Отгатнете! Ще има ли Съединени европейски щати до 2025-а?

Бившият шеф на ЕП Мартин Шулц изтупа идеята от прахта
Обновена: 9 дек 2017 10:20 | 9 дек 2017 10:16, Анисия Иванова
363
Отгатнете! Ще има ли Съединени европейски щати до 2025-а?
Архив: Reuters

Когато набере скорост, Мартин Шулц направо няма спиране! Неговата страст за Европа е впечатляваща, но същевременно и прекалено ураганна. На конгреса на германските социалдемократи (7 декември) бившият председател на Европарламента изтупа от прахта старата цел на федералистите: Съединените европейски щати.

Според Шулц те трябва да възникнат до 2025 година, а държавите, които не подпишат необходимия за целта Конституционен договор - да напуснат ЕС. Рече и отсече!

Днес Мартин Шулц очевидно вече съжалява, че по време на предизборната борба не се разрови достатъчно в европейската политика, за която се предполага, че е най-силният му коз. И това е разбираемо. Но нима сега трябва да отива в другата крайност? Да, навсякъде се говори за новоосноваване на ЕС, за нови инициативи и импулси. И това е добре. Но нека все пак не прекаляваме, пише в свой анализ "Дойче веле".

Да създадем Съединени европейски щати - това е възвишена и легитимна цел, както са легитимни и други организационни представи за ЕС. Само че за да повярваш, че тази идея ще получи подкрепата на голямото мнозинство в Европа, трябва доста смелост.

В намерението да изхвърлиш пред вратата онези държави, които не искат веднага да поемат по този път, обаче няма никаква смелост - от гледна точка на демократичната политика то е направо съмнително.

Тъй че Мартин Шулц в един момент може да се почувства доста самотен. А битката му за Европа и срещу десния популизъм може да налее вода в мелницата тъкмо на популистите: като доказателство за твърдението, че "Брюксел" означава принуда. Самият Шулц се оплаква от принудата да се пести, а в същото време сам предлага принудителна интеграция.

ЕС няма как да функционира по този начин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
19
 
11
 
! Отговори
КРЕТЕН преди 6 години
Това е единствения начин за единна Европа. Това значи една армия,една полиция,една ПРОКУРАТУРА,една съдебна система и почти минимални възможности за суджук гейтове. Това обаче изключва "ВЕЛИКИТЕ" нации за каквато се смятаме ние,а живеем като скотове.Всеки трябва да загърби величието си и да подчини всичко на общия просперитет.Така ще има и различни щати със своята култура и история,а в същия момент и една голяма и мощна държава. Много добра идея!!!!
11
15
 
5
 
! Отговори
Камен преди 6 години
Ако ЕС се разпадне България автоматично попада в турската сфера на влияние, а Сърбия в Руската. Вече е договорено.
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ни занимавате с мокрите сънища на поредната брюкселска отpeпка?И въобще за кого се взе тоя, че ще ми поставя ултиматуми ако не му харесам идеята? Кой питам? Никой.
9
6
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
СЕЩ звучи като САЩ, аналогиите си ги правете сами.
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AZ NE ISKAM DA JIVEQ C SCHTAT ASPARUX NE NAPRAVI TUK SCHTAT NQKAKYV BEZ IME A VELIKA BYLGARIQ DRUGITE NARODI I TE EDVA LI
7
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Тия бюрокарати нищо ново не измислиха.Тия изкуствени съюзи рани или късно се разпадат-вижте СССР,ЕС сега пк ще го правят СЕЩ, има и други изкуствени съюзи.
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идеята е крайно мало умна, противоконституционна и антидържавна.
5
13
 
1
 
! Отговори
и къде точно преди 6 години
журналиста видя принуда в изказването на шулц ?? принуда е когато не ти оставят избор а шулц предлага два варианта...или тясна интеграция защото само така ес може да бъде силен играч ,да говори на един глас и така да защити интересите на европейците или нежелаещите това да напуснат както направи англия !! просто демократично се питат хората какво желаят и така всяка страна поема по избраният курс .сега просто ес не функционира като едно и така го отслабват....щатите,китай,русия
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не, съединени севернокорейски щати по-скоро ще има
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има Съедогейски Педевропейски Щати!
2
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С няколко думи КРАЙ НА ДЪРЖАВИТЕ ! КРАЙ И НА БЪЛГАРИЯ ! То и сега е така Германия, САЩ и Франция ни изпиват кръвчицата и ни избиват НО следва да го узаконят.
1
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Според Шулц те трябва да възникнат до 2025 година, а държавите, които не подпишат необходимия за целта Конституционен договор - да напуснат ЕС. Рече и отсече!"И тъй като никоя уважаваща себе си страна няма да подпише подобен документ, значи вече имаме годината на разпад на ЕС. А тоя и цялата му шайка брюкселски пиявици ще управляват оная ми работа.