Вида Пиронкова: "Гълъбо" е моят дар за хората!

Прекрасната песен вече е изпята и на гръцки език
29 авг 2018 13:00, Надежда Йосифова
15

3173 гледания   |  Още видео

Песента "Гълъбо" е поредното потвърждение, че музиката е най-универсалният език. Творбата на Вида Пиронкова, изпята от Миро, която спечели сърцата на българските фенове, вече е изпята и на гръцки език.

"Член съм на асоциация, която е културен мост между България и Гърция. За втора поредна година правим общи концерти, филми, книги. Председателят ни един ден се обади, че гръцки певец е проявил интерес към песента и се срещнахме.

Впечатлена съм от творчеството му. Той пише много красиви текстове", сподели композиторът и автор на "Гълъбо" Вида Пиронкова пред Bulgaria ON AIR.

"Песента звучи много красиво, защото текстът на гръцкия изпълнител е много красив. Именно той написа гръцкия вариант на "Гълъбо". Тази песен е моят подарък към хората. Как може да се сложи стойност на моите чувства?", попита тя.

 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Една песен без певеца е нищо.Ноти затворени в чекмедже.
12
10
 
3
 
! Отговори
Гейска песен преди 6 месеца
Песента е вид чалга. Само чалгари я слушат.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това женище е Нарцис.Да си беше изпяла сама творението и никой нямаше да му обърне внимание.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази песен нямаше никой да е знае ако не беше изпълнена Миро. Той и предаде дух и изпълнението му бе невероятно. Въпреки че не харесвам много този стил на музика, песента изпълнена от Миро докосва душата.
А не знам, защо въпросната госпожа забранява на изпълнители да пеят песента. Най-вероятно, за да е канят нея по ТВ и радио да дава интервюта.
9
1
 
4
 
! Отговори
мистър150 преди 6 месеца
Добре, че научих поне за рода на професиите, голям гълъб съм, 150 сантиметра, силно повдигнат на пръсти и с вдигнати ръце:)))))
8
1
 
9
 
! Отговори
допълнение към 5 преди 6 месеца
говоря за другата песен, която тази композиторка беше подготвила за Евровизията и после забрани на Жана да я пее, а не за пенеста "Гълъбо". Явно обаче при нея има тенденция в един момент да забранява на певците да пеят песните и, така далеч няма да стигне
7
2
 
9
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 месеца
ЧЕ КАКВО ПО-ТОЧНО Й ХАРЕСВАТЕ НА ТАЗИ ПЕСЕН ??? И ТАЯ ПЕСЕН Е СЪЩАТА КАТО ТАЗИ КОЯТО ИЗПЯ СИМОНА - ДЪЩЕРЯТА НА ГЛОРИЯ НА "БУРГАС И МОРЕТО". ПЕТ ДУМИ СЪБРАНИ В ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ... ХА, ХА, ХА... И ТОВА МИ БИЛО МУЗИКАЛНО ИЗКУСТВО...
6
1
 
17
 
! Отговори
Читател преди 6 месеца
Като е такъв голям дар за хората, защо забрани на Миро да я пее?
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
мисля, че Жана изпя песента много добре, не знам защо реши да я сменя, за пари ли се скараха или за нещо друго, но сбърка определено.
4
1
 
4
 
! Отговори
Дедо Мраз преди 6 месеца
До Анонимен (1)
Ако проверите в речника какво означава хомосексуален, най-вероятно ще разберете, какво голямо нищо сте написал(а)! :)
3
0
 
13
 
! Отговори
слушател преди 6 месеца
За съжаление авторката на песента преигра със забраната да се изпълнява от Миро, преди тази песен , не мисля , че е била известна на широката аудитория, жалко за слушателите , жалко и за песента
2
4
 
12
 
! Отговори
рев преди 6 месеца
това прасе не е композитор.
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Жената може да бъде поетеса, композиторка, писателка. А не поет, композитор, писател. Стига сте хомосексуализирали езика, като премахвате женския род.