Китарата на Кърт Кобейн отива на търг, може да струва и $1 млн.

В калъфа й е имало специално отделение, където той е слагал хероин
12 май 2020 15:04, Красимир Ангелов
10

Акустичната китара на покойния фронтмен на Нирвана - Кърт Кобейн, се продава на търг. Цената ѝ може да достигне 1 милион долара, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
С този музикален инструмент Кърт Кобейн свири на шоу на MTV само пет месеца преди да се самоубие, а песните от този концерт и до днес остават един от най-популярните записи на групата.

Китарата се продава с нейния калъф, като в едно от отделенията му музикантът е съхранявал хероина, към който е бил пристрастен в последните години от живота си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
Много хубав коментар мк ултра, Албърт Лиъри продал цяло поколение хипари на илюзията че ще си купят радост род формата на лсд за няколко долара, чакайки някой или нещо в края на тунела.
8
0
 
1
 
! Отговори
Mk Ultra преди 3 години
Тези като Кобейн и Джим Морисън не са случайни. Тях ги създават, дават им кратка слава и ги пращат на оня свят, оставяйки милиони *** по света да им подражават.
7
0
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Краси, да беше писал и коя е китарата. Греч, Фендер, Гибсън или друга?С едно влизане в Гугъл става ясно, че е Martin D-18E за 3700$, ама мързелът на джурналята е пословичен.
6
1
 
4
 
! Отговори
Zzz преди 3 години
Гледайте филма soaked in bleach
5
0
 
5
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
До 3 - Да не дълбаем в подробности. Вероятно и ти си запознат с думата Нирвана, произхода и значението и. Кортни Лав или не, има доста интервюта от които се вижда че Кърт не е щастлив, напомня ми на историята на Сид Барет от Пинк Флойд който се бъгва от психаделици. И до ден днешен малките наркомани си мислят че текстовете на Флойд са в подкрепа на наркотиците, а не осъзнават, че текстовете на Пинк Флойд са един вид разкриване на тъмната страна на хипарщината която бъгва Сид.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голем беше, един от първите които вкараха грънджа в мейнстрийма, но не издържа на стреса и се провали с тоя хероин. Да беше пафкал само чадели нямаше да стане тъй.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той с пушка се гръмна.Но и това е под въпрос, много от приятелите му твърдят, че жена му Къртни Лов е наела убиец.
2
3
 
10
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
Кобейн има интересна история. Прослушах го като бях малък наркоман. Запознах се с историята на живота му, а покрай името на групата Нирвана се запознах с нова ценностна система, която ме освободи от наркотичните ми зависимости и ми помогна да укротя нагоните си. Жалко, че лидера на Нирвана загива от собствената си ръка неспособен да надмогне слабостите си. На мен ми помогна. Истински пример как провала на един може да бъде спасение за други. Благодаря ти Кърт, че вече не съм наркоман. <3
1
3
 
2
 
! Отговори
V преди 3 години
Пишова му ще е по скъп ;)