NY Times: ЕС може да принуди България да признае еднополовите бракове

Според ЕК, те се признават в 22 от 28 страни-членки на съюза
Обновена: 23 ное 2017 16:48 | 23 ное 2017 15:37,
240
NY Times: ЕС може да принуди България да признае еднополовите бракове
Снимка: Pixabay

Съдът на ЕС може да принуди България да признае еднополовите бракове, съобщава The New York Times.

Съдът разглежда въпроса за признаване на гейбраковете в страните от ЕС, където те не са разрешени, след като Конституционният съд на Румъния е поискал да се произнесе по съдебно дело, заведено от двама мъже, които искат сключеният помежду им брак да бъде признат от румънските власти.

Юстина Йонеску, румънски адвокат, обяви, че бракът между двамата трябва да бъде признат въз основа на принципа за свободно движение в ЕС.

"Уверени сме в мъдростта на съдиите от Европейския съд и се надяваме, че те ще вземат решение в наша полза и ще сложат край на несправедливостта в Румъния", каза Адриан Коман, който от 2012 г. насам води съдебни битки за това брачният му съюз с американеца Клайбърн Робърт Хамилтън да бъде признат от румънските власти.

Представители от Румъния, Унгария, Полша и Латвия обаче заявиха на слушанията в Люксембург, че не желаят терминът "съпруг/съпруга" да се отнася към еднополови съюзи.

Според представители на Европейската комисия, еднополовите бракове или гражданските партньорства се признават в 22 от 28 страни-членки на ЕС.

Румъния, Полша, Словакия, България, Литва и Латвия към момента не предоставят правна защита за еднополовите съюзи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
7
 
50
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Нямам против гейовете да могат по някакъв начин да регулират законово отношенията си, но не е приемливо това да се нарича семейство и да им дава право да осиновяват деца, защото хомосексуализмът е ОТКЛОНЕНИЕ и е във вреда на репродуктивната способност на обществото!
148
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уууууууууууууууууууууууууу
147
5
 
33
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
...*** the EU !!!
146
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 164Че заемем кръгова отбрана и нема да пущим тук ни един третополов! Диба тоа ЕС, дето вече задължават мъжете да пиkаят седнали!
145
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 133Освен право на брак, трябва да имат и право на евтаназия. При това задължителна - в никой случай не трябва да страдат...
144
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
162 И къде ще одиш след булексита
143
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки трябва да е свободен да бъде с човека, когото обича.
142
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да стане! В ЕС да си се пляkат на воля, но тук ще стане страшно, ако рекат да ни наложат и перверзиите си! Тя и римската цивилизация се е сринала, след като са минали всички граници на приличието!Ще има BULEXIT!
141
2
 
38
 
! Отговори
тато преди 6 години
Това правителство начело с тиквата ще признае каквото му кажат от ЕС и САЩ, така че бъдете спокойни
140
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тоя казан върви да вариш ракия и недей дава компетентни мнения. Иначе мен ми е се тая дали ще им дават да се женят или не. Нека сами си решават какво да правят с живота си. Само не ми ги натрапвайте по всички медии и всевъзможни други канали - разбрахме, има ви, там сте и т.н. Ама да ми се бучи постоянно за вас, ами писнало ми е вече!
139
3
 
52
 
! Отговори
Колобър преди 6 години
До Господа депутатите: ако вие приемете тази гнусотия защото ви натискат от Евросъюза,значи предавате и продавате нашата национална идентитичност! Нито православните,нито мюсюлманите българи приемат това! Замислете се какво ще последва - сега сеете вятър,после ще жънете бури!!!
138
2
 
50
 
! Отговори
Идеалист преди 6 години
Вече напълно съм убеден, че по-скоро трябва да се напусне образованието наречено ЕС. От Брюксел ни управляват дърти п----сти. Пардон - гейове т.е. п--ти с пари!
137
1
 
38
 
! Отговори
Край преди 6 години
Ще ги призанете сега - после ще ги направим и задължителни. Народ дето не може сам да си стои на краката - всичко ще признае.
136
17
 
3
 
! Отговори
dp преди 6 години
LOL, толкова много несигурни в себе си "мъже" врещят ли врещят, искат да си им е забранено да са об.ратни че инак току виж се смесили с открито об.ратните.Жалка работа.
135
6
 
19
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
ЧЕСТИТО Ви комшии... Немам други думи...
134
9
 
6
 
! Отговори
He-he преди 6 години
Антишорошчета само в Скорея ви е спасението.
133
6
 
36
 
! Отговори
NWO преди 6 години
Озаконени педофилия, зоофилия, инцест, трансджендъри, масова хомосексуална адженда във всички масмедии и интернет, признат сатанизъм като офизиална религия - това ви чака, иначе как ще станете 500млн.. Мислете с тия кратуни, не дзяпайте всяка вечер Всевиждащото око.
132
2
 
12
 
! Отговори
Циник до 147 преди 6 години
Пробваш ли да забремениш Мохамеда?А али?
131
6
 
30
 
! Отговори
qwerty преди 6 години
Иначе в САЩ преди няколко години направиха опит,за начална стъпка,на процеса по узаконяването на педофилията.В някои училища пуснаха "учебници" по "сексуално образование" за 12 ГОДИШНИ деца,описващи педофилски сцени между учители и ученици,но родителите явно още "неузрели" за идеята,се вдигнаха на бунт и бързо сатанинските книжки бяха премахнати.Но има време,те и п е де ра сти ята я лансират от десетилетия.Прочетете за Прозорецът на Овертон.
130
4
 
10
 
! Отговори
Циник до али преди 6 години
Ъхъм...ще реши ... когато турчин - роди от друг!