Как една песен се превърна в химн на локдауна

#JerusalemaDanceChallenge предизвика фурор
15 ное 2020 20:42, Красимир Ангелов
23

В условията на пандемията една песен зарази хиляди потребители на социалните мрежи. Южноафриканският хит "Jerusalema" вдъхнови мнозина и се превърна в едно от най-интересните предизвикателства през годината.

Хиляди хора танцуват на звуците, а клиповете се превърнаха в истински фурор.

Песента на южноафриканския диджей се появява в края на миналата година и само за няколко месеца завладява света, точно както пандемията Ковид-19 и заразява всички с ритъма си.

Хитът печели световна слава и е гледан над 185 милиона пъти в Youtube. По-късно песента се превръща и в глобално танцово предизвикателство. През февруари тази година анголска танцова трупа създаде видео #JerusalemaDanceChallenge, което показва танцови движения към песента.

В годината на коронавируса видеоклипът се превърна в бягство от стреса и страха от заразата. Почти за една нощ много хора от полицейските управления в Африка до свещениците в Европа публикуваха свои собствени видеоклипове за танци, които повтарят хореографията.

Видеоклиповете с предизвикателството носят послание за надежда. Хора от всякакви националности и професии се включват в ритмичните движения.

По време на карантината, предизвикателство носи радост в скучната рутина на хората. А видеоклиповете се споделят от милиони, съобщава Bulgaria ON AIR.

Предизвикателството е известно като универсален химн на единството, пример за това как танцът сплотява в тези времена дори и с маска на лицето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
6
 
! Отговори
Братоците преди 3 години
танцуват с чинийките соцялна помощ дето Сорос им ги раздава да гласуват за скерозата Байден - несъмнен хит на БЛМ сборищатакраино време е дезинформативните юдо-масонски масмедии да бъдат поставени пд контролне може 100 годишни изкукуригалки водачи на юдо-масонки кланове да мият мозъците на цялото човечество чрез Гьобелските си масмедии !!!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами опитай utube,Berlin,Riga,London Jerusalema..Ще видиш персонал на болници,летища,пожарникари и др.и др.да танцуват на тази песен.Така е от месец ..
12
8
 
4
 
! Отговори
cky2kbg преди 3 години
"Хитът печели световна слава"а света знае ли за тоя химн? Щот аз тук в Австралия не съм го чул нито някой друг да слуша това. С тия соцялки вече паралелни светове живеем вече м? Спрете с соцялките и ще ви кажа добре дошли на Земята, поздрави от Австралия
11
8
 
7
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Какви са тия маймуни пак, бее!? Каква е пак тая афро-щуротия, пак се гъзите на тия дето слязоха от дърветата! Маймуни събрали се и се въртят и подскачат. Ако наистина има хит на Ковид-19, това е Rolling Stones - Living In A Ghost Town (Covid-19 Lockdown All Over The World!
10
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този хит наистина завладя света.Като чета някои от коментарите се срамувам,че съм българин.Недоразвитите,пошлите и полумаймуните са тука между нас!!
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селски измишльотини! За най големия хит напишете в тубата Rolling Stones - Living In A Ghost Town (Covid-19 Lockdown All Over The World)и гледайте видеото с градовете!
8
9
 
8
 
! Отговори
Ко-ВидИот преди 3 години
Доставчиците на Газ за Газовите Камери Харесаха Това...
7
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът както винаги е "оптимист" и намери "позитивното" в тази история....В така наречената ви маймунска проява взеха участие хора от цял свят, включително лекари, медицински персонал, полицаи, пожарникари и т.н. ( само в съседна Румъния бяха десетки). Но тъй като по време на пандемия се интересувате само дали работят фризьорските салони и кръчмите, няма как да сте чули за тази акция, да не говорим да разберете какво символизира.
6
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Не сига, че не знаеш кво е локдаУн, мойто момче, ами си и РАСИСТ!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз мислех, че е Пидисе Леа Разхуди, защото имаше нещо, деот се пееше "Затворини сми у панелти"
4
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвратително!
3
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е локдаун? И какви са тези същества? Защо сте ги натикали в цирка, пуснете ги обратно в джунглата.
2
2
 
2
 
! Отговори
ХОРАТА преди 3 години
Почиват
1
2
 
16
 
! Отговори
81774 преди 3 години
Да бяхме чули песента. Текстът зад кадър на нашето момиче е клише.