Риана изненадващо стъпи на върха на Острова

Рик Рос с най-силния албум в Щатите
Обновена: 14 авг 2012 10:16 | 14 авг 2012 10:16,
2
Риана изненадващо стъпи на върха на Острова
Албумът на Риана стъпи на върха във Великобритания. Снимка: Reuters

Както много  хора у нас, така и световната музикална сцена обикновено е в почивка през август. Летните хитове и проекти обикновено вече отдавна са завършени и се продават, а излизането на есенните обикновено остава за септември.

Повечето изпълнители се радват на заслужените плодове от труда си, но все пак се намират и някои нови предложения, които да привлекат вниманието ни.

Така например една от най-актуалните, но и дискутирани  звезди в момента в САЩ –  рапърът Рик Рос (Rick Ross), избра точно горещите летни месеци да издаде своя албум със заплашителното заглавие "God Forgives, I Don`t".

Още в дебютната си седмица в Щатите, пълничкият рапър и петият му студиен албум завоюват челната позиция в класацията на Billboard за албуми. Така той измества досегашните номер едно Zac Brown Band с техния проект "Uncaged" до втората позиция, а тройката допълва така обичаната, но и мразена тийн звезда Джъстин Бийбър с "Believe".


При синглите отново, за общо седма седмица, Carly Rae Jepsen оглавява класацията с нейния вече станал всеизвестен хит "Call Me Maybe", който за наша радост поне по нашите географски ширини не се радва чак на такава голяма популярност.

На второто място изненадващо откриваме не особено новия сингъл "Lights" на Ели Гулдинг (Ellie Goulding), който в своята 33-та седмица в класацията се завръща към върха й. На трето място пък се класира рапърът Flo Rida със своето "Whistle".

Във Великобритания обаче тройката е окупирана от прясно излезли парчета, което може само да ни радва. На върха е свежото "Heatwave" на Wiley, следвано плътно на втората позиция от едно от най-яките парчета на това лято от самия шотландски гигант Calvin Harris с участието на събралия невероятна популярност напоследък Example – "We`ll Be Coming Back". И за двете парчета това е втора седмица в чарта, а на третото място е дебютното за класацията "Taking Over Me" на Lawson.



Голямата изненада на седмицата  обаче е в чарта на BBC Radio 1 за албуми, където неочаквано Риана с албума си "Talk That Talk", излязъл преди около 10 месеца, успява да се завърне на първото място. Така тя изпреварва доста по-новите "iLL Manors" на Plan B и "Overexposed" на Maroon 5.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
1
 
! Отговори
Чикирики преди 11 години
Чалгицата превзема света. Да им пратим глория, тогава ще видят те, какво е кеффф, баце.
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***, класациите на Острова са като преброяване на офцете. Може ли англичанин да е мерило за нещо друго освен за тъпота.