Bullet for my Valentine с нов албум

Ще можем да го чуем на живо на 26 юли
Обновена: 13 фев 2013 10:58 | 13 фев 2013 10:58,
3
Bullet for my Valentine с нов албум
Снимка: Вирджиния рекърдс

Световната премиера на новия студиен албум на метълкор бандата Bullet For My Valentine (BFMV) „Temper Temper” се състоя вчера. Албум, който ще имаме шанса да чуем на живо, тъй като групата е част от афиша на предстоящото издание на фестивала Sofia Rocks, който ще се състои на 26 юли 2013 г. на националния стадион „Васил Левски”.

Първите два сингъла от албума “Riot” и едноименният ‘Temper Temper’, получиха най-високата оценка от изданията Kerrang! и Metal Hammer и радио BBC. В ревюто си Kerrang! написа: „"Temper Temper" на Bullet For My Valentine е новата метъл класика – смазваща и хипнотизираща. Ако целият албум е на това ниво, ще станем свидетели на новия черен албум за хеви метъл музиката, а Bullet For My Valentine ще станат новите господари на жанра през 21 век”.

„Temper Temper” е продуциран от майстора на тежкия саунд Дон Гилмор (Linkin Park, Pearl Jam), а записите са осъществени в Тайланд и Уелс. С Дон Гилмор групата работи за втори път, след успеха на последния им албум „Fever” през 2010-та година. Тогава албумът дебютира на 3-то място в Billboard Hot 200 и на 1-во място в чарта за рок албуми на Америка, на 5-о място в Top 10 на Великобритания, на 1-во място в Япония, на 5-о в Австралия, на 2-о в Австрия, на 4-то в Канада, на 3-то в Германия и на 7-о в Швейцария.

До момента английската метълкор банда има над 2.6 милиона продадени копия от албумите си и повече от 3.2 милиона сингъла. В периода 2005-2007 групата печели 3 награди на Kerrang! включително и за „Най-добра британска банда”, два пъти златното отличие  на „Metal Hammer Golden God“ за 'Най-добра британска група' през 2006 и 2007г. и „Най-добра нова група” на Уелските музикални награди.

Bullet For My Valentine са свирили на една сцена с имена като Metallica, Guns n Roses и Iron Maiden, а феновете им са сред най-лоялната публика на съвременната метъл сцена. Групата има забележителна онлайн фен база с над 6.5 милиона приятели във фейсбук. Общият брой на гледанията на официалните видеоклипове на групата във VEVO/YouTube достига цифрата от 150 милиона.

През пролетта на 2013 г. групата потегля на турне в Щатите в подкрепа на предстоящия албум - Temper Temper.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: нов албумBullet For My Valentine
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
gradio.hristov преди 10 години
Някой може ли да ме информира относно цените на билетите ?
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не е истински метъл, а сбирщина от дисторшън, истерични крясъци и поп вокали!
2
0
 
4
 
! Отговори
pen4o преди 11 години
според мен ти си по-подходящ
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия идиотчета са си директно за в трудов лагер!!! Казах!!!