Повечето работодатели предвиждат коледни бонуси

Сумите обаче няма да са по-големи от миналогодишните
Обновена: 4 дек 2017 06:49 | 3 дек 2017 22:00,
23
Повечето работодатели предвиждат коледни бонуси
Снимка: visualhunt.com

Седем от десет работодатели предвиждат коледни бонуси за служителите си тази година. Това показва проучване на Асоциацията на индустриалния капитал, направено за bTV.

Повече работодатели планират поощрения за служителите си за празниците тази година.

74% от мениджърите казват, че във фирмата им ще има коледни бонуси. Те са обвързани с резултатите на фирмата и с индивидуалните постижения на служителя.

Сумите обаче няма да са по-големи от миналогодишните и ще са далеч от т.нар. 13-та заплата. В 60% от фирмите бонусът ще е до 200 лева. Близо 30 на сто от компаниите планират до 500 лева за празниците.

Колкото по-голяма е фирмата, толкова по-сигурни са коледните бонуси.

В едно от производствата на голяма компания работят близо 1200 души. Заплатите и бонусите там зависят от резултатите на компанията.

"Настоящата година ще завършим с най-висок обем на продажби в 54-годишната история на фирмата. В тази връзка и коледните бонуси ще бъдат рекордни", заяви прокуристът Владимир Спасов.

Сумите обаче няма да са по-големи от миналогодишните и ще са далеч от т.нар. 13-та заплатадажби в 54-годишната история на фирмата. В тази връзка и коледните бонуси ще бъдат рекордни", заяви прокуристът Владимир Спасов.

В поне 16% от фирмите обаче допълнителни стимули няма да има, а това, според експертите, е демотивиращо за служителите.

"Очевидно има компании, които са в недобро финансово състояние и очевидно не могат да си го позволят, но ние препоръчваме, макар и символични, и там да се помисли", каза Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал.

Проучването показва "умерен оптимизъм" сред мениджърите и за догодина. 45% от тях очакват да наемат нови служители.Повечето работодатели предвиждат коледни бонуси за служителите си

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали знаете, че през 2030-та ще е останал един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и боклукчарник, плюс драматични планетарни промени? Капитализмът/масонството/егозизмът предстои да бъдат заличени от Земята, ако трябва това ще стане и с хората, това знаете ли го, това е план на един друг "архитект", който предстои да заличи масонския такъв на тази Вселена, която е само една от многото. Ако познавате масон, кажете му, че след 20 години няма да е жив ;)
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си мислех, че повечето родни фирми ще се чудят как да си връщат дълговете към банките и да избегнат фалита за тази година, то коледни бонуси щели да дават, брей, брей, кои са тия :D Български фирми ли са?
19
6
 
3
 
! Отговори
Фармацевтка преди 6 години
Работя в чужда компания с български шеф. На нас ни дадоха миналата година ваучери за храна за коледно пазаруване на стойност 200 лв., така че масата беше отрупана. Ядене имаше, което за българина е най-важното, понеже спазва традициите. При заплата 2 бона щеше да е ненужно разхищение да бутат още пари.
18
2
 
12
 
! Отговори
The big щепсел преди 6 години
След като парламентарните талибани орязаха де що може и ни уредиха с нови пакети от мерки, забрани и глоби, сега ни поръчаха и фалшива новина за коледни бонуси!Замаян народ от реклами, потребление, и VIP Brother.... а мислите на вожда му се веят като роклята на мис България.
17
1
 
24
 
! Отговори
Кор за Адеко преди 6 години
Работя в голяма западна компания - Адеко, от години. Там никой не е чувал за коледни бонуси. Веднъж дадоха по 1 бутилка вино за 7 лв и една поздравителна картичка. Да знаете да не бачкате там никога. Пълни ***, които се чудят от къде да намалят разходи и да съкратят хора. Дори хартия от принтера искаха по едно време да пестим. *** за Адеко.
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По една чепка банани и 2кг. портокали дават за Коледа при нас
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не предвиждам. Да не съм Петричката врачка!
14
0
 
30
 
! Отговори
Петя преди 6 години
В Австрия се взима по 14 заплати двойна за отпуска юли и двойна за Коледа декември. Това си е съвсем нормално и европейско, затова си позволяват хората почивка в чужбина през лятото и големи подаръци или ски отпуска през зимата.
13
1
 
14
 
! Отговори
работник преди 6 години
Дано вземем и ние поне една минимална заплата за бонус ,защото гърците си взимат по една нормална 13 та.
12
2
 
31
 
! Отговори
Недоволен преди 6 години
На мен лично миналата година ми дадоха бонус 50лв, което си беше гавра, по-добре да не ми ги бяха давали. Тук чета за некви бонуси по 500лв, което вече е друга работа.
11
3
 
36
 
! Отговори
Богата нация преди 6 години
Българина се видя с пари.Пътува,купува скъпи стоки,по празниците всички отиват в чужбина.В България е рай и благоденствие за всички.Това е държавата с най висок стандарт в Европа .ПоздравиБ.Б.
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Баце няма ли да има бонус ,бая лентички преряза тая година. Дайте и един хубав тлъст бонус и за WS Симеонов за тоалетната дето я откри тъй де таз година една догодина 2 и повече тоалетни.
9
0
 
48
 
! Отговори
Фреди преди 6 години
Къде са тия бонуси, всичко мои познати и те никога не са вземали, а много от фирмите са със седемцифрена печалба. Ако банкета в долнопробна кръчма е бонус , и то да им слушам тъпите нагли изказвания колко сме важни за фирмата :)))
8
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не щем бонуси а искаме Европейски заплати
7
2
 
4
 
! Отговори
до ит преди 6 години
Е ша вкарваш обзавеждането бра
6
0
 
29
 
! Отговори
az преди 6 години
май повечето като бонус ще вземат безплатна работа по празниците за фирмите си , други бонуси не се предвиждат.А за държавната администрация и някои други изключения бонусите са ясни
5
10
 
14
 
! Отговори
ИТ преди 6 години
13-тата я взехмш вече.Тази година се говори, че и 14 -та ще има заради високите постигнати резултати от екипа ни!
4
7
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Xleb da ni dadyt pyk bonusite za sopstvenicite da ostanet te da se radvat Ako pyk ne im stigne Ni da ni dadem Koledni bonusi
3
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започваме да приличаме на европеици увеличават се постепенно доходите
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нашта фирма ще взимаме 13 заплата ама приятели се оплакват че само бонус 500лв ще им дадът и толкоз