Известният кавалджия Живко Василев представи новия си албум "Places"

Албумът е вдъхновен от всички места, които е посетил преди пандемията
26 юли 2021 18:42, Ния Христова
5

Живко Василев е сред най-популярните кавалджии не само в България, но и Европа. Той работи заедно със световни музиканти.

"С правилното количество вкус всичко се съчетава много добре. Фокусът е върху класическата, джаз музиката и фолклора, разбира се. Там съм наблегнал най-много. Кавалът ме избра мен. Започнах с акордеон, но много исках да свиря фолклор. Колкото повече време минава, толкова повече осъзнавам колко добър избор съм направил тогава, без въобще да осъзнавам", сподели музикантът в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Василев смята, че колкото повече мислим за нещо, толкова по-труден става изборът ни и толкова по-вероятно е да вземем грешния.
 
Новият му албум носи името "Places". Вдъхновен е от многото пътувания, осъществили се преди пандемията от коронавирус.
 
"Вече станаха над 30 държави, обиколени само със свирене. Всяко място вдъхновява. Случваха се много интересни неща, срещах нови хора. Това трябваше да бъде изразено по някакъв начин. Нямаше по-перфектно време да се направи албум", разказа Василев в студиото на "България сутрин".
 
Живков свири също на пиано, а по думите му най-добре го описва създадената от него в Ротердам композиция "Вали в 7". Използва песента и за тийзър на своя нов албум.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 

5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се че ще се казва places няма да е някое име от езика на наглите рушветчиски мирозливи българи
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И музикантите взеха да слагат в албумите си "вирус" и "пандемия". Все едно вече да види простолюдието музиканта де е ходил по време на пандемия и как се е въдъхновявал. Ам като е пандемия къде си се разкарвал безпризорно бе да се зарлазяваш и да заразяваш и други. НИе се чудихме откъде ни доде на главата па то от подобни разхождащи се да видят колко е интересно по време на пандемия и да се вдъхновяват. (каквото повикало - такова се обадило)