(авто) Гол за Криско

Тръгна нагоре с музика, вече е обикновен крадец от мола
Обновена: 9 авг 2012 15:05 | 9 авг 2012 13:40,
549
(авто) Гол за Криско
Криско е новият борец за права. Снимка: Булфото

От няколко месеца върви кампанията Феърплей, която апелира за честна игра в интернет. Самата кампания издиша на немалко места, а видеоклиповете, които я съпътстват, станаха обект на подигравки и причина за зараждането на нов фолклор.

Казват, че щом една реклама е толкова коментирана, значи, че хората зад нея са си свършили работата. Но явно никой не си дава сметка какво се случва с героите от нея.

Един великолепен актьор като Асен Блатечки бе сринат само заради факта, че трябваше да играе не на сцената на театър или в кино/тв проект, а в 15-секундно клипче. Като обикновен среднощен крадец, който рови из хладилниците на хората.

Сега идва ред на Криско. Мизата е качена и вместо на салам, се посяга на кола. 

Надяваме се да е взел добър хонорар, който да му компенсира автогола, който си вкара като лице на тази т.нар. честност.

По всяка вероятност той си е мислел, че националният ефир ще му даде още по-голяма популярност. Докато пиша тези редове, съм си пуснал Smokie и парчето "Who The Fuck Is Alice", и трябва да бъдем честни - голяма част от българите сигурно се питат: "Кой, по дяволите, е този Криско?".

24-годишният младеж направи няколко добри проекта с Дивна, Ангел и Моисей, както и собствени парчета. Дълго време беше спряган за любовник на Елица Тодорова, двамата дори записаха и дует.

Тепърва тръгва да се доказва на сцената и има още много път да се утвърди като автор, певец и продуцент. Но когато нещата започнаха да му се получават, сега ще трябва да види и обратната страна на медала. Защото ще стане известен не с това, което създава, а като наглец от паркинга на мола.

Изборът на Криско е тъп, няма логика той да бъде борец за авторски права. Никой не отрича, че интелектуалният труд трябва да се оценява. И Криско ни агитира от ефира, че трябва да си плащаме за песните, за да може да се инвестира в следващи проекти.

Но как да помогна на Криско да си възвърне част от вложените пари в песни? Никак. Даде за пример iTunes, но той няма песни там. Да има издаден диск с парчета - няма. Размахва някакво CD в рекламата, но то не е негово, а най-обикновено от магазина.

В същото време самият той си качва песните в сайтовете за видеосподеляне, даже не пропуска и възможността да си пусне пиар, че новата му песен е гледана не знам колко си хиляди пъти.

Не ви ли звучи смешно? 

Сега вместо да си пусна неговото парче "Почивни дни" си въртя рекламния клип и се чудя дали го задоволява да се вози с мацките в чужда мини кола.

Готов съм да му предоставя своята, заредена с бензин за поне 20 лева. Малко е стара, но пък е широка и най-важното - CD плеърът не върти mp3-ки, а само оригинални дискове. Така че, ако иска да слуша музика, ще трябва да си купи албум. Ей така, за да подкрепи българската музика.

А, щях да забравя. Криско, изтрий шорткътите си на Арена и Замунда. Така е честно...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


549
Още по темата: Крискореклама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да заповядат всички световни изпълнители да ми крадат от хладилника. Предварително обаче ще съм натъпкал храната със слабителни.
51
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кой набеди този бездарник с наркомански поглед за някаква звезда?
50
0
 
37
 
! Отговори
... преди 11 години
Асен Блатечки и Дриско нямат шанс да дойдат да крадат от мен. Виж, Ал Пачино, Брад Пит, Джонката Деп и Адам Ламбърт... Но пък тогава аз май няма да имам нищо против. Така де, влизаш си вкъщи и до хладилника - Брад Пит! Ех, мечти!
49
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм го чувал това Криско.А за босфораТВ какво да говорим....
48
2
 
4
 
! Отговори
До 54 преди 11 години
Защо си написал имената на "ВЕЛИКАТА" Лили Иванова с малки букви?
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горкият Емил Димитров, би се обърнал в гроба ако види какви бездарници днес обитават българската попсцена.
46
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"А, щях да забравя. Криско, изтрий шорткътите си на Арена и Замунда. Така е честно..."ХАхаха. Как го наредиха тоя изтръпналият от снимката : ))) Не е лесно да си ***, ама Хриско чупи рекордите!
45
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой е по-велик певец и има по-смислени песни?За великата лили иванова " +"За Криско " - "
44
0
 
4
 
! Отговори
ute преди 11 години
Както казах - скоро ще излезат и фланелки с надпис подобен на този за Блатечки, в случая обаче може малко по-различен.... "Бибитка за Криско" ? :
43
1
 
0
 
! Отговори
На 27 преди 11 години
ЗАЩО ПЛЮЕШ ПО *** - ЗА УДОБСТВО ЛИ? "КАЛИНКИТЕ " СА НАВСЯКЪДЕ - НЕГРАМОТНИ И ВИСОКОМЕРНИ КАТО ТЕБ.
42
26
 
7
 
! Отговори
cvety преди 11 години
е тук вие драскачите от Dnes.bg направо се пооакахте, с извинение за израза. Кои сте вие да давате определения! А автора на тази статия е журналист колкото аз съм пилот на хеликоптер. Злобна и безочлива!
41
1
 
6
 
! Отговори
fero преди 11 години
Tazi statia ne e novina, a analiz.... sbarkana e grafata!
40
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единствено Лили Иванова остана да прави качествени песни...В новите и песни "ти не сип за мен","икар","шепот" има истински смисъл,дълбочина и поезия.
39
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този ако ще на двора да ми пее няма да го слушам, камоли да свалям песни от интернет!ROCK&ROLL
38
1
 
44
 
! Отговори
Гошко преди 11 години
Криско няма издаден албум, който да бъде качен в торент тракерите и да бъде свалян безплатно. На този малкия ***, точно чрез интернет му се получиха нещата, преди това никой не подозираше че съществува дори. Нагло и безочливо е да застава така срещу тези които го популяризираха. За БТВ ще си спестя думите, защото админите ще ми изтрият коментара.
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Криско, баце, ти ли си писал това? Осъзнай се бе .. никой не ти се кефи !
36
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗА ДА СЛУШАШ НА ТОЗИ И НА ЧАЛГАРКИТЕ ПОМЙИТЕ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА Е МУЗИКАЛЕН ИНВАЛИД. ПРИ ТОЛКОВА МНОГО СТОЙНОСТНА МУЗИКА В НЕТА ДА ИЗБЕРЕШ НАЙ ДОЛНОПРОБНАТА ЧАЛГА ТОВАЕ ВЪРХА НА ПРОПАДАНЕТО. НО КАКТО СА КАЗАЛИ СТАРИТЕ ХОРА. ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ. И ТОВА СА НАЙ МИЗЕРНИТЕ ПЪТНИЦИ КОИТО СЕ ВОЗЯТ НА ПОКРИВА НА ВЛАКА КАКТО В ИНДИЯ.
35
1
 
23
 
! Отговори
До ПРОРОК преди 11 години
Нямало торенти на запад ли?! ХАХАХАНай-големите сайтове са навън, дори в щатите има огромни тракери с милиони потреботели. Да не говорим хостинг сайтове, които са хиляди пъти по-големи от замундата и арената взети заедно.Освен това няма значение къде е сайта, защото винаги сваляш от най-близкия.Аз ползвам американски и руски тракери най-много и свалям точно толкова бързо.
34
0
 
36
 
! Отговори
ined преди 11 години
Аз лично не познавам никой дето има в колата си диск с песньовките на тоя Криско.А рекламата е абсолютна простотия както и тая с оня дето опразва хладилниците на хората.
33
4
 
8
 
! Отговори
prorok7 преди 11 години
Парадокс е, че това което написах в предния коментар не важи за поп-фолк жанра. Тъй като въпросните "изпълнители" пълнят кръчми, зали и стадиони, а върлите им фенове притежават цял рафт с оригинални дискове и двд-та... Затова и чалгата просперира, а талантливите музиканти и певци умират от глад и си търсят друга работа.