Гага пощури тийновете, родители се червят

10 000 видяха уникалното шоу на поп звездата
Обновена: 16 авг 2012 07:26 | 15 авг 2012 11:51,
385

Гага тръгна за концерта в зала Арена Армеец с полицейски ескорт. Снимка: Булфото

Сблъсъкът на поколенията. Така можем да определим концертa на Лейди Гага снощи в столицата, който събра близо 10 000 фенове в зала Арена Армеец.

В 18.30, обявения начален час на концерта, пред залата все още имаше малко публика. Предимно медии и развълнувани тийнейджъри. До тях родителите, които трескаво попълваха декларации, за да могат отрочетата им да видят своята любимка. Двама татковци на тих глас изказаха своите "почитания" към строгата охрана, след като им задали въпроса: "Как ще докажете, че това са вашите деца?". Единият с чувство за хумор предложи да отидат да дадат ДНК, но пък от друга страна, не искал да лиши дъщеря си да види Лейди Гага.

В същото време настана лека суматоха, тъй като тризначките от Big Brother започнаха да се щракат с фенове. Естествено, целта е да се направи реклама на предстоящото риалити шоу. Вяра, Надежда и Любов си носеха и плакат, с който приканват поп звездата да влезе в Къщата. Въпреки самочувствието им по отношение на владеенето на английски език на плаката личи печатна грешка, впоследствие поправена. Изпуснато "H" е вмъкнато в думата "Brother". Но това не пречи на настроението и трите позираха охотно с всеки желаещ.

Родните "малки чудовища" започнаха да се открояват все повече, независимо от силната конкуренция на девойки, заложили на стандартния тигров принт в облеклото.

Към 20.15 в залата имаше все по-малко свободни места. Поп и попфолк певци също се омешаха с публиката. Камелия пристигна със своя приятел Цветин. Докато се реди за пуканки, никой не я разпозна, тъй като е почти без грим и с обикновен, подходящ за кварталната градинка клин. Десетина минути след нея влезе и Десислава, която бе с приятели. Андреа, която си направи и пиар покрай концерта, също зае своето място.

Сред почитателите на Лейди Гага се оказа и Сани Алекса от X Factor, а тийнейджърки вдигнаха видимо адреналина, като видяха Руши Видинлиев. Той бе с приятелката си - модела Таня Илиева, но не отказа снимки с почитателките си.

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик също бе на линия за концерта на сънародничката си, като това със сигурност е едно от последните му посещения на културни събития у нас, преди да напусне поста през септември.

Рок групата The Darkness подгряваше публиката за голямото шоу, но не впечатли особено присъстващите, които се настройваха.

Всички очакваха Лейди Гага да излезе на сцената към 20.30, тръпката се покачваше, но феновете трябваше да изчакат още 30 минути на фона на класически произведения. За съжаление на придружителите и бирата се изчерпа в този момент.

Точно в 21.00 внушителната сцена бе осветена, Гага се разходи с кон на сцената, а по-късно чудовище "роди" на сцената звездата на вечерта. И най-предубедените към Лейди Гага няма как да не признаят, че сценография, костюми, хореография, танцьори - всичко бе на топ ниво.

Публиката пощуря още в началните минути, а когато прозвучаха "Bad Romance" и "Judas" направо изригна. Провокациите на певицата не закъсняха, единствено в част от родителите личеше притеснение. Няма как - друго поколение, други ценности. "Много "pussy", много "fuck", обобщи около 35-годишен баща, докато гледа как дъщеря му (на не повече от 11-12 години) се кефи на всяка реплика на Гага.

След което обстановката се нагорещи още повече със симулация на секс между лейдито и една от танцьорките върху мотор, на който гордо се вее българският флаг. "Тате, ще ме вдигнеш ли, че нищо не виждам", пита друго момиче, което няма и 10 годинки. А бащата ни в клин, ни в ръкав отвръща с контравъпрос "Искаш ли да ходим за пуканки?".

Тийнейджърите в първите редици обаче са неудържими - крещят, пеят, танцуват. Това е техният миг, едва ли скоро пак ще имат възможността да видят отново на живо своята любимка. Тях не ги вълнува как се чувстват родителите им, нито им пука от различните реакции. За тях е важното, че са едно с "Мама Чудовище".

А тя редуваше прочувствени речи как България е специално място и феновете завинаги ще бъдат част от нея, как всички са едно цяло и споделят еднакви надежди и в следващия момент се определяше за събирателен образ на "всичко, което мразите".     

Превъплъщенията й на сцената бяха десетки - покорна монахиня, секс тигрица, с автомат в ръка, имаше дори намигване и към нейната основна конкурентка на комерсиалната поп сцена - Мадона.

Подобно шоу едва ли ще има скоро пред родна публика, а двата часа със сигурност са се сторили малко на нейните почитатели.

Те обаче могат да бъдат щастливи, че станаха част от магията "The Born This Way Ball".

Естествено, вечерта завърши с бис.

Феновете чуха "The Edge of Glory" и "Marry The Night", а малко момиче ще си спомня този концерт цял живот.  Звездата го изкара на сцената и отправи към всички посланието да следват мечтите си.

Една от тях вече е изпълнена - да бъдат заедно с Лейди Гага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
1
 
0
 
! Отговори
beerres преди 11 години
до анонимен, как сам разбра много си ,, умен,, от 10 години не живея в родината си,заради такива като теб.
238
3
 
2
 
! Отговори
за 272 преди 11 години
До АнонименКой е по-добър от гагата ли? Ахахахахахахахахахахахааххах, кажи ми кой не е. Всъщност може би Азис не е по-добър.
237
6
 
3
 
! Отговори
:)) преди 11 години
После нашата чалга била пошла. Еднообразни и глупави песни на изпълнителка дължаща всичко на скандалната си визия и поведение. Пиар, пиар и пак пиар .. Айде хората в пубертета ги оправдавам, след време сигурно ще им е смешно, че са харесвали подобно нещо.
236
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой здравата се е набутал с кинти в този неуспешен проект и сега иска да си ги върне, обаче не се получава.
235
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хайде кажи тогава кой
234
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименЕ не е гагавата при всички положения, ***.
233
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хайде сега ни кажете коя е светата музика,
232
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човекоподобията които поглъщат "музикална" помия жалки, те не уважават себе си.
231
5
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Изродски принак е завистта ,която виждам в коментарите ви ....а не ,че слушам определена музика и защитавам интересите си ! Не мисля ,че можете да определяте интересите ми или на някой друг !
230
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До beerresХоди си бе, никой не те е вързал тук. *** си в гагалистан, при другите ***.
229
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да те обвиняват, че не искаш да дадеш пари за помия е форма на рекет, а който го прави е рекетьор. С 200 лв човек може да купи на детето си книги или достъп до виртуална библиотека или да отиде 2 дни на почивка в планината, вместо да си купи 2 часа гледка на разголена грозновата бездарна реклама.
228
4
 
7
 
! Отговори
beerres преди 11 години
каквото идасе случи втази държава, хубаво или лошо.Все плюете. смотан народ.
227
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До РеалистДа презираш и ненавиждаш помията е човешко качество! А да я хвалиш е изродски признак.
226
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"В България трябва да останат само *** и зомбирани простаци! Те ще работят за 300 лева на месец и ще са кротки като агънца, защото може да останат и без тях! Да живее Лейди Гага! "ЕДВА ЛИ ОСЪЗНАШ КОЛКО СИ *** И ОГРАНИЧЕН. ЯВНО РЕЗУЛТАТ ОТ ПОГЛЪЩАНЕ НА "МУЗИКАЛНА" ПОМИЯ И НАСЛЕДСТВО ОТ РОДИТЕЛИ ТЕ ТИ.
225
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Dr. LightmanСвободната воля съществува винаги. Тя зависи само от един фактор - индивидуалното интелектуално развитие. Да избираш рекламиран буламач не е признак за наличие на свободна воля, а признак за нейната липса.
224
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дедо Йоцо евреин произлиза от юдеин , а той от Юдея и на всички езици е така , направи си справка , естествено е и някой евреин да се казва Юда , не е бил пурвият нито е бил последният .
223
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да избереш бедна България, за да се поразходиш по никое време в пищно кожено палто - аз намирам голяма символика в това :) born this way or in this country. Готина е
222
6
 
4
 
! Отговори
Dr. Lightman преди 11 години
Свободната воля се определя и съществува, само когато даден човек има достатъчно много информация, от която да избира. Колкото повече информация имаш, между която да избираш, толкова повече свободна воля ще получиш. Ако знаеш да ядеш и сереш, свободната ти воля ще се простира само върху това. Свободната воля включва в себе си и съобразяването със свободната воля на другите - да се държиш така, както искаш да се държат с теб...
221
13
 
23
 
! Отговори
на 58 съм преди 11 години
Аз бях там снощи и се потопих в един добре управляван театър, с 20 прекрасни балетиста, с една пееща и свиреща истински артистка, нямаше толкова пошлост както в нашите зле хирургичеки украсени фолкпевици, гледах и еротичните сцени и не си затварях очите, както го правя когато превключвам телевизора на тези канали. Много, много труд, заложби у това момиче на което светът е вече в краката. Попаднах на концерта с подарен билет, не съжалявам, защото станах фен на Лейди Гага.
220
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората слушащи рок/хеви: бунтари.Хората слушащи помията от рода на Лейди Гарга: толерасти, готови да приемат всякакъв буламач, който им поднесат, с презумпцията за толерастия и шоу.