"Любе" в България: Празнуват 30 години на сцена

Концертите им - във Варна, Пловдив и София
Обновена: 16 окт 2019 12:35 | 16 окт 2019 12:34, Петя Славова
14
"Любе" в България: Празнуват 30 години на сцена
Снимка: SME

Емблематичното име на руската музикална сцена и любимци в България – група“ Любе“ ще се срещне с родната публика през декември във Варна, Пловдив и София.

На юбилейните си концерти, групата ще изпълни както най-популярнети си песни “Комбат”, “Солдат”, “Там за туманами”, “Песня о звёздах”, “Позови меня тихо по имени”, така и нови песни. 

Група“ Любе“ е сред популярните лица на руската култура по цял свят,  чиято музика хармонично смесва елементи от рок, поп, руска фолклорна и военна музика.

Групата се състои от 6 музиканти, като фронтмен е Николай Расторгуев, който е и народен артист на Русия.
Създател на "Любе" е продуцентът и композитор Игор Матвиенко. През 1987-1988 г. той създава музиката за дебютните песни по стихове на руските поети Александър Шаганов и Михаил Андреев.

През същата година като постоянен лидер на групата се изявява Николай Расторгуев и на него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение - либерци, чиито идеи са отразени в ранните творби на групата. В началото на 1989 г. група “Любе“ записва първите си песни – "Либерци" и "Батька Махно". Същата година започват първите им турнета заедно с „Коледни срещи“ и Алла Пугачова. По съвет на Алла Борисовна при изпълнение на песента "Горе вдясно" Расторгуев носи военна куртка, която се превръща в негова запазена марка през следващите години.

"Любе" има издадени 16 студийни албума и концерти в целия свят.  През последните три десетилетия групата заема челни позиции в руските музикални класации,  с незабравимите си хитове, навяващи носталгия и способни да усмихнат и разплачат всеки слушател.

Почитател на група "Любе" е и президентът на Русия Владимир Путин. У нас може да ги гледаме на 5 декември във Варна ДКС, на 6 декември в Пловдив -  зала “Сила” и на 7 декември в София  в зала 1 на НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
9
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
Защо ще гледате Любе по-хубаво би било да има всеки месец гейпрайд в София и да се наслаждавате на тяхната любов? Групата е любима на всеки харесващ хубавата музика без значение руска, българска , английска. Групата е любима и на русофилите в България и това е нормално. На концерт се ходи по желание , не по задължение така че всеки си прави избора. За хората от провинцията нямащи възможност да бъдат на концерта не значи , че не харесват тази музика.
3
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
придворните певачки на путин
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Любимата група на В. Путин!!!За какво говорим - За ББ и Ко?Още едно "кученце" за "великия пълководец"?
1
6
 
21
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ЛЮБЕ ЛЮБЕ ЛЮБЕ