Ракията – лекарство и дезинфектант! Но зависи от чашките

Проф. Мермерски препоръчва кисело мляко срещу махмурлука
11 дек 2017 11:00,
31

Един от въпросите, които българите си задаваме с трепет е: Лековита ли е ракията?

Според природолечителя проф. Христо Мермерски правилният алкохол в умерени количества може да действа като дезинфектант, който да убива някои зловредни бактерии в организма ни.

"Има 2 вида алкохол – етилов и метилов. Вторият е опасен, тъй като от него може да се ослепее и да си съсипем целия организъм. Ракията, която се приготвя в домашни условия, е от 40 или 60 градуса. Колкото повече падат градусите – толкова повече метилов алкохол има", предупреди гостът в студиото на "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR лечителят шеговито отбеляза, че ако гарнираме малката ракия със салата, то негативният ефект от погълнатия алкохол се предотвратява.

"Настъпват големите празници. За да се премахне последствието от алкохола, трябва да се намери начин да се унищожат токсините. Бактериите в киселото мляко се хранят с тези вредни вещества", препоръча проф. Мермерски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
56
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Българина винаги е имал култура на пиене или казвано по друг начин - банкетна култура. За разлика от разни северни нации и по-специално североизточните, у нас алкохолът винаги се е пиел с подходящите мезета, грижливо подготвени за целта по старите български рецепти, като се почне от салатките, разните му бахурчета, бабенца, саздърмички, домашните наденички, та се стигне до сланинката. А и ракийката ни е качествена двойно препечена и докарана минимум до 50 градуса, за да излети метиловия алкохол
4
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам един приятел, който може да спре с 50 гр и салатка и така повече от 20 год. Аз обаче съм на 'фаза' -без едно питие мога, но с едно не мога.....и затова спрях с ракията-само розе и червено по чашка до две...дано и винцето да трепе бактерии
3
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този дървeн философ нарекал се лечител, помогнал ли е на някого? Постоянно ни го набиват в очите,лек за рака измислил, специално кисело мляко направил, кисело зеле и какво ли още не.Сигурно сега и лечебна пивоварна се опитва да отвори.
2
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
лекарство и дезинфектант! Но зависи от чашките....................не от броя,а от количеството в тях-
1
4
 
28
 
! Отговори
13 преди 6 години
ЗЛОВРЕДНИТЕ БАКТЕРИИ - ТРЯБВА ДА СЕ УНИЩОЖАВАТ, НО НЕ С 1 ЛИТЪР!!!