Хосе Карерас у нас: Страстта към работата ме държи на сцената!

"Оперната музика може да помогне на хората в кризата"
Обновена: 9 дек 2012 09:46 | 9 дек 2012 09:45,
9
Хосе Карерас у нас: Страстта към работата ме държи на сцената!
Хосе Карерас в България. Снимка: Булфото

Страстта към работата и доброто здраве са основите на професионалното дълголетие - няма тайни. Това каза световноизвестният испански тенор Хосе Карерас, който пристигна снощи в България.

Карерас ще изнесе коледен концерт в понеделник в зала 1 на НДК - в рамките на Новогодишния музикален фестивал. Днес ще бъде почетен гост на премиерата на книгата "Гена Димитрова от А до
Я" в Софийската опера.

"С Гена Димитрова се срещнахме за първи път през 1972 г. в Парма в операта "Бал с маски" на Верди. И за двамата това беше дебют. После много пъти сме били заедно на сцената - в "Ла
Скала" и в много други театри. Тя беше велик артист, велик глас и още по-забележителен човек - великолепен колега, винаги готова до помогне. В труден период от живота ми беше близо до мен,
постоянно ми пишеше писма и се обаждаше", разказа Хосе Карерас.

Той каза, че е щастлив да е отново в България след няколко години. За първи път е бил у нас преди десетилетия - за годишнина на Николай Гяуров в Софийската опера. С най-добри чувства си спомня и за него, както и за Гена Димитрова, Никола Гюзелев и още много именити наши оперни артисти - прекрасни колеги по думите му.

"Оперната музика може да помогне на хората в кризата, да повдигне духа им", коментира Карерас по повод на въпрос дали е оптимист за оперното изкуство по време на световна икономическа криза.

Тенорът каза, че познава от няколко години ирландското сопрано Селин Бър, която ще му партнира на концерта в София. Имали са участия в различни европейски страни. По думите му певицата има много красив глас и е прекрасен човек.

"Много лесно се работи с нея и е удоволствие да сме заедно на сцената", каза Хосе Карерас за младата си колежка, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Хосе Карерас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Жени преди 11 години
Каква чистота, каква мощ на гласа! Благодаря!
7
0
 
0
 
! Отговори
галактика преди 11 години
Случайно ако се върнете на тази статия, ето въпросното изпълнение на Хосе Карерас - "Love is a melody." Намерих я в ютуб с красиви илюстрации. Приятен ден!
6
0
 
0
 
! Отговори
галактика преди 11 години
до 4 - Става въпрос за снощното предаване "Вива ла музика". Там пуснаха две прекрасни изпълнения на Карерас. Сега обаче не намерих песента, за която писах в предния си коментар, за което много съжалявам. Търсих и в колекция, но безуспешно. В колекция "Любовтае музика, и музиката е любов" съзрях Пласидо Доминго. Допуснах, че може да има нещо общо с това, което търся, но не. Песента обаче много ми хареса. Ето я - "Sings el Jinete"- Пласидо Доминго. Лесно ще я откриете, а и ще Ви хареса....
5
0
 
0
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
SAMO ,,BARSA,, , JOSE
4
0
 
3
 
! Отговори
Оногондур преди 11 години
До галактика 2Може ли линк към това изпълнение?
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Оперната музика може да помогне на хората в кризата"Да бе, с билет от 100лв...
2
0
 
12
 
! Отговори
галактика преди 11 години
Снощи по "Хоризонт" слушах репортажа при посрещането му на летището. После пуснаха Любовта е музика" в негово изпълнение. Много ми хареса, ей сега ще си го намеря ище го чуя пак. Поздравявам Ви с това изпълнение - ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ ! И понякога бъдете като исландците от Рейкявик - поздравявайте се все по-искрено, и все по-весело!
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-жалкото е ,че Гена Димитрова е известна и уважавана в целият свят ,но не и у нас!!!Тук ние си имаме и се кланяме на :звезди" от пайнер!!!