Графа взе четири награди на БГ Радио

Благоевград беше домакин за първи път на церемонията
Обновена: 25 май 2013 18:41 | 25 май 2013 16:18,
28

Лили Иванова и Васко Василев. Снимка: Булфото

Концертът на Лили Иванова в "Арена Армеец" бе обявен за БГ - концерт на годината. Примата посвети наградата си на публиката в Благоевград, където беше церемонията по връчване годишните награди на БГ Радио.

За първи път церемонията по връчването на годишните награди се проведе извън столицата. Това бе жест към Благоевград, който в деня на славянската писменост и светите братя Кирил и Методий чества празника си. Хиляди се събраха още часове преди церемонията пред сцената на площад "Георги Измирлиев" в центъра на Благоевград. Музикалното събития се проведе на две сцени.

Успоредно с обявяването и връчването на наградите на голямата сцена най-добрите български изпълнители изнесоха концерт. Сред тях бяха БТР, Мария Илиева, Васко Василев, Богомил, "Фондацията" и др. От спечелилите призове пяха само Лили Иванова, БТР и Стенли. За БГ вдъхновител бе определена група "Тангра". Приза получи Стенли, който я посвети и на Чочо Владовски. След като взе приза, Стенли изпя песента "Кукувича прежда".

"БГ Изпълнители на годината" са Белослава и Графа, а за "Група на годината" бе определена БТР. Наградата за "Албум" взе "Дим да ме няма" на Графа, а Ангел и Мойсей бяха определени за "Дует". За "Видео клип №1" бе определен "Секунда" на режисьора Васил Стефанов. Наградата за "БГ Текст" отиде за "Секунда" на Любо, Бобо и Графа. Като "БГ Дебют на гадената" бе отличена Михаела Филева. "БГ песен" на годината е "Дим да ме няма" на Графа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страхотен концерт ! BG радио се бяха постарали много, не съм очаквал, че концерт на български изпълнители ще ми донесе толкова много положителни емоции.А светлинното шоу накрая беше уникално !
3
4
 
32
 
! Отговори
Белослав преди 10 години
Нагласени награди!!!
2
5
 
43
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
а група на годината бтр? тях аз от 15 години не съм ги чувал
1
4
 
44
 
! Отговори
мЪлиии преди 10 години
"БГ Изпълнители на годината" са Белослава и Графа??? Белослава не съм чувал да е правила нещо ново от 10тина години ...