Отгатнете! Ще има ли Съединени европейски щати до 2025-а?

Бившият шеф на ЕП Мартин Шулц изтупа идеята от прахта
Обновена: 9 дек 2017 10:20 | 9 дек 2017 10:16, Анисия Иванова
363
Отгатнете! Ще има ли Съединени европейски щати до 2025-а?
Архив: Reuters

Когато набере скорост, Мартин Шулц направо няма спиране! Неговата страст за Европа е впечатляваща, но същевременно и прекалено ураганна. На конгреса на германските социалдемократи (7 декември) бившият председател на Европарламента изтупа от прахта старата цел на федералистите: Съединените европейски щати.

Според Шулц те трябва да възникнат до 2025 година, а държавите, които не подпишат необходимия за целта Конституционен договор - да напуснат ЕС. Рече и отсече!

Днес Мартин Шулц очевидно вече съжалява, че по време на предизборната борба не се разрови достатъчно в европейската политика, за която се предполага, че е най-силният му коз. И това е разбираемо. Но нима сега трябва да отива в другата крайност? Да, навсякъде се говори за новоосноваване на ЕС, за нови инициативи и импулси. И това е добре. Но нека все пак не прекаляваме, пише в свой анализ "Дойче веле".

Да създадем Съединени европейски щати - това е възвишена и легитимна цел, както са легитимни и други организационни представи за ЕС. Само че за да повярваш, че тази идея ще получи подкрепата на голямото мнозинство в Европа, трябва доста смелост.

В намерението да изхвърлиш пред вратата онези държави, които не искат веднага да поемат по този път, обаче няма никаква смелост - от гледна точка на демократичната политика то е направо съмнително.

Тъй че Мартин Шулц в един момент може да се почувства доста самотен. А битката му за Европа и срещу десния популизъм може да налее вода в мелницата тъкмо на популистите: като доказателство за твърдението, че "Брюксел" означава принуда. Самият Шулц се оплаква от принудата да се пести, а в същото време сам предлага принудителна интеграция.

ЕС няма как да функционира по този начин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
ква истина бе преди 6 години
Всяка монета си има две страни. За това и като прочета някой из форума да пише "истината е че..." ми става ясно на момента че става дума за де.бил неспособен да приема чужди гледни точки.
31
0
 
8
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 6 години
Пак крадохте/копирахте новините на Дойче веле при това на български
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС(ССР) в действие.
29
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съединени Европейски Щати, управлявани от Германия, аз лично НЕ ИСКАМ. Тези ненормалници съсипаха Европа и са толкова нагли, че заплашват страни, които не искат да приемат ислямисти. Искам Обединена Европа, съставена от суверенни и независими една от друга държави, които да уважават културната си идентичност, да търгуват помежду си, да се защитават от външни заплахи.. но не искам диктат от ненормални немчуля, не искам нов Райх! Шулц изглежда като пазач в концентрационен лагер.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В близките 30-40 год.,това е невъзможно или ако се осъществи ще е без скандинавските страни,Австрия,Полша,Чехия,Словакия,Унгария които са твърдо против по-голяма интеграция.Ние разбира се ще изпълняваме всичко което искат от Брюксел!
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако все още смятате, че идеята е добра, за момент си представете, че някой като Меркел застане начело на СЕЩ... Как е, продължава ли да ви кефи?
26
12
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Единствено Русия можеше да ни помогне да не сме в турската сфера на влияние. но..............някои политици като недоразумението Росен Плевнелиев се постараха да развалим отношенията си с Русия, освен това политиците ни спряха 3 изгодни проекта за България , защото уж били руски.Така че..................надежда няма , обречени сме.
25
7
 
4
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
а ти какво предпочиташ...да те управляват българските управници които за 27 години съсипаха България или германските които успяват да направят германия една от най-силните икономики в света ?
24
0
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
До Анонимен....v misleneto ti !!!...dalgo e da ti se obiasniava !!!
23
0
 
5
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
До Анонимен 31Защо, какъв съм аз?! Ти какво знаеш за мене?! Или просто да напишеш тука некоя поредна простащина и да избиеш комплекс?
22
3
 
0
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Не сте нито оригинални нито пък съм съгласен с повечето мнения.Накратко, мога да ги разделя на две категории:1. Че Европа ще ни пороби, ще ни заличи държавата и ще ни направи колония2. Че Европейският Съюз щял да се разпаднеИстината:Идеи за обединена Европа е имало отдавна. Само че Троцки е искал Съветски Европейски Щати, докато Гьобелс си е мечтал за Европейски Щати като част от Новия Световен Ред доминиран от арийци.
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На момченцата, дето обясняват колко "велика" била идеята, трябва да им е ясно, че това НИКОГА няма да се случи. Неслучайно я "изтупа от прахта", защото никоя държава не е навита.
20
7
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
България е вече в турската сфера на влияние, замкислете се кой ни продаде.Без значение дали сме в ЕС и извън ЕС.Как ще спрем турците-с 5-те си самолета и 3-те си танка, така ли?Освен това турската мафия вече е инфилтрирана в БГ-държава с двете си незаконни и етнически партии-ДПС и ДОСТ.Разбрахте ли сега?
19
4
 
15
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
До Анонимен 17България е Велика, понеже е моята Родина.И ВИНАГИ ще остане за мене Велика, независимо кой крадец, тарикат, мошеник, търтей и хрантутник е бил посаден от олигарсите и великите сили на власт. А на тебе ако нещо не ти харесва - отивай на адреса, ти си го знаеш!
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това означава един човек да управлява цяла Европа... ахахахах ей тва швабата никога няма да се откаже от фантазиите си да подчини континента.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво губернаторите от Брюксел ли ще ги одобряват или местната ра я ще си мисли, че ще ги избира???
16
5
 
15
 
! Отговори
ined преди 6 години
Не, никога няма да има такива щати. Само един болен мозък като на Шулца може да си го помисли това.
15
13
 
7
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
Алтернативата на ЕС за България е или задунайская губерния или турски вилает.
14
0
 
12
 
! Отговори
Мартин Шулц преди 6 години
Време е да създадем Съединени Германс... пардон, Европейски Щати.
13
12
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
добре де какво лошо има България да заприлича на германия ?? да имеме работещи съд,прокуратура,администрация....добро образование и здравеопазване...ниска корупция по-високи заплати...посочи едно предимство което имаме в България пред германия...освен ако не си от върхушката и не изцеждаш държавата и народа. не казвам , че в германия всичко е идеално...например меркел и политиката им с навлеците но това вече се променя