Майкъл Джексън днес щеше да стане на 61

Кралят на попа е осмото дете в семейството на Катрин и Джоузеф
Обновена: 29 авг 2019 22:10 | 29 авг 2019 22:07, Дарена Найденова
27
Майкъл Джексън днес щеше да стане на 61
Снимка: архив, Reuters

Майкъл Джексън е още една поп икона, която си отиде от света твърде рано. През юни 2009-а той беше приет в болница след като претърпя инфаркт, а след това почина от усложнения. Но днес няма да говорим за лятото преди 10 години, а за едно друго лято, малко по-назад във времето.

Датата е 29 август 1958 година и в семейството на Катрин и Джоузеф Джаксън се ражда осмото дете. Дават му името Майкъл Джоузеф Джаксън като не подозират, че то ще остане в историята на музиката завинаги. Детството на Майкъл не преминва както на повечето деца. Едва на 6 години той прави своя дебют заедно с братята си Джаки, Тито, Джерамая и Марион. Тогава петимата сформират групата The Jackson 5. Първоначално те имат изпълнение по барове и клубове, но след това започват своята професионална кариера, подписвайки договор с музикалната компания Motown.

Въпреки големия успех на групата, множеството продадени албуми и песни на челни позиции в музикалните класации, талантът на Майкъл не може да бъде пренебрегнат. Той се отличава с много повече от своите братя и желанието му за развитие се простира много по-високо от просто "част от група". Решава да започне солова кариера през 1971 година и това официално се превръща в годината, в която музиката печели.

Майкъл разчита на колоритността си, на уменията си да танцува и на това, че е израснал под светлината на прожекторите. Той много добре знае как да се държи пред медиите, какво точно трябва да каже и кога да замълчи. 11 години след като излиза на сцената като самостоятелна единица, Джексън прави революция в музиката. На пазара излиза албумът му Thriller и само за една година се превръща в най-продаваният албум в света. За 12 месеца са изкупени 66 млн. копия.

Седем от песните в албума влизат в топ 10 на Bilboard Hot 100. Благодарение на успеха си, Джаксън се среща с тогавашния президетн Роналд Рейгън и се появява в телевизионния канал MTV. Майкъл успява да влезе в Залата на славата на рокендрола два пъти - през 1997 година с групата The Jackson 5 и през 2001 година като соло изпълнител.

Успехите на звездата се трупат един след друг, което му отрежда отличието "Краля на попа". Номиниран е 38 пъти за награда "Грами", от които 13 пъти се е качвал на сцената, за да си вземе отличието. През 1993 година получава златното микрофонче в категорията "Легенда", а след смъртта си получва и награда за цялостно творчество. Майкъл е първият изпълнител, който печели осем награди "Грами" в една вечер.

Разбира се, личният му живот е много по-неподреден от кариерата му. Той се жени два пъти - през 1994 г. за Лиса Мари Пресли, с която се развежда две години по-късно. През същата 1996 г. се венчае и за Деби Роу, но и този брак не издържа много. Има три деца - Майкъл-младши, Парис и Бланкет.

Със славата идват и големите проблеми за Майкъл. Той попада под удара на критиците, а причините са различни. Обвиняван е в пристрастеност към хапчета и наркотици. Че е бил твърде близък с много малки момчета, които са спали с него в имението му. Че не обръща внимание на децата си и, че иска да промени визията си - от чернокож да се превърне в представител на бялата раса.
 

Вижте още в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
10
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Джако беше легенда, която има смелостта, честта и доблестта да се опълчи на (ония). Не му простиха! Светла му памет и мир на душата му! Амин!
22
4
 
12
 
! Отговори
гп преди 4 години
Бях заклет фен на Майкъл, но наистина трябва да признаете, че не може възрастен мъж да кани малки момченца в спалнята си и това да е нормално. Дори да смятате, че не е педофил, той самия казва, че момчетата са спали в спалнята му, на леглото, той им е носил топъл шоколад и е спал на земята, а това да споделиш леглото си с някой е най-голямата форма на любов... така...според вас фенове, това нормално ли е? и то това е най-малкото. Мнението ми се промени...не знам точно какво е правил,но..не е ок
21
9
 
7
 
! Отговори
ХомосексуаленПедофил преди 4 години
Знаете ли каква е разликата между Армстронг и чичо ви Джако? Едния е ходил по луната, а другия с малки момченца...
20
2
 
16
 
! Отговори
Шнорхел преди 4 години
Дори и на смъртта си беше номер 1 , срина цялата мрежа!
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
джако остава завинаги номер 1
18
15
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АКЪЛА НА СКОПЕНИЯ МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН Е БИЛ НА 10 ГОДИШЕН, НО МАЛКО 10 ГОДИШНИ ИМАТ ТОЛКОВА ШАВЛИВИ РЪЦЕ КАТО НЕГО!!!ИЗПИТВАЛ Е ОТВРАЩЕНИЕ ОТ МАЛКИ МОМИЧЕНЦА НО Е ОБОЖАВАЛ ДА СИ ЛЯГА С МАЛКИ МОМЧЕНЦА И ДА СЕ ОПИПВАТ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО :D
17
2
 
15
 
! Отговори
до 5 преди 4 години
Евреиските му гоподари от звукозаписните компании се отърваха от него. В тези компании преди да подпишеш контракт те питат дали се отричаш от Исус и дали приемам Луцифер за Бог.---------------Все повече се убеждавам в това. И ти изписват името с триъгълни букви и с триъгълни знаци!! За пример Кристиан Костов, колкото и нелеп пример да е, защото за разлика от легендата Майкъл е АДСКИ бездарен! Но вижте го на какъв плазмодий прилича сега!!!!!
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимно 1Ти също!
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой каквото иска да говори,той просто ЛЕГЕНДА!
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ми е само до кога броите рождените дни на вече неживите личности. '' Днес щеше да навърши 61''.' '' Днес щеше да навърши 89''.' '' Днес щеше да навърши 134''. Кога спира това отбелязване?
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джакото беше душевно и психически стабилен,но беше замръзнал емоционално в детсвото си по някаква причина.На партитата гостите му са си играели на детски игри,а са очаквали игри за възрастни,и са си ходили много разочаровани.Дарил е много пари през живота си,изучил е много деца.Дали е бил полово активен незнам,но никога приживе не е показвал сексуални наклонности от какъвто и да е вид.
12
0
 
4
 
! Отговори
Стар преди 4 години
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI !!! Беше на покрива на света! Деца,деца!!!!
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е пълна противоположност на Макрон. Крайностите не са хубаво нещо
10
5
 
10
 
! Отговори
Wacko Jacko преди 4 години
За "любовта" на Джако към децата има направен цял филм: "Leaving Neverland". Родителите сами са водили момченцата при Майкъл Джексън срещу бижута, коли, скъпи екскурзии и обещания за кариера на децата.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8Ти си много болен човек...
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе трагична фигура в края на краищата.
7
5
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БАЩАТА НА МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН ГОДИНА СЛЕД СМЪРТТА МУ ОБЯВИ, ЧЕ ГО Е СКОПИЛ С ХИМИЧЕСКА ИНЖЕКЦИЯ ЗА ДА НЕ СИ ИЗГУБИ ГЛАСА ПРИ ПУБЕРТЕТА ! ТЪЙ , ЧЕ КАКЪВ ТОЧНО ПЕДОФИЛ Е БИЛ Е ТРУДНО ДА СЕ КАЖЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ МЕЖДУ КРАКАТА СИ Е ИМАЛ ОРГАНИ НА 10 ГОДИШЕН
6
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кво го величаете тоя педофил?Да ,имаше хубави песни,танцуваше уникално сма след 1990-та почна да ходи с антуража на детската градина.Личният му доктор му бие кондка доза лекарство което се ползва за предизвикване на изкуствена кома ама Джексън го ползвал от години за приспивателно.Очевидно,че нещо не е бил съвсем наред.Може ли човек да има 600 милиона долара а 10 год по-късно да няма пари за погребението си и всичко което притежава да е на кредит?
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евреиските му гоподари от звукозаписните компании се отърваха от него. В тези компании преди да подпишеш контракт те питат дали се отричаш от Исус и дали приемам Луцифер за Бог.
4
6
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НЯМАШЕ КАК ДА ДОЖИВЕЕ ДО ТАЗИ ВЪЗРАСТ!!!ОБЯВИХА, ЧЕ СИ Е ПРЕДИЗВИКАЛ ИЗКУСТВЕНО ВИТИЛИГО ЗА ДА СТАНЕ БЯЛ!!!ОБАЧЕ ПРОБЛЕМА С ВИТИЛИГОТО Е, ЧЕ УДРЯ В ИМУННАТА СИСТЕМА ТОВА Е ЦЕНАТА!БИЛ Е С ПО-СЛАБА ИМУННА СИСТЕМА И ОТ БОЛЕН ОТ СПИН!!!ТЪЙ, ЧЕ ГЛУПОСТТА МУ ДА СТАНЕ БЯЛ ГО УБИ !