"Rolling Stone" класира Арета Франклин на първо място с "Respect"

На последно сред 500-те песни остана Кание Уест със "Stronger"
24 сеп 2021 09:17, Петя Славова
9

500-те песни на всички времена са включени в класацията на списание "Rolling Stone" . А победителят на първо място е Арета Франклин с хита си "Respect", на последно остана Кание Уест със "Stronger", предава Bulgaria ON AIR.

Класацията е направен на базата на анкета с 250 музиканти, продуценти, важни фигури от музикалната индустрия, водещи критици и журналисти. Близо 4 000 песни са били сред обсъжданите.

Доминирали са повече хип-хоп, инди рок, латино поп, реге и R&B хитове. На 20 място е хитът на Принс "Purple rain", а на 251-о песента на Глория Гейнър "I will survive".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
IM-А-мен_DrtБЯЛBoY! преди 2 години
Не МОЖЕ и НЕМА как мижавите временно "модерни" тип ТОТАЛНА БОЗА стилове - хип-ХОП, рап, латино ПОП, инди-псевдо РОК, особено пък мяУчещите аР&Би тъпотии да са най-определящи и доминиращи РЕАЛната ИСТИНСКА и ТОЧНА музика, която ще пребъде в бъдещето, след като това са временни конюнктурни псевдо-явления като Кардашиан напр. Тъй че в случая Neandertal MAN е абсолютно прав да твърди, че тия движещи се по вълната на "актуалната модерност" не могат да са определящи за точния вкус на истинския ценител
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Класацията явно отразява предпочитанията на новите поколения. Нищо чудно, написали са, че участват музиканти и продуценти.Ами те повечето популярни в днешно време музиканти правят хип-хоп РнБ.Ясно какви са им предпочитанията и какво са слушали като малки(затова соул икона като А.Франклин, а не Куин, примерно).А това, което се върти като рок масово е инди. Та класацията е резонна за времето ни.
4
0
 
7
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Класацията е правена от *** основно така, като гледам :))))
3
7
 
4
 
! Отговори
До неандерталец преди 2 години
То от името ти личи. Слушай си Орхан Мурад и Найден Милков и не се обаждай.
2
4
 
8
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Тия ли ще ми казват?!
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Азис - Сен Тропе на кое място е ? Все пак е най-слушаната БГ песен в Ютуб.