Пошлост лее се от екрана... Решението: Поправка "Сузанита"!?

Ще решат ли квотите за качествена музика проблема?
Обновена: 25 апр 2018 13:22 | 25 апр 2018 13:00,
73

Малолетната дъщеря на известния музикант Орхан Мурад Сузанита внесе в българското музикално пространство новата си провокативна песен. От Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) разглеждат новото парче на наследницата на рода Мурад. 

"Една държава може без култура, но ще загуби идентичността си. Така ще изчезнем като народ. Родителите на това момиче са ми приятели във Facebook. Баща ѝ Орхан Мурад сподели възмущението си, че прекрасните песни, които той пише, не се знаят, а нещо като парчето на дъщеричката му – продава", сподели депутатът от БСП и артист Нона Йотова.

Според композитора Вида Пиронкова във въпросната песен се пропагандира нисък морал.

Още по темата

"Тя накрая се изплюва върху органите на реда – върху държавата, върху нас. Медиите масово заливат с подобни песни и подпомагат потъването в културата", категорична бе тя в "България сутрин".

"Последните 15 години се предадохме като общество пред културата на пошлостта. Ние обсъждаме последствията, а не причината. Когато настъпи чалгаризацията на обществото, мнозина от нас си затвориха очите, а тези които въстанахме бяхме набедени за завистливи", подчерта музикантът Стоян Михалев и допълни, че качествената българска музика трябва да има трибуна.

Нона Йотова посочи пред Bulgaria ON AIR, че от БСП планират въвеждането на задължителни квоти за българска музика към държавните медии.

"Освен песни, като тази на отрочето на Орхан Мурад, останалата българска музика не се разпространява. С тези квоти няма да се пуска само пошлост. Вместо изкуството да възпитава и да издига духовността, в момента това е слизане до най-низките човешки страсти", заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
42
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Грам не понасям такива "музикални" извращения, но контрола върху такива "песни" и изпълнения, трябва да идва от обществото. Ако обществото масово не ги харесва, няма да имат гледане, следователно няма да има търсене. До колкото хората продължават да ги гледат и търсят, решението не може да идва от държавата с фашистки методи като квоти на изпълнение и всякакви подобни. Въведат ли квоти за изпълнение, ще въведат още една причина за корупция, и възползване от положение на тези които имат контакти.
11
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много хубаво пеят и аз много съ радвам.Такава хубава песен ехеееееее!
10
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Посочеет една балканска държава - без България - в която няма квоти.
9
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз съм за това. В Нова македония се слуша предимно сръбска музика, в Гърция - Гръцка и т.н. над 75 процента от музиката е национална, абсурд е само по една-две стнации като БГ.Радио да слушаме български песни- нека най-накрая БНр да се бръкен за авторски права и да плати на Графа, Мария Илиева и сие.
8
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държава която е била под контрол 90% от съществуването си ,изведнъж като се остави на самоконтрол така става,като да освободиш вързан пес.
7
4
 
25
 
! Отговори
Абе преди 5 години
хубава работа, ама...
6
6
 
37
 
! Отговори
ZORA преди 5 години
Абе, *** безпаметни, кой ще ви върже след толкова векове музика, че тези помии са музика, изкуство, песни, освен такива *** вас? Не, баща й няма хубави песни! Нито една! Всички некадърни чалгари трябва да се разкаят и едва тогава некадърните им деца няма да изглеждат и да се държат като евтини ***.
5
5
 
47
 
! Отговори
LosHo преди 5 години
Лоша реклама няма. Безплатна реклама супер далавера. Ето за това клипът е провокативен. Момичето си прави безплатна реклама от вдигнатия шум. Често казано Сузанита ако не бяха скандалите покрай нея нямаше да знам коя е. Въпросът е не дали СЕМ ще спре клипа, а защо няма долено глоби за медиите и платформите, които пускат подобни клипове. Т.е. Спираш клипа и по 50000лв глоба за всеки , който го е пуснал. Тогава да видим ....
4
29
 
15
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
Смисъла на статията и на изявленията на тези музиканти от миналото е пак старата тема - да се въведат зорлем квоти за Българска музика. Тоест положението от комунизма - 50% Българска, 30% Съветска, 15% от другите соцдържави и 5% западна музика. Е това искат тия хора.
3
5
 
41
 
! Отговори
истина е преди 5 години
Пълна забрана за реклама на проституцията !! Всяка медия иска да е четена с гръмки новини ,и явно е ,че тези са най-важни !!
2
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо пишат - защото теми като Сузанита са кликбейтове, тоест стръв или уловка за кликове. Кликват се, после се кликват пак заради коментарите, и после пак заради следващите коментари. А колкото повече кликове на страницата - толкова по-скъпо място за рекламите.
1
5
 
96
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Вие като медия също сте виновни, защо пишете за Сузанита, а не за успехите ни по разни ученически олимпиади примерно?