Три часа без умора с торнадото Аксел Роуз

Guns N Roses подлудиха 35 хиляди фенове на Sofia Rocks
Обновена: 12 юли 2012 14:04 | 9 юли 2012 16:07,
158
Три часа без умора с торнадото Аксел Роуз
Лидерът на Guns N Roses Аксел Роуз оправда напълно репутацията си на човек-динамо. Снимка: Dnes.bg

"Задните редици пред сцената да укротят ентусиазма!"

Тази команда на Аксел Роуз беше напълно в образа му на чепата и самовлюбена звезда, но не и за тези, които дочуха и разбраха правилно апела на лидера на последната формация на Guns N Roses, изстрелян по време на втория ден от фестивала на тежката музика Sofia Rocks и състоял се на Националния стадион „Васил Левски“.

Още по темата

Всъщност един от символите на рока искаше да укроти ентусиазма на родните меломани, чакали го четвърт век, макар и без Слаш и Дъф Макгахън, Изи Страдлин и останалите от първите две издания на американската рокформация, приета наскоро в Залата на славата.

На Аксел му се беше случвало десетки пъти да става свидетел на сакатлъци заради феновете. И взе мерки.

Аксел разнебити без остатък въпросителните на феновете, че няма право да трупа още слава и милиони долари с марката „Guns N Rose“.

И при положение, че трябваше да стопява в адската мараня разочарованието на зрителите, че след Godsmack от афиша отпадна и Iggy & The Stooges.

Ентусиазмът и талантът на формацията му с трима китаристи, клавирист, басист и гръмотевичния шоколадов басист Франк Ферер обаче не само надскочиха летвата на очакванията, но и дадоха заявка за музикално събитие на годината.

Великолепната седморка на Уилям Бейли, каквото е всъщност рожденото име на Аксел Роуз, надскочи себе си и стопи песимизма на феновете, че не трябва да има посегателство върху оригиналния състав на  Guns N Rose.

Мнозина дори намериха целенасочено търсена прилика на водещия китарист DJ Ашба със Слаш заради свещенодействието по китарния гриф и бомбето.

26-те емблематични песни за гига на групата от световна величина бяха излапани на един дъх от българите въпреки маратонските три часа.

Аксел напълно оправда и репутацията си на суетен рокаджия, след като смени за спектакъла, организиран от „Болкън Ентъртейнмън“, четири каубойски шапки, три кожени якета.

Изключи големите монитори – да не го гледат в едър план, прати акредитираните фотографи малко преди средата на терена на Националния стадион и свали след 90 минути широките си очила. Но пък подсигури топовни изстрели и фойерверки през песен.

Близо 35 хиляди родни фенове, подкрепени мощно и от представители на Обединеното кралство, пяха в един глас „Sweet Child of Mine“, "November Rain“, „Don't Cry“, „Civil War“, „Knockin on Heaven's Door“, „Night Train“, „Patience“... Заиграха се и по-тънката струна със собственото си виждане върху AC/DC с „Whole Lotta Rosie и на Pink Floyd - „Another Brick in the Wall“.

Една от най-слушаните групи в Обединеното кралство - Kaiser Chiefs, пък защити репутацията си на група, която сама може да бъде хедлайнер във фестивал.

Within Temptation с мощните вокали на пременената като метъл булка Шарън ден Адел щеше да разцепи жадното за дъжд небе над София.

Американците от Ugly Kid Joe заразиха с ентусиазма си и най-придирчивите фенове, въпреки че нямат албум вече 16 години, а хитовете са им общо два.

В отсъствието на „контузения" Iggy Pop родните банди Der Hunds и  D2 предразположиха напълно рокаджиите за Sofia Rock 2012.

Очаквайте ексклузивно интервю на китариста на Trivium Кори Болю специално за Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
27
 
! Отговори
Рок фен преди 11 години
Кой каквото иска да си говори, но Аксел Роуз си е Аксел Роуз.Няма втори като него!Гънс преди бяха по-велики-ФАКТ,но сега Гънс ен Розес се свежда само до Аксел и това все още е една от емблематичните групи в рока.Пък и повечето фенове,когато чуем името на групата,се сещаме веднага за Роуз,а не например за Слаш,Изи или Дъф.И дори за миг не съм се съмнявала,че концертът ще бъде незабравим и изпълнен с положителни емоции.А и да не забравяме,че София Рокс 2012 нямаше да е това, което беше без Аксел.
44
3
 
16
 
! Отговори
mir4o преди 11 години
Само не разбрах тези които само плюят и ползват израза "моите уважения към феновете" дали са ходили на концерт на Gun's когато бяха на гребена на вълната, че да сравняват?Състава беше съвсем друг и Аксел доста по-млад, с годините гласовете се променят така че недейте да давате такива заключения. Не давайте пример с Ози и Леми защото е техните са се променили. Май само ви е удобно да плюете и живеете с илюзията че оригналният състав ако се събере ще бъде като в началото.
43
31
 
3
 
! Отговори
Чалгар преди 11 години
защо ДНЕС.бг ми трият коментарите? Да съм напсувал нещо или обидил? Или и те са някви мазни потни неподържани рокери,с въшки.? Къпете се ! моеж ли на 40 градуса да ми пее с кожето яке и дънки... задавам елементарен въпрос.(и не си правете жалки опити да ме банвате,сменям си ЙП-то само чрез рестартиране на браузъра)чакам отговор
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до DNES.BG Уилиям Брус Роуз е всъщност рожденото име на Аксел Роуз.
41
3
 
19
 
! Отговори
А преди 11 години
Не спирал да се движи, естествено, че няма да спре. Не сме на концерт в зала 1, че той да седи на столче. Ходих на Ози преди година, той също не спря, но и пя както трябва. Естествено, че не можеше да отидем да ги видим и чуем, с тях сме отраснали, ама сега да седим и да говорим колко неверояни са били - малко се изхвърляме. А относно чалгарите, които са отворили да четат тази статия - ходете си въртете задниците с маанетата и оставете нормалните хора на мира.
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако гледаш някой концерт от 1991. ще видиш че шоуто е идентично. Там Дъф пееше поне две песни през които Аксел си почива. А ако кажеш че китарните сола са пълнеж, то значи Слаш е най големия майстор на пълнежа защото тогава той го правеше сам
39
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като се има в предвид че Аксел не спира да се движи, нормално е да има дупки в пеенето. Не съм гледал друг толкова подвижен вокал, а за китаристите да не говорим. Ама то пълно с хейтъри, дето не могат да говорят докато тичат ама айде.
38
1
 
9
 
! Отговори
симо преди 11 години
със сигурност си е струвало!
37
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евгени, ти си от хората, предполагам, дето ходеха само напред назад да носят по 10 бири. Такива като вас, след петия литър бира и тони стораро да се беше качил на сцената, пак щеше да ви хареса. Аз обаче съм меломан и знам до нота творчеството на може би най-голямата хардрок банда в историята. Щастлив съм, че видях поне малко от тях на живо, но гласът на Аксел далеч не е това, което беше. Затова се налагаха и редицата глупави паузи, в които китаристите да пеят. 3 часа концерт, от които 2 пълнеж
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е 20-25 хил да бяха макс хората, не че е толкова важно.Купона беше добър
35
3
 
23
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
Ти май си го слушал този концерт отвън?На "Полупразният стадион" бяха пълни дори най-задните сектори за гънс. Видял си сигурно празният сектор Б, само че той беше затворен по принцип. За там билети не се продаваха
34
46
 
10
 
! Отговори
ФЕНКА преди 11 години
НА СЛАВИ ТРИФОНОВ СА КЪДЕ ПО КАЧЕСТВЕНИ КОНЦЕРТИТЕ !
33
14
 
9
 
! Отговори
:((( преди 11 години
Абе снощи концерта беше меко казано провал....Провалиха го лошото озвучаване и кофти осветлението....Фен съм на групата, но снощи не искарах до края на концерта... тръгнах си 30 минути преди края. Просто не ми стигнаха душевните сили
32
7
 
17
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 11 години
Кога си е загубил гласа Аксел, че не разбрах?Абе, ти беше ли на концерта? И слуша ли го или се наливаше с бира? Ама честно?
31
11
 
11
 
! Отговори
до 45 преди 11 години
Ами ако беше дошъл, щеше да видиш стотици. Киселко е грозденцето май;))))
30
9
 
5
 
! Отговори
с.до 45 преди 11 години
Праскаш ти,ама глупави коментари!За друго не ставаш!
29
1
 
25
 
! Отговори
до 45 преди 11 години
Виж Шарън ден Адел и я сравни с Преслава, Андреа, Драгана, Петкана, Каравана и останалите чалга шафрантии...После ела да ми кажеш, дали не е красива!
28
13
 
16
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
Не само, че доста групи са свирили в бг по три часа, ами Manowar поставиха световен рекорд в Каварна, като изсвириха на концерт всичките си албуми подред.Очевидно си ходил(а) само на модни събития на стадион в стил Мадона/ депеш.А за представянето "на ниво" на Аксел е смешно да се говори. На моменти гласчето му съвсем изчезваше и не заради озвучаването. Нали не вярваш сериозно, че такива звезди се осланят на местни озвучители? Но то се очакваше. Хората отидоха на концерта от сантимент.
27
5
 
22
 
! Отговори
с. преди 11 години
Иначе очаквано бедните бантускотове реват като откачени и плюят наред!Човек като ви слуша всичките сте с Бъркли и Джулиърд и сте невероятни музикални капацитети!Всъщност знаете ли изобщо какво е Джулиърд!?:)Пеел фалшиво!Вибратото ли не му харесахте или тоналността!Китариста в си,той в ре!?Жалки злобни хейтъри сте!Човека не е като едно време!Това е ясно!Обаче се раздаде и направи шоу!Вие не заслужавате такива неща обаче!
26
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До всички "разбирачи" де ставал, или не ставал Аксел.Кога сътворите нещо от ранга на "November rain", ок.Слушайте си там чалгоритъм и си чешайте мъха в ушичките.