Кризата в Германия – началото на края за Меркел?

Очаква се половин година несигурност в Германия
26 ное 2017 12:37,
32
Кризата в Германия – началото на края за Меркел?
Снимка: архив Reuters

Още от самото начало бе ясно, че преговорите за съставяне на ново германско правителство ще бъдат трудни в тази коалиция, която идейно е доста разнородна. Но че ще бъдат неуспешни преговорите е изненада за всички наблюдатели. Това каза Любомир Кючуков, директор на Института за международни отношения, бивш български посланик в Лондон и бивш зам. министър на външните работи на България пред Bloomberg TV Bulgaria.

"Резултатът е, че Германия навлезе в политическа криза, каквато не се бе случвала в страната от много дълго време", посочи Кючуков.

Изводите, очертани от кризата са няколко, каза гостът. "Първо - това е ролята на германския президент. По принцип коментарите за него винаги са били, че от него нищо не зависи, но сега се оказва, че от него зависят много неща. Той в момента е тази фигура,  която се опитва да намери решение извън това на предсрочните избори. Освен консултациите, които той домакинства бе важно и посланието, което той отправи: Да се намери решение в сегашния парламент".

Очертава се половин година несигурност в Германия, категоричен бе събеседникът. Той подчерта, че самите избори не сочат решение.

"Очакват се те да препотвърдят две тенденции, които не водят до резултат. Първо - фрагментацията на политическите партии. Постепенно загуба на традиционните партии за сметка на екстремните. Второ - засилване на влиянието на крайно десните партии тип Алтернатива за Германия", заяви Кючуков.

"Очаква се да се запази съотношението между всички останали партии и увеличаване на влиянието на Алтернатива за Германия, което ще направи още по-трудно съставянето на правителство", прогнозира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 2,"...разбрах че много от народа..." - всеки народ уважаващ общоприетите морални ценности за добро, разбирателство и себеуважение се нарича НАЦИЯ! Та Уважаеми ако за теб немците са просто народ, за мен те са нация, защото изповядват (повечето от тях) тези изконни ценности, които споменах по-горе!
8
2
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 2,Аз пък съм говорил, с не малко немци и повечето от тях споделят, че немците са застаряваща нация и за да има кой да работи и поддържа икономиката, трябва работна ръка. Ако не знаеш в Полша има над милион украинци (които направиха Полша най-големият износител на плодове и зеленчуци в ЕС) , във Великобритания има няколко милиона от източна Европа, същото е положението и с Испания и т.н.
7
2
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 2,Ти си 100 %-ов германец, а жена ти е чист ангел! Няма лошо, че търсите в Норвегия повече социални придобивки и по- либерален живот. Според изследване над 65% от омъжените германки, одобряват извънбрачният полов живот....! И сега ако кажеш, че си от Берлин, напълно ще се съглася с теб.
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много са и на Меркел гласовете в последните избори, поради системното изпиляване на немските мозъци.Най-големите *** са тези, които допуснаха арабските войни-търтеи на европейска територия. Нали така с проучвателни набези, уж участващи като наемни войници във войните на балканските владетели са порникнали турците в Европа. Затова ние българите сме толкова противмюслитата.
5
1
 
25
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Нема страшно, запасете се с мечета и цветчета и не ви трябва правителство
4
2
 
14
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Как е в Норвегия?Доволен ли си?
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е да де е те там ги стяга чепика така наречените крайно десни. Проблема е,че зад успехите на същите крайно десни в края на краищата стои Меркел ханъм. Така кръга е затворен и следват политически еквилибристики та белким се пръкне нещо.
2
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До преди 1 година живях в Германия. От директните разговори с хората разбрах че много от народа не подкрепят действията на Меркел. Заради нашествениците които завладахя Германия преди 1 година заедно със семейството си се изнесох в Норвегия. Въпреки че съпругата ми е германка и тя неможа да понесе наплива на пришълците. Продадохме къщата и се изнесохме. В този квартал дето живеехме повече от половината се изнесоха. Германия умира в предсмъртна агония. Германия не е това което беше!
1
3
 
27
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
С Меркел или без евроатлантическата м.ангалузация на Европа, света и България ще продължи.Така го искат Господарите, а Меркел е само изпълнител.