Проучване: Жените в поп музиката са изтласкани!

Статистиката сочи: 90% срещу 10% в полза на мъжете
26 яну 2018 22:13,
17
Проучване: Жените в поп музиката са изтласкани!
Снимка: Rеuters

Предстоящото раздаване на наградите "Грами", което ще е на 28 януари в зала "Медисън скуеър гардън" в Ню Йорк стана повод за поредната статистика в поп музиката.

Тя сочи, че жените са слабо представени в поп индустрията, което е видно от номинациите за водещите отличия на 60-ата церемония, съобщава "Асошиейтед прес", позовавайки се на резултатите от американско проучване.

Авторите на изследването от Южнокалифорнийския университет са отчели съществен дисбаланс между мъжете и жените в поп музиката през последните шест години, анализирайки пол, раса и етническа принадлежност на изпълнителите, авторите и продуцентите на над 600 песни.

"Гласът на жените просто липсва от популярната музика. Това е още един пример за случващото се в развлекателната екосистема - дамите са изтласкани до ръба или са изключени от творческия процес", казва Стейси Смит от изследователския екип.

Проучването показва, че макар за посочения период Риана, Ники Минаж и Тейлър Суифт да са доминирали в чартовете, зад техния успех стоят много малко жени. Връщайки се към наградите "Грами", специалистите отбелязват, че сред общо 899 претенденти за наградите "Грами" през последните шест години, мъжете са били 90,7 процента, а жените - едва 9,7 процента.

Изследователите отчитат също, че за посочения период под 10 % от номинираните в категориите за запис или албум на годината са били жени.

За това време в продуцентската категория не е номинирана нито една жена. Тази година в категорията за запис на годината също липсва женска номинация. Единствената номинирана в категорията за албум на годината е новозеландската певица Лорд за "Melodrama".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Има и жени, които се справят добре като аранжори и композитори примерно покойната Aleah Stanbridge, Heike Langhans, Lena Abe и т.н.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жена композиторка ? Това е някаква безвкусна шега.
15
2
 
3
 
! Отговори
LGBT преди 6 години
Веднага квоти!!!
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега като се замисля в световен мащаб и диктаторите и те само мъже. Как пък не се появи някоя диктаторка?! Феминизма що не оправи и това недоразумение, а? Или пък откъде на къде няма нито една държава само със жени? И все в тоя ред тъпотии, докато се усетим, че в оная история с ***, Адам, ябълката и змията май най-важното е отровата! А ние само трябва да изберем под каква форма да ни я доставят- кеф ти Конвенцийка, кеф ти секс скандал, движение Аз също и сякакви подобни другополови.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, Мадона, Бритни Спиърс и Риана ли да слушам пред Сигнал (да речем) , за Пинк Флойд да не говорим.Ама какви са тия сравнения - някой да е чувал за жена композитор на класическа музика от ранга на Бетовен???Има разни композиторки на детски песнички и естрадна музика.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютни глупости!Който има талант се забелязва на сцената,не е необходимо да е мъж или жена,талант е необходим!Има ли талант,останалото само се шлифова, опакова. Понякога и чара върши работа,но е само временно.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно мъжете имат генетично предимство като поп изпълнители и най вече като продуценти, генетика какво да се прави.
10
2
 
16
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
А откъде са ги тласкали: отзад или отпред?
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен99% на 1% . Питаха Джон Макенроу къде в ранклистата на АТП би била Серена Уилямс и той отговори около 700-то място, без да се шегува.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То ако обединиш и в тениса жените и мъжете в една група, мъжете ще бъда 90 % а жените 10 %. при състезания където се смята че даден пол има генетично предимство се създават отделни състезания затова има мъжки и женски тенис.
7
2
 
29
 
! Отговори
Милко Мустака преди 6 години
Иначе пък доминират в пopнoиндyстрията!
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Феминистките никога не са искали да работят. Те искат някой друг да работи, а те да обират парсата. Да, ама не става. Като искаш пари ще си ги изработваш,. Като нямаш талант ще си ги излежаваш по гръб, понеже си твърде амбициозна за възможностите си.
5
3
 
32
 
! Отговори
Дришлио преди 6 години
Абе гледам че и от хамалската професия са изтласкани ама не се оплакват!
4
3
 
12
 
! Отговори
1 преди 6 години
В скандинавските страни има един много интересен феномен:Оставени сами на себе си мъжете и жените избират различни професии и по този начин заетостта се поляризира. Жените избират професии които са свързани с биология, психология и т.н. Мъжете избират инженерни, силови, математически и т.н професии.. Феминистите смятат, че това е форма на подтисничество от страна мъжете. Според тях, Сталин, Мао и т.н. равенството се състои от 50/50 навсякъде. Затова все реват.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не бяха изтласкани, то пък щяха да са наръгани. Тласкането става с груба сила, докато ръгането става с по-заострени инструменти.
2
7
 
25
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
мъжете сме виновни ,че сме по-умни,по-силни-по талантливи и всичко повочече от жените!Господ е гаден сексист и шовинист явно!
1
5
 
15
 
! Отговори
Мечтател преди 6 години
Ееех, защо не съм тласкач! Да ги тласкам...