Кремъл: Кой каза, че Русия е източник на радиоактивност!

Песков обяви, че нямат информация за аварийна ситуация
22 ное 2017 13:07,
106
Кремъл: Кой каза, че Русия е източник на радиоактивност!
Снимка: flickr

В Кремъл не е постъпила информация от нито една служба за каквато и да е аварийна ситуация, която може да е довела до изхвърляне в атмосферата на рутений-106 (Ru-106). Това заяви пред журналисти говорителят на Президентството, Дмитрий Песков, цитиран от ТACC.

"Засега не разполагаме с информация от нито едно наше ведомство за каквито и да било аварийни ситуации, които може да са довели до подобно изхвърляне (на рутений-106). Разбира се, ние имахме контакт с всички наши ведомства, които имат отношение към тази сфера, и от нито едно от тях до този момент няма потвърждение", увери говорителят на Кремъл.

Припомняме ви, че вчера Федералната служба по хидрометеорология и мониторинг на околната среда (Росхидромет) съобщи за "екстремно" радиационно замърсяване.

Още по темата

В разпространеното съобщение се уточнява, че в село Аргаяш, Челябинска област, недалеч от завода за производство на компоненти на ядрени оръжия "Маяк", в периода 26 септември-1 октомври е регистрирано "екстремно високо" замърсяване с изотопа рутений, което е превишавало нормата 986 пъти.

При това в края на септември продукти от бета-разпада са открити в Република Татарстан, във Волгоград и Ростов на Дон.

В периода 29 септември-3 октомври в атмосферата на европейските страни също е имало увеличение на концентрацията на рутений-106, "започвайки от Италия и продължавайки по-на север в Европа".

Повишени нива на рутений-106 във въздуха са отчетени от шест измервателни станции на територията на ФРГ, а също и в няколко други държави от Европейския съюз, сред които Австрия и Италия.

Вчера от здравното ми министерство обявиха, че радиоактивен облак е преминал и през България и е засечен над няколко населени места, но опасност за населението няма, тъй като нивата на радиоактивност са били под допустимите.

Родните експерти настояват, че стойностите не налагат предприемането на никакви радиационно-защитни мерки на територията на цялата държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
6
 
16
 
! Отговори
ррррр преди 6 години
До бЕ толкова нагъл русофил не съм виждал..ха хаТе от руската метерологична станция потвърждават думите на европейските държави ,но платения *** тук ,продължава да отрича.
67
14
 
5
 
! Отговори
б преди 6 години
До АнонименРосгидрометцентр както го нарича западната пропаганда или "Федеральная служба по гидрометеорологии и мониторингу ..." както и е истинското име НЕ Е СЪОБЩАВАЛА за никаво замърсяване !*** на сайта им и чети - не повтаряй като папагал лъжите на западната пропаганда !
66
2
 
3
 
! Отговори
Мария Захарова преди 6 години
МИД РФ е упълномощено да заяви:Виновни са българите. Контейнера с български радиоактивни отпадъци от АЕЦ Козлодуй не е бил запечатан по надежният ред описан в съветските спецификации за работа с отработено ядрено гориво и при транпортирането и разтоварването му в завода в Челябинск е изтекла радиация. МИД на РФ настоява пред президента на РБ Радев и премиера на РБ Борисов да си признаят и поемат вината без никакви мезета.
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бРосгидрометцентр вчера съобщи че станцията в село Аргаяш за месец октомври е отчела завишен фонд на РУ-106 в размер на 986 пъти над нормата, какво повече искаш, в района живеят над 40 хил човека и това са осреднени стойности може да си сигурен че е имало пикове значително по високи, да и първото засиачне в европа не е от Франция, а от Австрия, Германия и Румъния, ама то си говори глупости колко искаш
64
6
 
5
 
! Отговори
б преди 6 години
До Анониментрърдя че Фна фРанцузите им се е скапал реактора за медицински изотопи, замърсили са европа и сега се опитват да набедят Русия - това твърдя и то е очевидно !разстоянието от Урал до Франция е 2 *** по-голямо от разстоянието от Канада до Франция ..... вероятноста радиоактивен облък от Урал да стигне до франция е нула 1това не е първия случай когато Франция "открива" радиоактивно замърсяване !имаше същото съобщение и през февруари и през март !Французите лъжат - ето това !
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждате ли сега съветският и руският човек колко е як. Еврогейропците не издържат и на 1 бекерел радиация а на рушняка нищо му няма и при 968 пъти радиация над нормата.
62
3
 
8
 
! Отговори
ррррр преди 6 години
До бСтига лъга бе ,платен ***.И ти ли разнасяш съветската пропаганда ? Точно руската метерологична агенция Roshydromet потвърди казаното от Германия и Франция ,че радиацията е най-силна около комплекса Rosatom Mayak.
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бТвърдиш че Аргаяш не е на 5 километра от Челябинск, а е на 5 километра от Париж? Ха-ха-ха..
60
10
 
8
 
! Отговори
б преди 6 години
До АнонименРосатом не крие нищо, нито една офицялна Руска правителствена организация не е признавала за никакво замърсяване както казах рутений-106 се използва само за медицински цели, Франция е най-големия производител на изотопи за медицината и по странна случайност точно Франция "откри" че замърсяването идвало от РусияСмърди ми ужасно силно на шенгенску ллъжи и анти-Руска еврейска злоба от запад
59
6
 
8
 
! Отговори
дългият нос на Путин преди 6 години
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радиация има, епицентър на свръх високи нива на радиация има, но няма замърсител. Така че Русия не носи отговорност и няма да плаща за радиоактивното заразяване на Европа. Ами представете си какви дела ще тръгнат в ЕСПЧ срещу Русия за компенсации и нанесени щети и вреди. Всички спестявания от закуските на товарищ Путин няма да стигнат за погасяване на съдебните искове. За това ли товарищ Путин гладува 18 години и не закусваше за да раздаде парите на някакви европейски третополови 3адници?
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бама точно от Масква криеха по същия начин информацията, и защо въобще замесваш Франция тука, точно самите руснаци си признаха че в района са регистрирани за месец октомври концентрации над 900 пъти над допустимите, теб не те ли притеснява това, че една компания като Росатом крие информация за инцидента 2 месеца ?
56
7
 
5
 
! Отговори
б преди 6 години
До Чернобилски синдромЧернобил е в Украйна - там Руснаци никога не са работили !!!Да се обвиняват Руснаците за Чернобил е все едно да се обвиняват Англичаните за Фукушима !нали Украйнците и Руснаците са различни народи според Сороската пропаганда - когато обаче ви изнася Украйнците венага стават Руснаци рутений-106 се използва само за медицински цели така че погледнете първо в Франция - обикновенно крадеца пръв вика - " дръж крадеца"
55
4
 
5
 
! Отговори
Чернобилски синдром преди 6 години
Спомнете си за скапаните руски атомни електроцентрали в Чернобил и си отговорете сами на въпроса ?
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците правят опити за създаване на нови индивиди ! - новите хора ще са с 6 крака и 8 ръце за да тичат бързо за работа и да работят за четирима и няма да имат мозък за да не мислят и уста да не ядат.
53
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма такава наглост това да криеш от собствените си граждни подобна информация е равносилно с геноцид, сега прегледах руските новини почти никаква информация, с изклюечни на едно измрънкване на Песков, според който всичко си било наред, тия хора не са с всичкия
52
2
 
11
 
! Отговори
..... преди 6 години
До РусофиловВсичко от теб написано е комунистическа измислица
51
8
 
12
 
! Отговори
.... преди 6 години
На малко хора е известен факта ,че Русия е против обединението на България.А една от най големите лъжи на комунистите е ,че видиш ли Европа иска ресурсите на Русия закривай тая помия
50
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и като гръмна Чернобил нямаше ! - ама за нас вече 986 пъти над нормата не е повишение.Докато не започнем да се разтапяме докато си ходим си е нормален радиационен фон.Нали болниците трябва да имат работа иначе ще фалират.
49
10
 
8
 
! Отговори
11 преди 6 години
ФРГ?! Неграмотна работа.А не е ли странно, че при почти постоянен вятър от запад на изток в Европа се твърди, че радиацията идва от централна Русия?