Ето кой ще пее на финала на "Евровизия"!

Общо 43 страни участват на конкурса в Лисабон
11 май 2018 08:30,
24
Ето кой ще пее на финала на "Евровизия"!
Снимка: БНТ

След вчерашния втори полуфинал на "Евровизия 2018" вече са известни участниците от всички 26 страни, които ще се борят на финала на песенния конкурс, съобщи Асошиейтед прес.

Изпълнителите от Сърбия, Молдова, Унгария, Украйна, Швеция, Австралия, Норвегия, Дания, Словения и Холандия спечелиха достатъчно гласове, за да достигнат големия финал.

Половината от гласовете бяха дадени от професионално жури, а другата половина от телевизионните зрители.

Още по темата

На първия полуфинал във вторник бяха избрани 10 финалисти, сред които и България. Пет страни и домакинът Португалия се класират автоматично за финала.

Общо 43 страни участват в популярното музикално ежегодно събитие, което се провежда за 63-ти път. Тазгодишното издание е в португалската столица Лисабон.

Организаторите развалиха договора си с китайската телевизия "Манго" и тя не можа да излъчи вчерашното събитие, защото е цензурирала две от изпълненията от първия полуфинал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: конкурсЛисабон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Ази ги слушах преди 5 години
Тук е пълно с хора, които не са слушали песните, но дават мнения. Аз си направих труда да ги изслушам. Нашето парче е много хубаво, а на фона на останалите е просто супер. Другите са или пълна отврат или безлични - Израел /тая Ната е гнусна/, безлични виканици на жени във вечерни рокли /Франция и други/, изтъркана *** какафония /Унгария/, чалга кранти /Кипър/ - с откраднато начало от Поли Генова... и т.н. Самойлова си забрави текста и пя фалшиво - пълна излагация за Русия.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
''гласът на българия '' ,'' три капки вода '' и т.н.... добре, тези победители в нашите конкурси не са ли достойни да ни представят на Евровизия...Именно, Жана Бергендорф е победителка в Х Фактор.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, в инвалидна количка е, но за съжаление не може да пее на живо. Русия не се класира за първи път, откакто участва, а се беше класирала и след закона за хомопропагандата, и след анексацията на Крим, и след това. Самите руснаци бяха ужасени още като чуха репетициите, има много реакции в Ютюб. Всички знаеха, че няма как да се класира. Източният блок, който винаги праща Русия на финал, този път не гласува. Пуснете си изпълнението. Къде е лицемерието? Тя беше използвана.
18
0
 
3
 
! Отговори
Хуманната преди 5 години
Европа отряза представянето на Русия, момичето е в инвалидна количка ! Да ги такова у лицемерите мръсни !
17
1
 
3
 
! Отговори
Кои преди 5 години
Изпълнения са били цензурирани? На веселите пеперудници гейове от Ирландия ли? Отврат, че и до полуфинал стигнаха. Пълна излагация, ни унгарските гейчета са на финал, няма отърване!!!
16
1
 
1
 
! Отговори
петро преди 5 години
Едно ми е чудно... нескончаеми наши конкурси.''гласът на българия '' ,'' три капки вода '' и т.н.... добре, тези победители в нашите конкурси не са ли достойни да ни представят на Евровизия, та сме ръчнали да ни представят други незнайни певци....
15
4
 
3
 
! Отговори
Генчо преди 5 години
ЕВРОВИЗИЯ - България участва с 2 АМЕРИКАНЦИ, като се пее на АНГЛИЙСКИ!!!! От тая по-голяма ГАВРА с БЪЛГАРСКОТО - НЯМА!!!
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Freak show по европейски.
13
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо не гледам евровизия защото се превърна в политическо.
12
7
 
12
 
! Отговори
Niki преди 5 години
...ako ne beche bolnia ot Portogalia Balgaria chteche da e pobeditel, zashtoto biaxme 2-ri
11
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЧИТАНО ОТ СЕГА И ЗАРАДИ ФАКТА, ЧЕ НЕ КЛАСИРАХА ХЪРВАТИЯ ЕДНО ДОБРО ПЕВЧЕСКО ИЗПЪЛНЕНИЕ !ЕВРОВИЗИЯ Е ВЕЧЕ МЪРТВА!!!!НАШИТЕ ГИ КЛАСИРАХА ЩОТО ЗА НАС ГЛАСУВАХА ЕМИГРАНТИТЕ ОТ АФРИКА И ТЕХНИТЕ ПОКРОВИТЕЛИ ОТ ЕВРОПА И ПОЧИТАТЕЛИТЕ НА ЛЕЙДИ ГАГА !! ИЗПЪЛНЕНИЕТО НИ БЕШЕ ЖИВА ТРАГЕДИЯ!НЕНАВИЖДАМ КОНКУРСИ КЪДЕТО НЕ СЕ ОЦЕНЯВА ТАЛАНТА НА ПЕЕНЕ А СЕ ГЛАСУВА КОЙ Е НАЙ-ИЗВРАТЕНИЯ ДА СПЕЧЕЛИ :(*ОНЯ С БОЛНОТО СЪРЦЕ НИКОГА НЯМАШЕ ДА Е ПОБЕДИТЕЛ АКО СЪДИИТЕ И ХОРАТА НЕ МУ СЪЧУВСТВАХА ЗАРАДИ БОЛЕСТТА МУ!
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !!!СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ПОДКРЕПЯ КОМЕНТАР 2 НО ИСТИНАТА СИ Е ИСТИНА!!!!!!И ИЗРАЕЛ КАКВО ПРАВИ В ЕВРОВИЗИЯ !!!!! ТОВА ЗНАЧИ НЕ Е НИКАКВА ЕВРОВИЗИЯ НИТО СЕГА НИТО ПРЕДИ ЩОТО ИЗРАЕЛ ВСЕ ГО ТИКАТ В НЕЯ!
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПЪЛЕН ФАРС Е ЦЕЛИЯ КОНКУС!!!ИЗОБЩО НЕ СЕ ИЗБИРАТ ПО ПEВЧЕСКИ КАЧЕСТВА!ХЪРВАТИЯ ИМАШЕ МНОГО ДОБРО ИЗПЪЛНЕНИЕ А ДОРИ НЕ Я КЛАСИРАХА КАТО 1 ОТ 10ТЕ А БЯХА КЛАСИРАНИ ПЪЛНИ ПЕВЧЕСКИ ИНВАЛИДИ :DИЗВОДА Е ГЛАСУВА СЕ ЗА ДЕЦА, ИНВАЛИДИ, ИЗВРАТЕНИ, ЕМИГРАНТИ ЕТО ТОВА Е!!! И БРАТСКИ НАРОДИ ПОДКРЕПА БАТКО НА БРАТКО!
8
2
 
16
 
! Отговори
юзюзюь преди 5 години
Голяма работа не ме интересува, само дават трибуна и награди на някакви сбъркани хора. Не го гледам, като всички нормални хора спрат да го гледат ще спрат и да го правят. Обаче телевизиите са мошенници лъжат че има гледаемост за да си продават *** на рекламодателите
7
2
 
25
 
! Отговори
Lina преди 5 години
Е какво стана, нали нашата какафония беше сигурен победител? От любопитство разгледах участниците и установих, че пералнята ми звучи по -добре.
6
3
 
13
 
! Отговори
Pesho_44 преди 5 години
А ние с гайдите?
5
16
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Санкциите са повсеместни... - Рушия не е на финал...
4
9
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
С помощта на братята американци... - и ние се класирахме за финала...
3
13
 
48
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Какъвто евросъюза такъв и конкурса му! Пълен тшак.
2
11
 
39
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Как кой ? ***, негроиди, роми и откровени *** !А, пропуснах и бодряшкото еврейско Пиги, което бас държа ще спечели !