"Завърналите се": Братя Аргирови ще празнуват 40 г. на сцена

Историята на Светослав - oт Норвегия до българското слънце
1 юни 2023 13:35, Анисия Иванова
23

Една история, в която ще се преплетат три пътя, в основата на които стои музиката. Той е близнакът на Благовест, те са Братя Аргирови - най-известните близнаци на социализма. Пеят от малки, пеят откакто се помнят, пеят и сега. На 8 юни ще празнуват и своите 40 г. на сцена в родния им град Пловдив, чиито почетни граждани станаха миналата година.

Преди това едни бонбони (и не само) отвеждат Светослав в Норвегия. Спомня си, че по "другото" време пътува от София до бензиностанция в Перник, за да купи любимите бонбони на жена си, която е със "студена" кръв. Решават да заминат за нейната родина преди новото хилядолетие, а в Норвегия остават 22 г. Светослав не губи време, научава езика и веднага започва да се занимава отново с музика.

"Там се занимавах много с дирижиране, имах 3 хора. Най-голямото ми удоволствие - свирех на орган в църквата, което е направо невероятно", споделя Светослав пред Петя Кертикова в рубриката "Завърналите се".

Забелязват работата му и признанието не закъснява - дават му наградата за култура на общината, в която живее и работи. Той е и сред малцината поканени гости на церемонията по случай 25-годишнината на норвежкия крал през 2016 година. В свирепата красота на Норвегия Светослав открива чар, но казва, че няма по-хубаво от българското слънце. Сега си строи къща в Банкя, обича и да пътува и да съзерцава малки кътчета в нашия земен рай.

Заедно с брат си Благовест се завърнаха на родната сцена след 22 г. отсъствие.

"Аз бях песимист, когато брат ми ми каза да опитаме пак. Това са 22 години, хората може би са ни забравили. И няма да забравя първия ни концерт, беше във Враца, аз бях шашнат като видях колко много хора имаше. Веднага разбрах, че ни обичат и че имат нужда от нас. Това много ни запали. Десет концерта да направим в годината, но да сме на сцената", спомня си Светослав пред Bulgaria ON AIR.

Сега иска едно: "Живи сме, здрави сме, имаме прекрасни семейства, имаме трима сина. Това, което може би искам, е да видя българите по-щастливи и усмихнати! Това е моята мечта!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Моля, моля нема нужда! 40 не се прави на живи!
15
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
никой все още не се е завърнал от ''там''
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Единия брат е пял в църковен хор в Норвегия след като емигрира там и живя тая страна до преди 1-2 години, когато успя да вземе норвежка пенсия, по собствените му думи. Явно брои и тия 20-30 години там иначе не виждам как излиза сметката от 40 години на сцена.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какви 40 години на сцена,като започнаха 1983г. И пя а до 1989г. След което хванаха дългата .Аз лично преброих точно 6 години.И това им е много на тия льольовци.
12
3
 
11
 
! Отговори
Хейт преди 10 месеца
40 години на сцена? Че как ги преброиха? Поне 20-30 от тези години се бяха скатали в Скандинавия, работеха други неща и изобщо никой не ги чуваше. Сега като излязоха в пенсия и дойдоха да си я харчат тук.
11
2
 
12
 
! Отговори
ТкН преди 10 месеца
Кога очевидно наливаш средства и сили само в натрапчив PR, а продукта ти е все същата боза с изтекъл срок на годност, постигаш обратен ефект. Най-добрата реклама е хитово парче, а не празни приказки по студиата. Също така от маркетингова гледна точка е добре да не рекламират боя са коса, защото очевидно каната при един от тях стои доста нелепо.
10
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Типично комплексирани тр олове - само плюене, да не би случайно българин да бъде популярен с нещо наистина качествено - с глас, с талант, с творба, с мисъл.
9
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Може ли да кажете една добра дума за някой българин. Жив съвременник? Или плюете по всеки? За майките си какво ще кажете? Или по същия начин?От хора с такова мослене - такава държава.
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не им се отвори парашута на тия двамката в Норвегия и се приземиха по нос в калта. Комунистическите галеници на бай Тошо. С Моята група свиреме сто пъти по добре но не бяхме членове на БКП и ни отрязаха от всякъде. Даже ни изгониха и от кръчмата щото сме свирели западна рок музика. Трябвало е да свирим и пеем само това което ни заповядат.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И 40 години стигат !!!
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чести пръви юни !
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не истина ,но на тези пиара им е явно доста добър ,тотална липса на талант и певчески умения ... Но ги бутат навсякъде , а за рекламата на едни дюшеците да не говорим ...
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дъртите комунисти ще отидат на концертите да си спомнят как чакаха за една лада по 15 години.
3
4
 
14
 
! Отговори
Qwerty преди 10 месеца
Аха, ясно... И на тия взеха да им свършват париите и решиха да напомнят за себе си.
2
7
 
18
 
! Отговори
мда преди 10 месеца
тия с техните смешни песнички са си за смях .
1
4
 
14
 
! Отговори
оф преди 10 месеца
айде ся па за тия ше пишете , и те преуспели :)