Въпреки #MeToo: Пласидо Доминго ще пее в Залцбург

Организатори на феста игнорираха обвиненията срещу тенора
15 авг 2019 09:43, Петя Славова
39
Въпреки #MeToo: Пласидо Доминго ще пее в Залцбург
Снимка: БТА

Обвиненията в сексуален тормоз срещу оперната звезда Пласидо Доминго не са причина неговият гастрол на фестивала в Залцбург да бъде отменен, съобщава БТА, позовавайки се на ДПА.

Агенцията цитира организаторите на феста, които игнорираха обвиненията, за разлика от техни колеги в САЩ, които отмениха концерти на Доминго след скандала.

Още по темата

Няколко певици и една балерина обвиниха испанския баритон в натрапени целувки, прегръдки, среднощни телефонни обаждания и настойчиви покани за срещи насаме.

Повечето от оплакалите се жени заявиха, че кариерите им били придобили неблагоприятен обрат, след като не отговорили на авансите на оперния ас.

Въпреки обвиненията 78-годишният Пласидо Доминго ще гастролира на сцената в Залцбург на 25 август в операта на Верди "Луиза Милер".

Президентката на Залцбургския фест Хелга Рабл-Щадлер заяви, че познава Доминго от над 25 години. "Ако подобни обвинения имаше на залцбургска сцена срещу него, бъде сигурни, че аз щях да знам за тях!", изтъкна организаторката. Тя призова за по-предпазлив подход, преди да бъдат направени крайни заключения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
5
 
! Отговори
Веселин Ханчев преди 4 години
Балада за феминизЪма:- Не човек, а нерез, просъска старата кофра-ищец.Тихо Невдигащият го вече казал:- Не, оперен певец.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МуууТоо стана лъжливото овчарче. Вече нокой не им вярва. Направиха лоша услуга и на жените и на мъжете, но най-вече на наистина сексушано малтретираните жени. Предложения, флирт НЕ са сексуален тормоз!!! Това е начин да си намериш партнозр. Нама друг начин!!! Всеки нормален човек го осъзнава това.
19
1
 
6
 
! Отговори
Митю преди 4 години
И мойта кариера не върви, откак отказах на Шарън Стоун.Вервайте ми.
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нищо чудно, много американци са с объркано разбиране за лично пространство, интимност и тн ... всяка близост под 20 см може да ти навлече проблеми там.миналият месец посрещнах братовчедка си, по наш си обичай, която беше с мъжа си американец. Оня нещо се спече, намуси, че после чак разбрах, че за него целувките били само за в къщи. Да си седи в къщи тогава, аз като ходя оттатък голямата вода, се съобразявам.
17
0
 
16
 
! Отговори
Антифен на системата преди 4 години
Ако не беше "неблагоприятният обрат на кариерата" на споменатите певици и балерини едва ли щеше да има оплаквания....А може и да са отговорили положително на "настойчивите покани за срещи насаме".
16
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оффф - това с истеричните феминистки няма край. Изобщо не си представят, че вършат лоша услуга на наистина малтретирани жени. То прегръдка и целувка е съвсем нормално в цяла Франция, например. Направо всички ще бъдат осъдени, защото след 30 години, някоя се сетила, че някой й намигнал или пък й звъннал докато била по голяма нужда.
15
15
 
7
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
Ставате смешни вече! С тоя Сорос ставате и си лягате! Все едно ви е обезчестил. Оплачи се на metoo тогава. Много му вдигате имиджа с този си страх! Но невежеството винаги води до параноя и суеверие.
14
1
 
44
 
! Отговори
Един преди 4 години
"Организатори на феста игнорираха обвиненията срещу тенора" - и съвсем правилно. Когато човек е обвинен в нещо, това не го прави автоматично виновен, колкото и да им се иска на разните либералчета. Нещо повече - ако обвиненията не бъдат доказани В СЪДА, то се превръщат в клевета, което вече е престъпление.
13
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дядката на снимката много прилича на римлянин.
12
2
 
38
 
! Отговори
69 преди 4 години
направо съм потресен, мъж да поиска секс от жена..
11
3
 
17
 
! Отговори
Секс, 27г, надарен преди 4 години
Очакваме коментар по темата от негово Всезнайшество Владимир Каролев.Поканихте ли го вече? След АЕЦ-а да избистри и сексът и операта, спеца.
10
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли да не го героизирате?Съвременната опера в търсене на публика отдавна изкарва не сцена голи артисти. Даже нашата Пандачанска я гледах в абсолютно прозрачно одеяние. Райна Кабаиванска в едно интервю за българска телевизия изрази изумлението си от падението, от унижението , на което са длъжни да се подчинят и мъже, и жени.
9
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Повечето от оплакалите се жени заявиха, че кариерите им били придобили неблагоприятен обрат, след като не отговорили на авансите на оперния ас."Нормално. То посредствени - с лопата да ги ринеш. Ако са били толкова добри са щели да пробият и без него. *** явно не са. И като са посредствени, па и не пускат... пътят по който са поели е ясен като бял ден. Не виждам на кого и за какво се сърдят.
8
35
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Абе, доста жени са го обвинили, което си е съмнително. Но ганьовистанците вече са със завършено мнение, щот са винаги много прозорливи. Затова и са на дъното *** цивилизация. Във всичко са предубедени, без да знаят никакви детайли. И както писах вчера, ако Пласидо беше мюсюлманин, тогава вече щяха да го оплюват с все исляма
7
3
 
26
 
! Отговори
#митьо преди 4 години
Тия от митуу са феминацистични ***. Не знаят какво е презумпцията за невинност и мълчат като н*** когато жена сгази Лука - като Азия Ардженто и Кати Пери.
6
4
 
35
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 4 години
А един мармот завиваше феминистични и *** локуми с целофан.....
5
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да има давност за златотърсачките. Не може да съдиш някого, че преди 30 години те е , не знам каква дума да използвам. Интересно , защо само милионери съдят, а не някой обикновен мъж. Това вече почва да става смешно.
4
4
 
27
 
! Отговори
Егаси дедака преди 4 години
Ако на 78 ги гони така значи на 20 направо ги е изнасилвал където завари. Под път и над път. Нещо като Хълк на стероиди и тройна доза тестостерон.
3
2
 
25
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Браво!
2
2
 
51
 
! Отговори
нормален преди 4 години
А, "оплакалите се жени" представили ли са доказателства, някакви?