Тиесто с най-тлъста банкова сметка сред диджеите

В началото холандецът е пускал за 50$, сега къта 65 млн.
Обновена: 15 юни 2012 19:40 | 15 юни 2012 18:03,
30

Тиесто е бил и разносвач на пици, преди да стъпи на върха в електронната музика. Снимка: Reuters

Тиесто е  най-богатият диджей в света според класацията на CelebrityNetWorth със своите 65 милиона долара. Холандецът очаквано е застанал на трона, след като много от електронните фенове го обявяваха за крал на електронната музика.

В последните няколко години славата му нарасна многократно с новия му, по-комерсиален стил, с който успя да завладее и САЩ. Огромните суми, които класацията съобщава дори за не толкова известни диджеи, само доказват колко се е засилила в последните години електронната сцена и как нейните най-ярки представители вече наистина са се превърнали в модерните рок звезди, както Rolling Stones предрече преди време.


Тиесто оглавява класацията с неговите 65 милиона, частен самолет, на който прекарва по-голямата част от живота си, както и три луксозни имения. Промяната в неговото звучене, която той наложи през 2009, със сигурност е допринесла много за това класиране, тъй като само огромното му, двугодишно турне с 150 участия в подкрепа на последния му за момента албум – "Kaleidoscope", му е донесло 30 милиона през 2009 и 2010.

Хонорарът му за едно участие пък е поне 6-цифрена сума, а когато става въпрос за новогодишно участие или частно изпълнение за някой арабски шейх то сумите достигат няколко милиона. Но диджеят остава все още земен и след обявяването на резултатите отговори на няколко въпроса от своите фенове в уеб страницата си.

Той заяви, че в началото на кариерата си е пускал за по 50 долара на вечер в своя роден град Бреда, а в онзи период му се е налагало да работи и на допълнителни места като продавач в музикален магазин или дори като разносвач на пица. Той окуражи младите хора да преследват мечтите си и казва, че когато обичаш това, което правиш, парите нямат значение.

Холандецът  оставя зад себе си други не по-малко известни свои колеги, като динозаврите  Paul Oakenfold  с 55 милиона и Paul van Dyk с 50 милиона долара.

Легендата John Digweed e четвърти с 45 милиона, а след него остава кралят на класациите на последните години – Armin van Buuren с 40 милиона.

Десетката допълват Sasha, Judje Jules, Pete Tong, Daft Punk и Моби. Прави впечатление, че главно старите имена на електронната сцена, които вече повече от 15 години я движат, са заели челните позиции, но новите звезди като Calvin Harris,  Deadmau5 и Skrillex за няколко години също са натрупали солидно богатство.

Френските гении от Daft Punk пък имат по 30 милиона на човек, което означава, че ако се гледа общото им богатство, дуото би заело втората позиция и то напълно заслужено, след като Daft Punk са сред създателите на френския house и са истински класици на този жанр.

В този смисъл обаче се усъмняваме леко в доста задната позиция на Давид Гета (David Guetta) – един продуцент, правил дълги години също подобен френски house, а в последните няколко винаги заемащ челните позиции на комерсиалните музикални класации.

Гета е може би сред тримата най-известни артисти от електронната сцена, затова и ни учудва, че е поставен чак на 11-то място с 25 милиона. Същото важи и за големите любимци на публиката от последните години – Swedish House Mafia, които имат едва по 4 милиона според класирането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
Калоян преди 11 години
И аз обичам Дигуиид и особено Саша, но не може да се каже на черното бяло. Паул Дан Дайк от толкова дълги години пуска винаги титуляр на Лов Парада.
23
1
 
4
 
! Отговори
:) преди 11 години
Ami kade zabravqte bogut na muzikata Carl Cox
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да попитам всички тези, които се едва ли не кланят като на богове на имена като Тиесто, Армин Ван Бюрен, Пол Ван Дайк,Дейвид Гета, Авичи,SHM - абе вие от вчера ли слушате електронна музика??!! Я марш обратно към музикалните среди, от които сте изпълзяли - я чалга, я СитиТВ,...Единствените имена от тази класация,които са си заслужили парите са Саша и Джон Дигуийд,другото е плява..Moby,Daft Punk са велики продуценти, но като диджеи са гола вода.. Pete Tong,Judge Jules - водещи - да,DJs - НЕ!
21
5
 
4
 
! Отговори
baba vi trunkena преди 11 години
Тиесто е първият диджей, който е избиран 3 пъти поред за най-добър диджей на планетата от списание DJ Magazine 2002, 2003 и 2004 г. Той е и първият диджей, който свири на живо на церемония по откриване на олимпийски игри (в Атина през 2004) и е номиниран за награда Грами за албума си Elements of Life през 2008 г. едва ли друг DJ може да се похвали с подобни постижения.Да не говорим че е един от DJ който помогна да направи Trance музиката известна.
20
9
 
3
 
! Отговори
The^Game преди 11 години
Аrmin ряпа да яде пред Tiesto,kраля си е крал и то не само с музиката,а както виждате и с кинтите!!!
19
1
 
3
 
! Отговори
Revolver преди 11 години
Пише се различно, в зависимост от това, дали глаголът е от свършен или несвършен вид:kaksepishe/narasna/
18
3
 
20
 
! Отговори
Темерутъ преди 11 години
Това че Тиесто е най-богат,не го прави автоматично най-добрият или най-великият DJ.Изборът е много субективен.Един е Господ на Електрониката -CARL COX. Лично мнение!!!!
17
4
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Номер 20 това, може да го каже само някой, който не е слушал електронна музика, ами само радио, парите не са показателни, тя и Гага е много богата, ама нито пее нито свири, просто се облича извратено и има добра реклама.John Digweed и Paul Oakenfold са най-доказаните, другите момчета също са много добри, но да не забравяме, че това са различни DJ с много различни стилове.
16
20
 
11
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Смръъъъък, смръъъъък, думба-лумба!
15
1
 
16
 
! Отговори
Дафт Пънк преди 11 години
Араунд дъ уърлд, араунд дъ уърлд, араунд дъ уъъърлд...
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Carl Cox ?
13
20
 
14
 
! Отговори
Armin преди 11 години
Може да е на 5-то място по приходи, но Армин е истинският крал на електронната музика !!!
12
3
 
7
 
! Отговори
V преди 11 години
А Татко Карло къде е ?
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kak pak ne se nameri edin DOBAR MANEGER i za nqkoy Balgrain da stane svetovno izvesten, vse popadame na lo6i manegeri, lo6i treniori, lo6i sadii, lo6i sasedi.Ne mislq 4e i nay dobriq maneger v vseta bi uspql da napravi svetovna zvezda ot AZIS ili PRESLAVA ili nqkoy Bg DJ v momenta, tokato ne napravqt ne6to ORIGIANLNO.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Eyyy, mnogo razbira4i zna4i, az kato 4ovek koyto e hodil na pone 10 negovi partita, duzina pati na transe energy ( energy the network sega) ASOT 2 pati, Luminosity, Tomorrowland, Sensation White nqkolko pati, moga da kaja 4e toya pi4 pravi nay yakoto parti, umee da 4ete publikata, selekciyata na pesnite vinagi e dobra, vsi4ko pasva idealno. Pak tiya koito ne go haresvat, ami ne go slu6ayte, nqma nikakav smisal da pi6ete negativni komentari, 4oveka e uspql i izvesten, FAKT.
9
3
 
2
 
! Отговори
anon преди 11 години
не се ли пише нарастна?
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не искам да обидя никой, но лично на мен не ми харесва, кофти музика прави.
7
7
 
19
 
! Отговори
YoZ преди 11 години
Тиесто е просто един DJ с добър manager и добър маркетинг. Музиката му отдавна е изпята песен. Както номер 3 добре е обеснил, електронната сцена се разгръща на много стилове. Тиесто не е актуален вече и това е причината да залязва. Това, че има най-много пари в никакъв случай не го прави най-добър. То най-добър DJ няма. И аз мога да пускам и миксирам перфектно но какво от това? Самият факт, че се стигна да продуцира Drum n Bass с High Contrast достатъчно показва колко продажен артист е :)
6
18
 
27
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
тиесто е чалгата на електронната музика жив *** са му парчета!
5
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиесто си е Тиесто! Не може да се каже на черното бяло .. доказателствата са през изминалите години! Заслужена печалба!!!