Букет от стилове на банджо – от Бела Флек и Аби

Съпрузите изсвириха музикални истории от цял свят
5 ное 2015 15:37, Екип на Dnes.bg
0
Букет от стилове на банджо – от Бела Флек и Аби
Снимка: Dnes.bg

Как се свири блус и рок на банджо? Изглежда невъзможно, но за майстора на банджото Бела Флек и съпругата му Абигейл Уошбърн това не е никак трудно.

Още по темата

С настроение и виртуозно свирене на банджо, на което се смята, че звучи само кънтри музика, талантливите съпрузи забавляваха час и половина гостите на Sofia Live Club.

Рамо до рамо двамата майстори на банджото разказваха истории от цял свят чрез своята музика. Абигейл изпя песен на китайски и описа страстта и пътешествията си до азиатската страна. Двамата изсвириха и песен от Южна Африка, която са научили по време на пътешествието си там.

Музикантите търсеха постоянен контакт с публиката и разказваха историята на всяка песен преди да я изпълнят. Двамата се шегуваха с феновете си, както и със самите себе си и за да ни убедят кой е по-добър дори заформиха символично семейно състезание.

По време на концерта те смениха няколко инструмента, като обясниха спецификата им и показаха каква е разликата в звученето. Бела свири на своето банджо с три пръста и със специални метални приспособления, а на инструмента на Абигейл се свири с два пръста.

С последната песен, която пренесе публиката в Ирландия, виртуозите на банджото съвсем нажежиха атмосферата. Абигейл подаде реплики на публиката, която се включи в  изпълнението на дуото като ехо. Кулминацията дойде, когато тя остави банджото и допълни общото изпълнение с енергична танцова стъпка.

След зашеметяващия финал въодушевената публика не можа да остави виртуозите да си тръгнат от сцената и ги извика на бис.

Феновете изпратиха на крака и с бурни аплодисменти музикантите, за които ограничения в жанровете май няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари