3000 билета за "Евровизия" ще бъдат раздадени на украински бежанци

Конкурсът се организира във Великобритания от името на Украйна
25 фев 2023 09:10, Нели Христова
35
3000 билета за "Евровизия" ще бъдат раздадени на украински бежанци
Снимка: БГНЕС

Хиляди билети за песенния конкурс "Евровизия" ще бъдат предоставени на украинци, които са били принудени да напуснат домовете си и живеят във Великобритания.

Международното музикално шоу ще се проведе в "M&S Bank Arena" в Ливърпул през май, след като градът беше избран за домакин на конкурса от името на победителя през 2022 г. Украйна след руската инвазия.

Като част от ангажимента на Обединеното кралство да отдаде почит на Украйна на песенния конкурс, около 3000 билета ще бъдат предоставени на разселилите се украинци, за да могат те да присъстват на концертите.

Правителството на Обединеното кралство също така обяви финансиране в размер на 10 млн. паунда, за да "помогне да се гарантира, че събитието наистина ще покаже украинската култура" по повод годишнината от руското нахлуване в страната.

Парите ще подпомогнат партньорството на Градския съвет на Ливърпул и Би Би Си с украински творци и изпълнители за създаването на шоу, "което да отпразнува музиката и начина, по който тя обединява хората от цял свят".

Миналогодишният победител "Калуш Оркестра" от Украйна ще се има специално изпълнение за церемонията през 2023 г.

Министърът на културата Луси Фрейзър заяви: "Незаконното нахлуване на Путин в Украйна означава, че конкурсът не може да се проведе там, където трябва. Но за нас е чест да подкрепим Би Би Си и Ливърпул в провеждането му от тяхно име и сме решени да гарантираме, че украинският народ ще бъде в центъра на това събитие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
@ преди 1 година
тази година победителят ще е глухоням украинец/ка със сменен пол.
21
0
 
2
 
! Отговори
Певач преди 1 година
Абе, направо пускайте украинците без пари на тая "Визия" . Те ще отидат да гледат , след като слязат от лимузините си.
20
1
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
укробежанец да си тия години!!!!...Луксозни хотели,безплатни обгрижвания,медийно пробутване "ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ","кеш на ръка",...Абе изобщо,ясно защо укрите бегат от Укрия ...Уж съде "патриоти" и бабаити са пишат-били щяли да бъйтат рашъните,а то..оприпкват из Обетованите земи...Укробежанец да си !
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
баси пародията
18
2
 
16
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Всички привилегии за тях ,безплатно лечение ,храна ,лекарства ,ток ,данъци няма а ние ще бъхтаме за данъците и да събираме пари за кашкавал и сирене и ще плащаме за неграмотните роми дето взимат всичко , за украинците дето няма къде да се скрият,за авганистанците дето ни крадат и трепят някой да съм пропуснала та чак и билети за развлечение да не им е скучно .... тоя европейски съюз да си го наврът в ... Да си ги взимат в Брюксел и да ни остават на мира...
17
1
 
16
 
! Отговори
??? преди 1 година
САМО 3000? *** тея нормални ли са? Дайте им, всички билети им дайте, изобщо дайте им всичко на света, а на сцената пусенте само онзи с потника, това...потната фланелка.
16
1
 
16
 
! Отговори
мак преди 1 година
Посещение на така нарещения конкурс е жизненоважно за тях, нали, а Путин ще се ядоса неимоверно. И на олимпиада да ги пуснат гратис, въобще, навсякъде, където се плаща за тях да има вход за без пари. Няма в света бежанци, които са толкова обгрижвани като тези и всичко заради това, че ес води война с Русия. Сигурно скоро ще трябва да дадем домовете си на драгите гости и работа на тези, кото ще поискат да работят.
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че няма да участваме в тази пародия.
14
0
 
25
 
! Отговори
Теле зрител преди 1 година
Кой пък го гледа това?Човек трябва да е тотален музикален инвалид да слуша и гледа разни надвикващи се на фона на сбирщайн от стари крадени мелодии!То едновремешният фестивал на политическата песен Ален мак беше по стойностен!
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте им всичките билети и без друго няма никакво значение - тая година победителя ще е Украйна , а не качествена песен нали така...
12
1
 
22
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
правилно е още отсега да дадете наградата на украинците, както всяка година.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според наредбите на Зеленски, в началото на войната, тези бежанци са престъпници! Като го подкрепяте толкова, защо не му ги върнете?
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, че трябва да им бъдат дадени билети! Те свикнаха, че трябва да им се дава всичко и, че всички са им длъжни
9
0
 
24
 
! Отговори
Еврогъзия преди 1 година
И наградите направо ще раздадем на Украйна и Зеленски
8
1
 
10
 
! Отговори
matao преди 1 година
Ще припадна...
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гейташка работа и украинска работа е едно и също
6
0
 
18
 
! Отговори
Нагласня преди 1 година
Затова и вече никой не иска да участва.
5
1
 
22
 
! Отговори
Политкоректен преди 1 година
Ми то иначе не могат да напълнят залата. Джендърите недостигат, а нормалните не го гледат.
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раздавайте им билети за автобуса обратно за Укрия и марш натам!!! Зеления достатъчно милиарди изсмука да им прави лагери!!!Никой не ги иска тия навлеци и стига сте ни ги навирали медийно в носа!!! Достатъчно ги търпяхме да смучат социала и да си веят знамената по улиците ни!!!!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Празник по време на чума