България с допълнителна награда на Евровизия

Еquinox получи отличието в категорията за най-добра композиция
12 май 2018 22:54,
231
България с допълнителна награда на Евровизия
Снимка: БТА

В Лисабон започна финалната вечер на конкурса за песен Евровизия. България се класира за нея на първия полуфинал във вторник.

Преди началото на конкурса обаче бяха раздадени допълнителни награди и България спечели една от тях, съобщава сайтът на конкурса Eurovision.tv.

Става дума за наградите на името на Марсел Безенсон, основателя на Евровизия. Те се връчват в три категории - за най-добра композиция, за фаворит на акредитираните за конкурса журналисти и за най-добро артистично изпълнение на песен.

Българската група Еquinox с парчето "Bones" получи отличието в категорията за най-добра композиция заради оригиналното звучене и елементите на национална идентичност в музиката и текста.

Наградата на акредитираната преса отиде при френския дует Мадам Мосю за песента "Mercy", посветена на миграционната криза и вдъхновена от раждането на момиченце на име Мърси на кораб, спасил мигранти в Средиземно море преди година.

Детето сега е на една годинка и неотдавна бе открито в добро състояние в бежански лагер в Сицилия от френски журналист, което развълнува много френските участници в Евровизия.

Наградата за най-добро артистично изпълнение отиде при огненото изпълнение на кипърката Елени Фурейра за парчето 'Fuego".

Наградите на името на Марсел Безенсон се връчват от 2002 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
26
 
! Отговори
пижо, пенда и дженда преди 5 години
представителите на славянска българия от кения или ямайка са?
91
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нашите братя ослободителите не ни дадоха нито една точка също.
90
5
 
24
 
! Отговори
зелената тиква преди 5 години
р0би загубихте ли, вие да, но ние се нагушкахме с паричките ви от данъци, харчим ги тази за н3гъри, а вашите бели деца умират, хахахахаха!
89
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лидерите на Балканите и радетели за еврочленство на целите Балкани не получиха нито една точка от Македония Сърбия и Гърция. Иначе всички съседи обичали българите....
88
4
 
46
 
! Отговори
Долу Еврото-само Б-я преди 5 години
Никой не ни подкрепи! Дори съседски страни или Русия. Но това не значи да се кланяме, като казваме,че песента ни не заслужава първите места.Beyond the bones е мелодична и новаторска.Много по-добра от първите 10 песни!! Повече няма да гледам Евровизия.Надявам се даже да не участваме повече в това *** на Фалш, лицемерие, политика и омраза предаване.Хипер градация всяка година от към фалш.Грозно!!
87
8
 
28
 
! Отговори
Корлеоне преди 5 години
Колкото и да не харесвам Азис и методите му на работа,то той бил най-добрия избор за нашата страна.Жалко,пратихме наркоманка и чужденци да ни представят ...
86
0
 
40
 
! Отговори
кики преди 5 години
изгледах евротъпизия и отивам да се обеся чао нормални човеци май не останахме много
85
0
 
34
 
! Отговори
Петльо преди 5 години
Израел е печелил поне 4 пъти Евровизия преди днес. 1978 и 1979 печелят последователно. 1979 година е песен благодарност към Бог. Но наистина света отива към опростачване , не е само тендеция характерна за България. Прости хора им трябват на шепата богаташи.
84
5
 
35
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Много жалко паднахме и то лошо. Все си мислех 3-4-5 място. Много овации високи позиции при букмейкърите ... и какво стана ? Една Финландия само ни даде 10 точки. Никой, НИКОЙ 12. Толкова ли ни мразят всички държави? Срам пълен. Песента ни е страхотна и чисто българска. Има 2ма американци за цвят и звучене, всичко останало си е наше.
83
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Азис е прекалено голям за такава изява.
82
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направи ми впечатление, че тя накрая каза, че ще се видят в Йерусалим, а не в Тел Авив, който всъщност им е официалната столица. Това е повече от явна заплаха към Палестина и там е заровено кучето. Защото Тръмп каза същото наскоро и направи скандал. Уж феминистка песен и Доналд - каква картинка.
81
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добрият спечели!!!Майтап бре....на мен кипърската ми хареса и бях за нея.
80
1
 
28
 
! Отговори
японец преди 5 години
знаете ли какво е "културно присвояване" - това да се облечеш в японско кимоно и да сложиш и от ляво и от дясно равтове с традиционният японски талисман котката "Maneki-neko", толкова е обидно за Япония, че скоро няма да бъде забравено!!
79
3
 
39
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Срам ме е да го кажа - ама Азис щеше да събере повече точки от тези убитаци!
78
6
 
29
 
! Отговори
До Циник преди 5 години
Бъркаш, пич. Песента ни е доста професионално издържана. А това, кой я е изхрачил пред Еуропата е съвсем друг въпрос.
77
10
 
34
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Нашето място - напълно заслужено!2ма американски нerри, и азиатски *** , и застаряваща кака с криви зъби...Аз бих ги класирал и по-назад!Нито ритъм...нищо!Резил
76
26
 
23
 
! Отговори
мен пък ми хареса преди 5 години
На мен пък песента на дебеланата ми харесва. Някак оригинална е и доста ритмична, забавна.Бях за нея или за черньото.
75
1
 
29
 
! Отговори
1337 преди 5 години
гнус, от малък ме е гнус от пилета, още повече от тлъсти такива!!
74
0
 
32
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
позволено ли ми е да ми се повръща или ще ме изтриете заради политическа некоректност?!
73
1
 
40
 
! Отговори
Бойкот преди 5 години
Чудно ми е кога ще се обяви бойкот срещу това политическо състезание! Пожелавам в Израел в Евровизия да участва само Израел! Амин!!!