ЛЮБЕ в България през декември с юбилеен концерт

Музикантите ще зарадват феновете си в София, Варна, Пловдив
18 май 2019 12:35, Анисия Иванова
23
ЛЮБЕ в България през декември с юбилеен концерт
Архив: Булфото

Руската група ЛЮБЕ пристига в България през декември и ще изнесе три концерта, посветени на 30-годишния й юбилей, съобщиха организаторите. Турнето си в България легендарната група ще започне от морето, където ще има концерт на 5 декември във Варна. На 6 декември групата ще пее в Пловдив, а на 7 декември - в НДК в София.

Пред българската публика артистите, начело с легендарния вокалист Николай Расторгуев, ще изпълнят най-култовите си песни. Някои от тях са любимите на всички меломани "Комбат", "Солдат", "Там за туманами", "Песня о звездах", "Позови меня тихо по имени" и много други. 

"Винаги с радост идваме в България. Не отказваме нито една покана. Обичаме страната ви и българската публика ни обича", сподели за БТА солистът на група ЛЮБЕ Николай Расторгуев.

Създател на ЛЮБЕ е продуцентът и композитор Игор Матвиенко. През 1987-1988 г. той създава музиката за дебютните песни по стихове на руските поети Александър Шаганов и Михаил Андреев.

През същата година като постоянен лидер на групата се изявява Николай Расторгуев и на него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение - либерци, чиито идеи са отразени в ранните творби на групата. ЛЮБЕ е сред популярните лица на руската култура по цял свят, отбелязват организаторите на концертите им у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Стига сте месили политика в музиката. Любе е една от най-яките руски рок групи. Изключително съвременно звучене - нищо общо с патетичното пеене на Магумаев. Слушам ги от години и не мога да им се наситя. Жалко, изпуснах тия концерти. Не съм разбрал, че идват. Да, пеят патриотични песни. А какво да пеят. За кой ще я бара по яката дупара? Това е изкуство на съвсем друго ниво. А нискочелите *** по-долу, да ходят да слушат Мара отварачката и Азис. Това няма да го разберат.
18
23
 
4
 
! Отговори
Стар човек преди 4 години
Слушатели и почитатели на този ,,художествен ансамбъл" са люде родени преди и по времето на Втората световна война.Всички членове на ,,ансамбъла" са заслужили и народни артисти ,пеят задушевни военни песни,любимци на Путин и свириха на митинг на БСП. Мисля си че не са улучили времето за да имат грандиозен успех у нас освен на Позитано.Звученето на Магомаев,Кобзон,Лешченко и подобни групи отдавна мина.
17
11
 
4
 
! Отговори
Витя преди 4 години
Миналият път когато гостуваха в София,не беше ли пребит 1 от групата,в близост до Народният театър,или се бъркам ?!
16
10
 
5
 
! Отговори
До Джедай Мастър преди 4 години
Хитът им "Позови меня" е песен за руснака, който е загинал в боя, а някой друг вместо него е получил звездичка на пагона.
15
9
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
До Анонимен 6"Хитът им "Позови меня" е песен за руснака който иска да получи повиквателна ,та да ходида себие"Хаха, оправи ми деня :)
14
2
 
8
 
! Отговори
Песня о звёздах преди 4 години
Мне этот бой не забыть нипочм, Смертью пропитан воздух, А с небосклона бесшумным дождм Падали звзды. Вот снова упала, и я загадал Выйти живым из боя, Так свою жизнь я поспешно связал С глупой звездою. Я уж решил - миновала беда И удалось отвертеться, Но с неба свалилась шальная звезда Прямо под сердце.
13
2
 
9
 
! Отговори
Владимир Высоцкий «П преди 4 години
Нам говорили нужна высота, И не жалеть патроны, Вон покатилась вторая звезда Вам на погоны. Звзд этих в небе, как рыбы в прудах, Хватит на всех с лихвою, Если б не насмерть, ходил бы тогда Тоже героем. Я бы звезду эту сыну отдал Просто на память, В небе висит пропадает звезда, Некуда падать.
12
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз бих отишъл срещу 500 лв. Мисля, че това е справедливо заплащане за да си загубя 2-3 часа от живота да гледам някакви путинистки ***...
11
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПУТИНомания!
10
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отивам на концерта им.....но само ако опрът пищов на челото ми....
9
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ску4ни са . Ръководителят им е путинолизец , независимо 4е режима убива журналисти ,опоненти и тн, те с това са съгласни .
8
11
 
35
 
! Отговори
Яко!!! преди 4 години
Браво!!!Чакаме ви с нетърпение, добре дошли :)
7
19
 
13
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 4 години
А Муслин Магумаев кога?
6
46
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая кагебистка група пак прави прошундовска пропаганда. Хитът им "Позови меня" е песен за руснака който иска да получи повиквателна ,та да ходида себие .Независимо къде -важното е да убива и да "освобождава4
5
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АлисА Небо славян концерт
4
31
 
12
 
! Отговори
Веднага ГО местя преди 4 години
В чест на ЛюбеИ лично на ***
3
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Константин Кинчев да дойде да изнесе концерт в България, беше голям приятел на България, ама напоследък не се изказва много ласкаво за българите откакто станахме натовци и врагове на Русия.
2
47
 
14
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
Кои точно бяха тези? Явно са оставили голяма "диря" в свтовният музикален свят, щом ще свирят и в БГ!
1
58
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путиноидна музика, текстовете им са някакъв безумен буламач от фразеологизми и клишета, като че ли са сглобявани от машина, като машините за песни в 1984 на Оруел.