Брус Дикинсън в НДК с музиката на Джон Лорд и Deep Purple

Концертът под диригенството на Пол Ман ще е на 18-и март
15 ное 2022 14:32, Петя Славова
17
Брус Дикинсън в НДК с музиката на Джон Лорд и Deep Purple
Снимка: Nidhal Marzouk

Рок събитие с музиката на Джон Лорд и Deep Purple ни очаква на 18-и март в зала 1 на НДК. Концертът с участието на фронтмена на Iron Maiden Брус Дикинсън, рок група и Симфоничния оркестър на CANTUS FIRMUS ще празнува приноса на маестро Лорд като забележителен оркестров и рок композитор.

Известен с новаторската си работа в съчетаването на рок с класически и барокови форми, съосновател на групата Deep Purple, Джон Лорд оставя свой отпечатък и с участието си във Whitesnake, Paice Ashton Lord, The Artwoods и The Flower Pot Men. Маестрото е приет посмъртно в Залата на славата на рокендрола на 8 април 2016 г. като член на Deep Purple.

На сцената ще излязат Брус Дикинсън  (Iron Maiden)  – вокал, Таня О’Калахан ( Whitesnake) – бас,  Джон О'Хара (Jethro Tull) – клавишни, Кайтнер З Дока (IAN PAICE BAND) – китара, и на барабаните – Бернхард Велц (Ian Paice).
 
Концертът с музиката на Джон Лорд и Deep Purple ще бъде под диригентската палка на маестро Пол Ман, който е бил близък приятел на Лорд и е дирижирал  Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул.  Този път Пол Ман ще дирижира симфоничния оркестър на CANTUS FIRMUS.

Самият Брус Дикинсън споделя, че още от тийнейджър е огромен почитател на Deep Purple.  Той е приятел с музикантите от групата, а с Джон Лорд обсъждат съвместни музикални идеи:  "Джон беше прекрасен джентълмен и ние бяхме близки приятели. Имахме всякакви луди планове, включително да тръгна на турне с него, да пея песни на Deep Purple с оркестър… Но неговата смърт сложи край на всичко. Много ми липсва. Той беше прекрасен човек".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Алито от София преди 1 година
Чест и почитания за Брус Дикенсън, въпреки различните стилове още от край време уважава Лорд, уникален певец преборил скоро рака направи уникален концерт за нормите в Арена армеец, ако че залата беше тясна, но ние и на това сме доволни, радостта пак да видим Брус Дикинс беше несравнима, и у ндк че го гледаме
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
7 август 1958.Даже има песен- роден 1958.
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дикенсън е роден 1959 година.На 63 години е.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига се писали глупости.
5
4
 
14
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Дикинсън е над 60-така и е с дълга коса и това на снимката е точно той. Член е на Айрън но концерта ще е трибют на Дийп Пърпъл а той ще е гост музикант. По принцип ме кефи Брус, но той както и колегите му станаха притурки по време на Зловид истерията, с което загубиха уважението ми...
4
2
 
20
 
! Отговори
Аз преди 1 година
това на снимката е точно Брус Дикинсън, определено.
3
2
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
То и ти не си ти, когато си гладен.
2
9
 
15
 
! Отговори
преди години преди 1 година
много се радвах, когато идват всякакви рок/метъл звезди в България, за да правят концерти. В последствие ми направи впечатление, че те идват у нас когато са близко до смъртта на кариерата си... кое си е обидно де*ба.
1
2
 
30
 
! Отговори
До преди 1 година
Ами остаря човека...Ама си е той.