номер! Щото е едно просто селско ирландско прасе и ако не беше остригана никой нямаше да я забележи! Същото ,като с Владо Ампов ! Тате и мама (дует "Спешен случай") го лансираха преди още да му мутира гласът ,та после като почне да грачи ,всички да мислят ,че е певец !
49
5
 
13
 
! Отговори
Име преди 12 години
Съгласен съм,че е творец и има добри песни, но най-малко от уважение към публиката, трябва да си хубава рокля, малко грим и така нататък... Това все пак е концерт и то в друга държава. Аз съм сигурен, че 99% от публиката е била разочарована от вида й...
48
8
 
8
 
! Отговори
Белия кит преди 12 години
Това не е кит!Най-обикновен тюлен си е...В краен случай Мобидик!
47
6
 
35
 
! Отговори
пошлост преди 12 години
Не ви разбирам... пее ли хубаво пее, певица ли е певица е, значи си е изпълнила задълженията. Те и чалгарките са порно актриси ама нито могат да пеят нито могат да играят... Осен това има една камара УНИКАЛНИ изпълнители дето изглеждат зле. Дайте да започнем да критикуваме и слепите!!!!!!!!!
46
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** *** ама ще ти стане шефка за това отсега започвай да тренираш поклони и си вземи качествени наколенки
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
44, откогато са на показ, поднесени с цветни татуировки! Стига де! Вчера имаше статия за Моника Белучи. Не е толкова трудно да поддъжра форма !dnes.bg/mish-mash/2011/06/22/na-tolkova-godini-a-tooolkova-seksi.122062#13088283571991&if_height=199
44
24
 
7
 
! Отговори
2121 преди 12 години
Ето го Божието наказание за тази ***, че скъса снимката на Папата!Нямам думи повече!
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...гони Фидосова.
42
6
 
8
 
! Отговори
Stela преди 12 години
White Rabbit, сигурна съм че времето няма да ме пощади, ама аз си се щадя. Що ми трябва от крехките си 30 години да нося тежести? Мога да си го спестя. И ако аз не изглеждам добре на 60, не ми се мисли тази дама как би изглеждала тогава.И кой ми говори нещо за ЛИЧНОСИ?? Не забелязах, някой да казва нещо против свободния дух на певицата, темите които засяга в творчеството си или певческите и данни, виждам само зрителен негативизъм, ми на някои са ни нежни и очите освен душите!
41
7
 
4
 
! Отговори
до ценител преди 12 години
Ми тегаво ще е ... но може да я ползваш за удължаване на кефа, като дойде колуминацията просто се сещаш за това животно и после продължаваш
40
5
 
10
 
! Отговори
До 26 преди 12 години
Да си певец и певица не включва само гласовите данни, били са само те, преди да се развият медиите ;) Слава Богу, вече освен звук моя телевизор вади и картина :))))
39
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
откога тлъстините станаха порок
38
10
 
43
 
! Отговори
White Rabbit преди 12 години
Не знам колко *** тук си вярват , че времето ще ги пощади.... всички ще станете грозни като остареете, затова стига сте гледали повърхностно на хората, те не са само външност , хората са ЛИЧНОСТИ ! Това трябва да търсите и да цените у хората !
37
2
 
5
 
! Отговори
Bob преди 12 години
28 това си го пуска всеки ден май...
36
23
 
18
 
! Отговори
Stela преди 12 години
Ми не се чувствам нито пошла, нито съм чалга поклонник(долу прочетох такива изказвания за хората коментиращи теглото на певицата), ама това дето е на снимките, може и невероятно емоционален концерт да е изнесло, обаче не е за сцена. Бих я слушала по радиото например. Що трябва да ме натоварва, буквално, с тежестите си, толкова ли е трудно да се погрижи човек за себе си. Има и други пълни знаменитости(Опра Уинфри- например) ама никога не ми е изглеждал тлъстичка :-/
35
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
че мушкай йото бе ***...някой да ти се е слагал? и за мойта талига си има каруцари не ми бери гайлетои въобще не можеш да ми пръднеш на самочувствиетоама може да продължаваш че ме забавляваш